Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mit gondoltok arról, hogy...

Ti mit gondoltok arról, hogy az emberek felének olyan oltást kéne kapniuk, ami meddővé teszi őket?

Figyelt kérdés

Szóba jött ma az iskolában az Inferno cím könyv, ami ezt a témát taglalja. A túlnépesedés igenis mai és fontos, mindenkit érintő probléma. De amíg az ember asztalán van étel, van fűtőanyag télire, addig nem szembesül a problémával.

Tisztában vagyok vele, hogy a nem megújuló energiaforrások nem fognak elfogyni az én életem során, de talán önzőség csak a saját individuális érdekeimet előtérbe helyezni, nem érdekelve, hogy az "unokákkal" mi lesz.

Nagyon érdekes téma ez. Nőként/lányként úgy gondolom, hogyha nem lenne gyerekem, akkor nem lenne teljes életem, valami hiányozna, valami amit nem tudtam kihúzni életem listájától. Tudom, hogy jogom van szülni, mert a testemmel azt csinálok, amit akarok. De rajtam kívül hétmilliárd ember él még a Földön és ha az emberiség léte ezen múlna, akkor én vállalnám a terméketlenséget.

Kicsit paradoxon, hogy a fajunk fenntartásához a fajunk szaporodásának visszaszorítása szükséges.

Érdekes vita kerekedett ebből az osztályunkba először elleneztem, aztán támogattam, most már nem tudok dönteni.

Ti megengednétek? Vállalnátok? Mit gondoltok erről?

Természetesen ez egy elméleti felvetés, még ha gyakorlatban így is lenne, szerintem titokban csinálná a kormány, mert közfelháborodás lenne belőle és az ő döntésüket nem tudnánk befolyásolni.

18/L

2013. nov. 5. 13:56
 1/10 anonim ***** válasza:
6%
Nem a meddővé tétel lenne a megoldás, hanem hogy egy családnak ne legyen 5-6 gyereke. Igaz ez a magyarra, a romákra, meg a kínaiakra is. Max 3 gyereket kellene engedélyezni, és azokat meddővé tenni, aki már szült 3 gyereket.
2013. nov. 5. 13:59
 2/10 A kérdező kommentje:

Jó, csak ez nem lehetne megoldás, mivel a "sokat szülő" kultúrák képviselői nem hiszem, hogy rávehetőek lennének erre. Sok nép arra sem hajlandóak, hogy más vallást elfogadjanak, erre miért lennének? A kínaiaknál viszont bejött egy egygyermekes segély.

Másrészt szerintem európai emberként, egyedül többet élek fel mint 3-4 indiai vagy afrikai, szóval az ő születésszabályozásuk nem okozna akkora nagy "spórolást".

2013. nov. 5. 14:02
 3/10 A kérdező kommentje:
Mondjuk, ebbe az oltásba se egyezne bele szerintem az emberek fele. :D
2013. nov. 5. 14:05
 4/10 anonim ***** válasza:

A kérdést meg lehet közelíteni a másik oldalról is. Mi a helyzet a természetes szelekcióval? Ki lett irtva... Olyan pároknak is születnek gyerekeik, akiknek orvosi segítség nélkül nem. Olyan gyerekek megszületnek, akiknek orvosi segítség nélkül esélyük sem lenne. Van aki élete végéig gyógyszert szed. 50 felett pedig elég ritka ha valaki semmilyen gyógyszert nem szed. Nem kellenének védőoltások sem, és akkor megoldódna a túlnépesedés. Persze ebben az esetben is lennének kivételek, akiknek járna az orvosi ellátás...

Elméleti kérdés, de egyszer még sor kerülhet rá sajnos.

2013. nov. 5. 14:09
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
Nem megoldás, így is elöregedő a lakosság Magyarországon, akkor a világban is az lenne...
2013. nov. 5. 14:11
 6/10 A kérdező kommentje:

Magyarországon igen, de a világ egészét tekintve kétszer annyi ember születik, mint aki elhalálozik. Ez a végtelenségig nem mehet.

És ahogy a kettes írta, eltűnt a "természetes szelekció".

Régen volt pestis, járványok és folyamatos háborúk, amelyek gondoskodtak az emberek számáról. Most béke honol(?) és óriási pénzek mozognak a gyógyszeriparban.

Kíváncsi vagyok mennyi élelmiszer lenne a boltokban, ha nem lennének tartósítószerek és egyéb mesterséges dolgok, amiknek a nevét sem tudom kimondani.

2013. nov. 5. 14:16
 7/10 A kérdező kommentje:
Amúgy érdekes az elnevezés: élelmiszer és étel. Csak én érzem a különbséget? :)
2013. nov. 5. 14:17
 8/10 anonim ***** válasza:

Na de ha azt nezzuk,hogy az intelignsebb kulturak vallalnak,az esz ervekkel nem meggyozhetok viszont nem,akkor valoban megallna,vagy lassulni a nepesseg-novekedes,de eppen az emberiseg azon resze tunne el a Foldrol,akik kepesek lennenek eletben tartani a bolygot,a megmaradtak pedig egyeb modon pusztitanak el a Foldet. Erre a problemara "jobb" megoldast mutat egy film. A cime az,hogy The Purge. Keress ra,nagyon elgondolkodtato.

Egyebkent szerintem a Kinaban bevalt szuletesszabalyozas meg teljesen rendben van,de akar az altalad, akar az altalam emlitett modszer embertelen, es nem a vart eredmenyt hozza.

Es ha onalloan lehetne ra jelentkezni,en biztos nem gallalnam. 2 gyonyoru gyerekem van,semmire sem cserelnem oket,akar onzoseg,akar nem. Na es gondolj arra,hogy esetleg felaldozza magat par millio no abban remenykedve,hogy az emberiseg igy tobb szaz evvel tovabb elhet,aztan meg vagy 100 ev mulva vmi elmebeteg az egesz bolygot elpusztitana. Nagy ra az esely,akkor minek aldozd fel magad,vagy a leendo gyerekeidet?

2013. nov. 5. 14:23
 9/10 anonim ***** válasza:

Most is van vannak dolgok amik többé-kevésbé gondoskodnak az emberek számáról.A fogamzásgátlásnak köszönhetően sokkal kevesebb gyerek születik,régen vagy bejött a megszakításos játék és kívánt számú gyerek született vagy nem.Másik dolog a színvonal,rengeten nem akarják nélkülözösébe felnevelni a gyermekeket(pl.kettőt szeretett volna,de inkább megállt egynél).Lehet majd szórakozni olyan dolgokkal,hogy három gyerek után nem jár semmi csp se,megszüntetik a nagycsaládos kedvezményeket(globálisan az egész világon).A meddővé tétel már csak akkor fog szóbajönni szerintem,ha az éhezéses túlnépesedés időszaka eljön.

A harmadik világ országaiban ugyanúgy pusztítanak a betegségek és nagy a gyerekhalandóság.

A mesterségesen feltuningolt ételekből és az energiahordozókból kifogyunk(nem lesz elég mindenkinek),akkor majd jön egy háború.

(Lehet,hogy kicsit összevissza fogalmaztam,de sietek és igyekeztem mindent belesűríteni ami hirtelen eszembe jutott.)

2013. nov. 5. 15:08
 10/10 anonim ***** válasza:
18%
a Magyarok (igaz magyarok) vállaljanak 10 gyereket is támogatnám is őket, a romák egyet se, a többi meg nem érdekel
2013. nov. 5. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!