Ahhoz hogy átköltözzünk egy élhető másik bolygóra, még élőként meg is érkezni, a fénysebességet kellene elérni. Az emberek mindig is kíváncsiak voltak mi történik – Ti mit gondoltok? - gondoltatok rá valaha?
Az élet az a terület, ahol a fény sebességénél lassabban haladunk, és van egy olyan érzésem, hogy a világ drámai módon megváltozik, amint átlépjük a fénysebességet" - "Felcserélődhet a tér és az idő? Mindannyian elporladunk? Atomjaira hullik az űrhajó? A hangsebességnél tudjuk, hogy az átlépése egy nagy robbanással jár.
Azt gyanítom, hogy a fénysebesség átlépése ennél érdekesebb lesz"vagy épp félelmetesebb?
Nincs semmi igazolt elméletünk arra, hogy mi történik egy bármilyen három tér + 1 idődimenziós, tömeggel rendelkező testtel a fénysebesség felett. Az einsteini fizika képletei a fénysebesség felett nem értelmezettek. Minden további dolog meg csak teória és még azok sem feltétlenül mondanak bármit arról, hogy az adott fizikai számításoknak mi lenne a valódi fizikai, kézzelfogható eredménye.
Egyelőre téridőnkön belül a fénysebesség közelítése zsákutcának mutatkozik. Valószínűleg ez nem csak elmélet, hanem tény.
Mint írtam, téridőnkön belül.
Az A-ból B-be fénynél gyorsabban eljutás lehetőségét nem a mi einsteini téridőnkön belül kell keresni.
Mi az hogy "magneses plazmareteg"? :D attol nem lesz sulya valaminek?
A fenysebesseget mar csak az iszonyat energiafelhasznalas miatt sem tudjuk elerni, meg egy reszecskenel sem nagyon, nem hogy egesz urhajonal.
A mágneses plazmaréteget úgy gondoltam, hogy kívülről vonják be vele az űrhajót annak a nagy sebességű részecske mozgásával, talán felgyorsítható lenne az űrhajó.
Ha nem is fénysebességre hisz a tömeg lassítaná valószínűleg, de azt gondolom az élet nem is bírná elviselni a fénysebességet. Hisz a hang sebesség átlépésénél ahogy láttam, szinte hátra feszíti, neki préseli az ülésnek a testet.
#5:
A sebesség nem csinál veled semmit. Inerciarendszer fogalma ismerős?
A gyorsulás bele tud nyomni az ülésbe, de a sebességet nem lehet érezni, semmiféle hatása nincs a szervezetre. Nem is lehet, lásd relativitás-elmélet.
Ezt a mágneses plazmaréteg dolgot én sem értem.
Hallottam már olyan elméletet, miszerint erős ionizáló elektromágneses térrel létre lehetne hozni egy LÉGKÖRBEN haladó jármű körül olyan plazmafelhőt, ami csökkenti a légellenállást.
Ere viszont nem látok életképes analógiát űr esetén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!