Ismertek olyan típusú apukát, hogy " A kis gyerekemet kis ívbe, a nagyot nagy ívbe"?
Na az én férjem sem kapná meg az év apuka címet, de ő a vérszívó multinál megkeresett pénzre legalább joggal hivatkozik. Nem csinál külön programot, minden szabad idejét velünk tölti, általában veszekedéssel kioktatással, de néha azért besegít.
Viszont az egyik ismerősünk, hát annak ÉLETE van... a 2 gyereke mellett, akikkel saját bevallása szerint 10 percnél tovább nem bír együtt lenni. Minden perce be van osztva reggel, este. Van vagy 100 hobbija meló előtt, után. És elmesélte egy napját amiben a gyerekek abszolút nem szerepelnek, de minden más igen /edzés, olvasás, nyelvtanulás, internetes játék, tenisz, ja és persze a munkája/ Minek csinál az ilyen gyerekeket? Már bocs, az asszonynak? Vagy csak én vagyok ilyen hülye hogy azért ez valamennyire legyen már közös projekt.
Adja az én férjem alá is a lovat, így is majd meg gebedek tök egyedül a 3 gyerekkel, még az kéne hogy este 6 után se legyen apa itthon hanem ússzon, teniszezzen, lovagoljon stb...
Hát ússzon, teniszezzen, lovagoljon... de ne minden nap, hanem mondjuk heti egyszer, és ugyanezt tehesse meg az anyuka is, amíg ő vigyáz a csemetékre, a többi napon meg közteherviselés...Ez lenne a legideálisabb.
Az én párom sem egy tökéletes, de ha azt nézem mit tanult a szüleitől, hát akkor bizony kihozza magából a maximumot.
Dolgozik, törődik a 4 gyerkőcünkkel, és igyekszik családi programokat szervezni, amiben együtt jól érezzük magunkat.
Néha van csak külön programja, de amire teheti viszi a gyerekeket is, a nagyobbakkal már el szokott menni külön úszni, s ha a 3 hós picim nagyobb lesz, megyünk mi is.
És még így is én is majd meggebedek itthon napkozben tök egyedül, mint ahogy te is írtad!
Na de a sógorom! A férjem bátyja! Ott csak két kicsi gyerkőc van, de a sógor üzletkötő, kötetlen munkaidő, úton van egész nap, hétvégén is, este is, sosincs otthon, sőt sokszor részt vesz többnapos rendezvényeken, konferenciákon, munkavacsorákon, arra hivatkozva, hogy dolgozik, de ez sokszor csak kifogás, menekülés otthonról.
Szegény sógornőm meg ott van egyedül segítség nélkül..
A sógorom nem is tudja kezelni a gyerekeit, társaságban észrevenni, hogy nem ismeri őket, nincs tisztában az életkori sajátosságokkal(2 és 3,5 évesek)nem tudja ellátni őket.
Hát ilyen is van...
Ne hagyd, hogy a férjedet "elcsábítsák". Illetve adj neki szabadnapot egyszer-egyszer, cserébe segítsen, neked is legyen kikapcsolódásod!!!
Ezt nem tudtam! Én is most jutottam vissza a 6 hetes kontrollra, 3 hónappal a szülés után, na de nem volt baj.
Ha beteg vagy, mindenképp juss el az orvoshoz, gyógyulást!
Hát igen, sokan nem veszik tudomásul, hogy azzal, hogy gyerekük van, bizony, megváltozik az életük...
Szerencsére a férjem sokat segít a gyerekek körül, de néha nosztalgiával gondolunk arra, hogy régen mennyi mindenre volt időnk...
Igaz, most még kicsik 6 év alatti mind a három, de remélem, ha nagyok lesznek újra lesz időnk magunkra.
Néha néha eljutunk egy moziba, vagy vacsorázni, de ennyi. Feltöltődni kevés. Nem tudom, más hogyan oldja meg!
Sajnálom a az ismerősödet és Téged is, kár, hogy nincs nagyszülő. Nekünk szerencsére besegítenek, de én is csak akkor kérem meg őket, ha muszáj. (doki, ovis program stb.)
Apa nálunk kb. évente 1-2x elmegy céges buliba (amúgy is "muszáj" a pofavizit), akkor én is kinlódom, de nem szólok, mert ennyi neki is jár. De hogy ha ez minden napos lenne, már bedobtam volna a törölközőt...
Majd ha viszont a "kedves" ismerősödnek kell majd öregkorában segítség a gyerekeitől, akkor majd ők is azt adják vissza, amit kaptak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!