Hogy segíthetnék a szegényeken?
Jo otlet a mezeskalacs sutese. Ha van kinott gyerekruhad, azt is elviheted nekik.
Azert kell ezzel vigyazni, mert van aki odajar majd kesobb hozzad, es nem tudod levakarni, akarmennyire is akarod! Muszaj lesz neki mindig valamit adnod.
A gyereked ovijaban, sulijaban nincsenek szegenyek? Hivd meg oket hozzatok egy jo ebedre, vacsorara. Sok gyerek ehes is, biztos nagyon orulnenek egy finom ebednek.
Talan ha a csaladsegito szolgalatnal jelentkezel, nagyon orulni fognak neked!
Kérdezheted az ismerőseidet,vagy a suliban,melyik családnál vannak gondok.Összeállítasz egy csomagot:liszt,cukor,vaj,margarin stb.tartós élelmiszerekből,ha van kisgyerek valamilyen csoki esetleg egy-két játék, a szülőknek esetleg kevés pénz.
Én legalábbis így szoktam,és tudom,hogy ki az ,akihez jut a segítségem.
Ezek mind nagyon jó ötletek.Én pl.szívesen venném, ha a gyermekemnek valaki pelenkát, tápszert adna.Így gondolom a gyermekes családoknak ilyesmire van szüksége meg élelmiszeres dolgokra.
Kár hogy nincs ilyen kedves emberből több:-)))
Sok sikert az ötletedhez.
Ha akad némi szabadidőd, akkor keresd fel a vöröskeresztet, szerintem még arra is lehet mód, hogy te magad keress fel általuk rászoruló családokat. Aztán így a Karácsony közeledtével az Interspárban mindig szokott lenni olyan, hogy a pénztárokon kívül ott van valamelyik szervezet (sajnos nem tudom melyik) és tartósélelmiszer adományokat gyűjtenek. Én ilyenkor mindig veszek egy-két kiló lisztet, cukrot, kávét, tésztát, vagy konzervet. Mikor mit. Nem drága dolgokat, de van, akinek már egy kiló cukor is nagyon sokat jelent.
A másik ötletem, hogy megkérdezheted a védőnőt is, hogy talán a segítségével szervezhetnél egy kis "pikniket", és a védőnő meghívná azokat, akik szeretnének adni, és azokat, akiknek jó lenne, ha kapnának. Ha jófej védőnőd van, akkor szerintem ezt tök jól le lehet dumálni vele.
Én a helyi vöröskeresztnek szoktam a ruhákat bevinni.
De célirányosabb ha a védőnőt kérdezed meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!