Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg akkora gond ha nem...

Tényleg akkora gond ha nem lesz csak mű fenyőnk? 9hónapos lesz akkor a babánk.

Figyelt kérdés
Tegnap sétáltam a szokásos 2anyukával,mikor a karácsonyról beszélgettünk.Férjemmel mi ugy vagyunk vele,miattunk ne vágjanak ki fát.Évek óta egy műfenyőnk van.Nem itéltem el soha azokat akik igazit vettek.Az ő dolguk.Tehát ha nagyobb lesz a babánk a véleményem változhat és lehet fog is,mert az ő öröme a mi örömünk.De a két anyuka ugy nézett rám,mintha nemis tudom mit mondtam volna.Az ők gyerekük is ennyi idősek,azt vágták a fejemhez az nem igazi karácsony.
2009. nov. 16. 10:18
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Már gondolkoztunk azon,hogy ültetünk eggyet és ezentul az lesz a mi karácsonyfánk.
2009. nov. 16. 10:20
 2/11 anonim ***** válasza:
83%
Nekünk is műfenyőnk van/lesz. Egyrészt miattunk ne vágjanak ki fát, másrészt panel, kb 2 nap múlva a földön lenne az összes "szőre" a fának, harmadrészt a műfenyőt csak egyszer kell megvenni, és én nagyon drágának találom az igazi fenyőket. Ne törődj más véleményével, ha neked a műfa tetszik, legyen az. Nem ettől lesz igazi vagy nem igazi egy karácsony. Igazi karácsonyhoz nem kell más, csak szeretet. A többi mind csak külsőség.
2009. nov. 16. 10:27
 3/11 anonim ***** válasza:
78%

A karácsony nem attól karácsony, hogy igazi-e a fa, ha nálatok ez így van évek óta és így ünnepeltetek eddig is, nem számít, hogy mit mond a másik két anyuka. No, persze, amúgy is nem nagyon értem, ilyesmibe miért szólnak bele? Ez a Ti karácsonyotok, Tőletek lesz igazi és nem attól, hogy kivágnak-e miattatok egy fát, vagy sem. Tavaly mi is műfenyőt vettünk, és nagyon szép volt, a karácsonyt pedig a szüleimnél és a párom szüleinél szoktuk tölteni, amíg még csak lehet. Náluk igazi fa van, mégsem dorgáltuk meg őket. Úgy gondoltuk, hogy itthon is legyen azért karácsonyi hangulat, még akkor is, ha csak másnapján estefelé vagyunk itthon.

Szóval ne törődj azzal, mások mit mondanak, azzal se, ha arról beszélnek, hogy az ajándékok pénzbeli értéke meghaladja a család teljes vagyonát.

2009. nov. 16. 10:30
 4/11 anonim ***** válasza:
71%
szüleimnél mindíg műfenyő van de attól még igazi a karácsony.
2009. nov. 16. 10:32
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is mindig igazi fenyőnk volt,hatalmas de tavaly úgy döntöttünk műfenyőt veszünk és többet tudunk költeni a gyerekekre is akiknek nem volt kifogásuk ez ellen.Több előnye is van.Nem kell minden évben kajtatni szép fa után,nem lesz minden tele tüskével és van olyan szép feldíszítve mint az igazi.Vittem haza pár igazi faágat és még a fenyő

illat is meg volt!:)

2009. nov. 16. 10:34
 6/11 anonim ***** válasza:
83%

Mivel a te babád is pont a kúszó- mászó korban van szerintem praktikusabb a műfenyő. Nálunk is pont így volt.

Én úgy nőttem fel hogy talán 1-2 kivételt eltekintve mindig műfenyőnk volt és nekem tökéletes volt úgy a karácsony. Aztán amikor összeköltöztünk a férjemmel akkor 3 évig volt igazi fánk, de én utáltam hogy olyan hamar lehullik és sajnáltam is. Mióta babánk van azóta megint műfenyőt díszítünk és szerintem ez így is marad.

Ha lenne kertünk ott díszítenék egy élőt, az jó ötlet!

2009. nov. 16. 11:37
 7/11 anonim ***** válasza:
71%

A fiamnak most lesz a 2.karácsonya 1éves és 2hónapos lesz akkor.És szigorúan műfenyőnk lesz.Pont amiatt,hogy ő még úgysem értékeli az igazi fát....és papa épp a hétvégén ültetett egy szép boróka fenyőt az ablakunk alá,így azt is feldíszítem neki :-)

mi azt beszéltük apával,hogy majd ha olyan 2-3éves lesz akkor váltunk igazi fenyőre,de szigorúan cserepesre,amit majd ha bírja,kiültetjük.

2009. nov. 16. 12:17
 8/11 A kérdező kommentje:
De kár,hogy nem voltatok ott tegnap.:)Ahogy rám néztek sosem felejtem el.Rosszul esett.Már nem is van kedvem velük sétálni.Köszi mindenkinek.
2009. nov. 16. 12:39
 9/11 anonim ***** válasza:
56%

Szia! Nekünk is egy pár éve már műfenyőnk van, a párom nem annyira szereti, dehát örül neki, hogy nem kell rákölteni legalább. :o) A babónk most karikor 1 hós se lesz, úgyhogy marad a mű, és én is úgy gondoltam, hogy ha majd már felfogja, 2 évesen, akkor lesz majd igazi. Talán akkorra már nem panelban fogunk lakni, és vehetünk kiültethetős fajtát.

Egyébként meg tényleg felejtsd el, hogy mit mondtak, és hogy mit gondolnak mások. Ha nekik a fenyő milyensége miatt karácsony a karácsony, akkor sajnáld őket inkább... főleg egy 9 hónapos gyerkőcnek? Még nem is tapizhatja meg a fát, nehogy magárarántsa, szépnek pedig a mű is szép, sőt néha sokkal szebb :o), ráadásul nem fogja a fejedhez vágni később, hogy "na, nekem nem volt igazi fenyő az első karácsonyomon" :o)

2009. nov. 16. 12:47
 10/11 anonim ***** válasza:
27%
Én szeretem az igazi fát, mert az illata nálam hozzátartozik a Karácsonyhoz. Már a legtöbb helyen árulnak cserepes fát is ami együtt nőhet a gyerekkel és ha kinövi a cserepet ki lehet ültetni.
2009. nov. 16. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!