Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy segíthetnék a szegényeken?

Hogy segíthetnék a szegényeken?

Figyelt kérdés
Most a válság idején egyre többen lettek szegények. Naponta találkozok ilyen emberekkel. Szeretnék rajtuk bárhogyan is, de segíteni. Ötleteket várnék. Lehet tárgyi vagy akár más is. Sajnos nincs nagyon elképzelésem, de tényleg szívesen várnám hátha másoknak van! Főleg karácsonyra gondoltam. Főeg a gyerekeket sajnálom!! Ti rossz néven vennétek ha mondjuk ingyen mézeskalit osztogatnék? Persze nem úgy, hogy na akkor aki szegény az jöjjön és nesze fogjad aztán húzzál! Lécci segítsetek!!! Szívesen venném azt is ha tudnátok mondani tényleg rászoruló családokat! Ja és mi sem vagyunk gazdagok!!! Mielőtt valaki félre értené. Minden tippet várok. Köszi, puszi!
2009. nov. 15. 16:50
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Eladod a cuccokat amik nem kellenek neked,olcsón,esetleg 1 ftos aukciókban (régi babakocsi,kiságy,stb). Vannak alapitványok ,rajtuk keresztül is tudsz segiteni a nehezebb sorban élőkön,vihetsz tartós élelmiszert (konzerv,levesek,stb) ,ruhákat, adhatsz pénzt,szinte mindennek örülnek.
2009. nov. 15. 16:56
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Jo otlet a mezeskalacs sutese. Ha van kinott gyerekruhad, azt is elviheted nekik.

Azert kell ezzel vigyazni, mert van aki odajar majd kesobb hozzad, es nem tudod levakarni, akarmennyire is akarod! Muszaj lesz neki mindig valamit adnod.

A gyereked ovijaban, sulijaban nincsenek szegenyek? Hivd meg oket hozzatok egy jo ebedre, vacsorara. Sok gyerek ehes is, biztos nagyon orulnenek egy finom ebednek.

Talan ha a csaladsegito szolgalatnal jelentkezel, nagyon orulni fognak neked!

2009. nov. 15. 16:58
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezheted az ismerőseidet,vagy a suliban,melyik családnál vannak gondok.Összeállítasz egy csomagot:liszt,cukor,vaj,margarin stb.tartós élelmiszerekből,ha van kisgyerek valamilyen csoki esetleg egy-két játék, a szülőknek esetleg kevés pénz.

Én legalábbis így szoktam,és tudom,hogy ki az ,akihez jut a segítségem.

2009. nov. 15. 17:21
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ezek mind nagyon jó ötletek.Én pl.szívesen venném, ha a gyermekemnek valaki pelenkát, tápszert adna.Így gondolom a gyermekes családoknak ilyesmire van szüksége meg élelmiszeres dolgokra.

Kár hogy nincs ilyen kedves emberből több:-)))

Sok sikert az ötletedhez.

2009. nov. 15. 19:18
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha akad némi szabadidőd, akkor keresd fel a vöröskeresztet, szerintem még arra is lehet mód, hogy te magad keress fel általuk rászoruló családokat. Aztán így a Karácsony közeledtével az Interspárban mindig szokott lenni olyan, hogy a pénztárokon kívül ott van valamelyik szervezet (sajnos nem tudom melyik) és tartósélelmiszer adományokat gyűjtenek. Én ilyenkor mindig veszek egy-két kiló lisztet, cukrot, kávét, tésztát, vagy konzervet. Mikor mit. Nem drága dolgokat, de van, akinek már egy kiló cukor is nagyon sokat jelent.

A másik ötletem, hogy megkérdezheted a védőnőt is, hogy talán a segítségével szervezhetnél egy kis "pikniket", és a védőnő meghívná azokat, akik szeretnének adni, és azokat, akiknek jó lenne, ha kapnának. Ha jófej védőnőd van, akkor szerintem ezt tök jól le lehet dumálni vele.

2009. nov. 15. 20:03
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyi vöröskeresztnek szoktam a ruhákat bevinni.

De célirányosabb ha a védőnőt kérdezed meg!

2009. nov. 16. 12:47
 7/7 anonim ***** válasza:
Én személy szerint örülnék baba bútoroknak, babakocsinak, babaruhának, pelusnak, bárminek. A mézeskalács aranyos, de inkább figyelmesség, mint segítség. Szerintem más is így van ezzel. Nagyobb gyerek szüleinek gyerekjátékot adnék, ha ők nem tudnak szép ajándékot venni. Így a gyerek a szüleitől kaphatná meg, akiktől várja. Ti pedig tudjátok, hogy te segítettél. A ruhák minden korosztálynak jól jönnek.
2009. nov. 16. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!