Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha a gyerekemet kiskora ota a...

Ha a gyerekemet kiskora ota a zenehez szoktatom valhat belole egy feltuno tehetseg? (egyebek lent. )

Figyelt kérdés
Erdekelne. Tehat en arra gondolok, hogy peldaul ha mar amikor a no hasaban van a gyermek, enekel neki az anya, szoktatja a zenehez , kulonbozo hangszerekhez, majd mikor mar hangszeren lehet tanitani a kicsit, elkezdi tanitani enekre, mondjuk pl zongorara, gitarra, dobra.. Tehat teljesen a zene iranyaba viszi el a gyermeket mar szuletese ota, az erdekelne, hogy ez hogy mukodik. Ezzel parosul tehetseg, ha sokat foglalkozik vele, es a gyermekbol lehet peldaul "vilagsztar"? (csak erdekelne.)
2013. nov. 8. 11:21
 1/6 anonim ***** válasza:
85%
Nem. A tehetség nem nevelés kérdése. Az vagy van, vagy nincs. Lehet tanítani hangszeren, lehet, hogy játszani is fog, szépen, de az a plusz, ami ahhoz kell, hogy igazán jó legyen, az vagy benne van, vagy nincs. Lehet erőltetni és lehet különösebb plusz tehetség nélkül is valaki ügyes zongorista, vagy ügyes hegedűs, játszhat és lehet lemeze, de tizenkettő egy tucat lesz, mert nincs benne semmi különös. Nem az a fontos, hogy mire erőlteted rá, hogy aztán szót fogadva sztár legyen. Az anyasághoz és gyerekneveléshez én úgy gondolom úgy kell hozzáállni, hogy megismerem a gyerekem, azt amilyen ő valójában. Megismertetem sokmindennel, keresem vele együtt azt az utat, ami neki van megírva és amiben igazán jól érzi magát, amiben igazán jó. És ha megtalálta, nah, akkor lehet, hogy ki tudja hozni magából azt a pluszt, ami a sikerhez kell. De ez nem jelenti azt, hogy ez az út egyezik anyuci előzetes elvárásaival!
2013. nov. 8. 11:25
 2/6 anonim ***** válasza:

A tehetség az a része, ami vagy van, vagy nincs.

Ahhoz hogy valakiből "nagy ember" legyen, a tehetség mellé kell még a szorgalom, a kitartás és ezekhez a megfelelő képzés. (Tanárok/hangszerek stb.)

Olvasd el Kelemen Barnabás életrajzát. Őt sztárnak nevelték valóban, és az is lett, de a tehetsége ajándék.

egy zenész

2013. nov. 8. 11:26
 3/6 anonim ***** válasza:

A tehetséges az vagy van, vagy nincs. Bár fejleszthető is elég jól.

Átlagos tehetséggel, megfelelő képzéssel lehet mindenkiből átlagosan jó zenész, aki meg is tud élni belőle.

Sokan pedig átlag alatti tehetséggel is igen nagy karriert futnak be. Ezt most nem a komoly zenészekre értem.

Egy szintén zenész.

2013. nov. 8. 11:38
 4/6 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat! Azt kihagytam valoban, hogy csaladunkban nagyon "nepszeru" a zene. Nem, persze , hogy nem eroltetem/eroltetnem. Csak erdekelt ez a "tema". Azt is kihagytam, hogy enekesre, avagy szineszre gondoltam. Tenyleg kell tehetseg hozza, de hogyha a gyerek is erdeklodik peldaul a drama irant, a zene irant mert ez oroklodik , vigyem el ez iranyba?
2013. nov. 8. 11:58
 5/6 anonim ***** válasza:

Persze érdemes abba az irányba vinni, ami érdekli.

Szerintem ez egy összetett kérdés, hogy hogy is van ez.

Mert a gyerekek nagyon megfigyelik a szülőket, és ha a szülők pl. hivatásszerűen űznek valamit, akkor a lelkesedésüket átveheti a gyerek úgy is, hogy tehetsége nincs hozzá, meg úgy is, hogy tehetsége is van hozzá.

Tehát kezdetben nem biztos hogy könnyen szétválasztható ez.

Mert pl. sok orvos/jogász/pedagógus család van, ahol apáról fiára szállnak ezek a dolgok. Van, ahol azért, mert a szülők akarják, de olyan is van, ahol tényleg a gyerek is akarja, mert az tetszik neki, és ebben nem csak a tehetsége játszik szerepet, hanem az, hogy látja a szülő odaadottságát.

2013. nov. 8. 12:04
 6/6 A kérdező kommentje:
Ertem, nagyon szepen koszonom a valaszod! Valoban osszetett kerdes.. En szeretnem ha a gyermekem is fogalkozna a zenevel, mert ez a csaladban oroklodott. Persze ha ugy latom, hogy egyaltalan nem is erdekli nem eroltetek ra semmit. Noveremnek mar pici koratol kezdve enekelt edesanyam, es noverem is enekelt vele egyutt. 17 eves koraban csodalatos hangja volt mar es mara is az maradt, es az en szememben kituno eloado. Anyukam rengeteget segitett neki, es be is iratta enekre. Nos, koszonom szepen az eddigi valaszokat!
2013. nov. 8. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!