Mi a véleményetek a Mikolt névről?
Figyelt kérdés
Neveznétek így a kislányotokat? Mi nagyon gondolkozunk rajta. Miminek becéznénk.
Maga a név: Mikolt magyar eredetű női név, Kézai Simon névalkotása. Atilla egyik asszonyának a nevénél használja a Mikolt nevet. Valószínűleg az Ildikó alakváltozata.
2013. nov. 13. 08:57
1/8 anonim válasza:
Ó, hát én kapásból azt hittem ez fiúnév... Bocsi. Ritka, az biztos, de ha nektek tetszik, akkor adjátok ezt a babának. :)
2/8 anonim válasza:
Én is azt hittem igy hirtelen hogy fiú név.... Fura név mindenesetre. Tuti nem adnám. A Mimi tetszik de a Mikolt nagyon furán hangzik nekem. Felnött embernek sem tudom elképzelni egy cuki kislánynak meg végképp nem.
3/8 anonim válasza:
Nekem tetszik! És én tudtam, hogy női név :)
A Mikolt és a Sarolt/Sarolta név is nagyon tetszik nekem, szép, régi, de viselhető magyar nevek.
4/8 anonim válasza:
Nekem tulajdonképpen tetszik, bár amikor először olvastam itt az oldalon én is azt hittem, hogy fiúnév. Egy jó vezetéknévvel szerintem nagyon szép.
5/8 anonim válasza:
Nekem nem tetszik, én biztosan nem adnám, de ha nektek igen, akkor ne érdekeljen más véleménye!
6/8 anonim válasza:
Szerintem nem rossz, csak szokatlan, elsőre én is fiú névnek gondoltam.
7/8 anonim válasza:
nem, ráadásul kapásból fiúnévnek gondolnám. Olyan erős hangzása van számomra, mint a Hedvignek.
8/8 anonim válasza:
Inkább fiúnév, de fiúnak se adnám. Lánynévnek túl kemény, fiú névnek túl lágy, biztos, hogy se a fiamnak, se a lányomnak nem adnám. Lánynak főleg nem, de még fiúnak se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!