Hova mehetek terhesgondozásra, ill. szülni?
Mindenképp érdemes és ajánlott bejelentkezni az ideiglenes lakcímre, mert akkor a babának is arra a címre fogják kiállítani a lakcímkártyát szülés után és a lakcímkártya szerinti illetékes védőnőt fogják értesíteni a baba születéséről.
Ezért terhes gondozóba is csak oda járhatsz ahová lakcím szerint tartozol.
Nőgyógyászod,szülész orvosod bárki lehet és bármelyik korházban szülhetsz.
Elöbbi hsz vagyok.Mielött félre értenéd...Az ideiglenes lakcímed ha bejegyezteted minden ellátásra jogosult leszel abban a kerületben és minden hivatalos ügyedet is elintézheted Pesten.
Ez még a gyes/gyed-nél is fontos lehet.
A lakcímkártyát mindig a területileg illetékes okmányirodában végzik és csak egy befogadó nyilatkozat kell attól a személytől akié a lakás.Ha a papír meg van akkor ott helyben el szokták intézni.
Szia!
Én azt ajánlom neked, hogy abban a kórházban ahol szülni szeretnél keress egy orvost, aki szimpatikus és megbízol benne. Ő végig fogja csinálni veled a terhesgondozást és a szülést is. A kórházba járhatsz terhesgondozásra. Nem kell bejelentkezned Bp.-i címre. Én is vidéken élek, és a Jánosba járok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!