Ahhoz hogy átköltözzünk egy élhető másik bolygóra, még élőként meg is érkezni, a fénysebességet kellene elérni. Az emberek mindig is kíváncsiak voltak mi történik – Ti mit gondoltok? - gondoltatok rá valaha?
Az élet az a terület, ahol a fény sebességénél lassabban haladunk, és van egy olyan érzésem, hogy a világ drámai módon megváltozik, amint átlépjük a fénysebességet" - "Felcserélődhet a tér és az idő? Mindannyian elporladunk? Atomjaira hullik az űrhajó? A hangsebességnél tudjuk, hogy az átlépése egy nagy robbanással jár.
Azt gyanítom, hogy a fénysebesség átlépése ennél érdekesebb lesz"vagy épp félelmetesebb?
Tudod, mami, szerettem volna hosszasan válaszolni a kérdéseidre. Amit kérdezel, abban van normális is, lehetne róla beszélni.
Az a gond, hogy valami akkora katyvasz van a fejedben, hogy még Héraklész módszerével sem lehetne ott rendet rakni.
Azért egy érdekesség: régen - az első gőzmozdonyok idejében - úgy gondolták, hogy a 25 mérföld/óra sebesség halálos az emberekre (ma egy közepes kerékpáros megy ilyen gyorsan).
Mint tudod, a Föld sebessége 30 km/mp - és az égvilágon semmit nem érzünk belőle.
A pilóták sem éreznek semmit a háromszoros hangsebességből - gond csakis akkor van, ha fordulni akarnak, mert azt aztán nagyon is megérzik. Ill. a gépet is érzik - azért, mert a légellenállás és a vezetés módja miatt rázkódik, nem is kicsit.
Ugyanígy az űrhajós sem érezne egyáltalán semmit a fénysebességből - elméletben.
A gyakorlat viszont itt is ugyanaz, mint a pilótánál, mert az űr sem üres. Ekkora sebességnél olyan "légellenállás" van ott is, amit valószínűleg a mai űrhajók ki se bírnának.
De elméletben akkor se lehet érezni a sebességből semmit. A gyorsulást érezzük, nem a sebességet.
39/ miért minek nevezik a geológusokat geológus profokat, nem tudósoknak?
Először is a geológia fiatal tudomány mert a XX. században kezdődött inkább a komolyabb kutatás.
Föld belsejéről nem áll más rendelkezésükre, mint tűzhányók vizsgálata, a földrengéshullámok tanulmányozása. A nagy rengésekkor keletkező szeizmikus hullámok áthaladnak a Földön, eközben többször visszaverődnek és megtörnek, csakúgy, mint a fény amikor egy prizmán halad keresztül. Mérik a földrengéshullámok sebességét, idejét amit felhasználnak sűrűségváltozás térképezésére. Ebből feltételezik, hogy a Föld rétegekből épül fel.
Ennél több vizsgálati lehetőségük nincs... tehát ezt szövik tovább feltételezésekkel. A mag -Vas, nikkel,szilícium, újabban arany -
S legújabban folyékony külső mag is van.
Szóval ezek feltételezések, és csak a szilárd és az utána következő lávarétegig igaz a szeizmikus hullámok mérése.
a többi feltételezés.
Tudod, a számítógéped is csak feltételezés. Meg a házad is.
Ja, hogy azok működnek? Szóval mégsem csalnak mindenütt azok a fránya tudósok?
Ja, tudom már! Amit értesz, abban nem csalnak - amihez meg nem értesz, abban csalnak.
Egyszerű ez, nem?
A Föld belsejét ismert fizikai törvények és kísérletek alapján modellezték. Azt el tudom képzelni, hogy pár km-t vagy fokot néhol tévedtek - de hogy alapjaiban tévedtek volna, azt nem.
Te persze a 71 éveddel és a - milyen is? - képzettségeddel nyilván biztosan jobban tudod.
Ja, és egy másik kérdésedre: igen, aki fénysebesség közelében megy, az nagyon keveset (akár csak napokat) öregszik egy sok-sok éves út alatt. Ez a sebességtől függ.
A fény egyáltalán nem öregszik semmit: a "születésétől" a "haláláig" csak egyetlen pillanat telik el.
De ez már olyan dolog, amit biztos nem fogsz rendesen megérteni (kevés ember érti), ezért csak hidd el, hogy így van. Meg is mérték már ezt, nagyon pontos órákkal.
tudod 41/A Föld forgási sebességéhez vagyunk programozva, én csak tudom, mert nem oly régen valami baj lett az egyik fülemben igen csak megéreztem a föld forgását, úgy megfordult velem világ, hogy hanyatt estem pár napon keresztül ismételten a csudába. Most már sétálok,de még nem hallom este a tücsköket.
Őszintén? Remélem még látni fogom amikor a Marsra mennek és vissza.Sok minden múlik azon.
A fény egyáltalán nem öregszik semmit: a "születésétől" a "haláláig" csak egyetlen pillanat telik el.
A fény nem ismeri az időt-- tehát lehet hogy mérték a sebességét- de nem a fény idejét. A fény részecske hullám és nem hal meg, esetleg valaminek a részévé válik.
"A Föld forgási sebességéhez vagyunk programozva"
Na, ezért vagy te az ezoterikára való.
Akkor ugye tudod azt is, hogy a Tejútrendszer középpontja körül 600 km/mp sebességgel keringünk?
Arra is programozva vagyunk, hogy azt sem érezzük?
És mi történne veled, ha azt is megéreznéd? Tőből kicsavarodna a derekad?
Csak megemlítem, hogy a Föld sebessége 30-szor akkora, mintha 3-szoros hangsebességgel mennél vadászgéppel.
Ha attól ilyen rosszul vannak a pilóták - a Föld 30-szor akkora sebességét miért bírod te ilyen jól, a Tisza partján andalogva? Ennyivel jobb vagy egy vadászpilótánál?
A szédülés az egyensúlyszerved hibás működése miatt volt, bár szerintem ezt te is tudod. Néha tényleg elgondolkodom, hogy valójában 30 éves vagy, és kiválóan szórakozol rajtunk - vagy tényleg komolyan gondolod mindezt? Előbbi a valószínűbb - csak sajnos közben mérföldekkel veted vissza a tudomány szintjét itt sok átlagos emberben, az a gond.
A Marsra pedig nem fogunk fénysebességgel menni, mert szétlapulnánk a gyorsulástól.
A Föld forgásához vagyunk programozva az nem ezo, hanem biofizika.
az hogy mit sóderolnak és kutyulnak össze az ezosok az nem más mint, a vallások modernek beállított változata egy kis paraképességgel meglocsolva, aminek szintén csak kis részét értik a többi sóder.
Jól tudom hogy a Marsra nem fénysebességgel fogunk menni. Engem ezen a téren az izgat, hogy ha kilépnek az űrhajóval a Föld sugárzásából, mert még csak a Föld körül sertepertélünk, akkor miképp fog alakulni az IDŐ és miképp fog visszahatni az űrhajósok szervezetére.
Mert az idő az tér-feszültség és más a Föld felszínen, más a belsejében, más kint az űrállomáson és félő teljesen más lesz a szabad űrben az odafelé vezető úton.
ja és még valami ehhez-"a Tejútrendszer középpontja körül 600 km/mp sebességgel keringünk?
Arra is programozva vagyunk, hogy azt sem érezzük?"
Nem mi keringünk, hanem a Naprendszer egésze, amibe beletartozik a Föld, mi pedig a porszemnyi lét, csak a Föld része vagyunk, annak hatásainak függvényében, és annak köszönhetően is" élünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!