Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hova mehetek terhesgondozásra,...

Hova mehetek terhesgondozásra, ill. szülni?

Figyelt kérdés
Vidéken van az állandó lakóhelyem. Ha ideiglenesre bejelentkezek egy pesti címre, akkor sztk alapon mehetek a kerületi terhesgondozóba, ill. a területileg illetékes kórházba vagy csak az állandó lakóhely számít? Kb. mennyi idő elintézni az átjelentkezést? Előre is köszönöm a válaszokat.
2009. nov. 15. 16:00
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szülni bárhol szülhetsz, ehhez nem kell átjelentkezned, szabad kórházválasztás van. Hogy a terhesgondozással mi a helyzet, nem tudom, de szerintem megoldható akár Pesten is. Védőnőt viszont nem választhatsz, az csak a körzeti lehet.
2009. nov. 15. 16:06
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképp érdemes és ajánlott bejelentkezni az ideiglenes lakcímre, mert akkor a babának is arra a címre fogják kiállítani a lakcímkártyát szülés után és a lakcímkártya szerinti illetékes védőnőt fogják értesíteni a baba születéséről.

Ezért terhes gondozóba is csak oda járhatsz ahová lakcím szerint tartozol.

Nőgyógyászod,szülész orvosod bárki lehet és bármelyik korházban szülhetsz.

2009. nov. 15. 18:04
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Elöbbi hsz vagyok.Mielött félre értenéd...Az ideiglenes lakcímed ha bejegyezteted minden ellátásra jogosult leszel abban a kerületben és minden hivatalos ügyedet is elintézheted Pesten.

Ez még a gyes/gyed-nél is fontos lehet.

A lakcímkártyát mindig a területileg illetékes okmányirodában végzik és csak egy befogadó nyilatkozat kell attól a személytől akié a lakás.Ha a papír meg van akkor ott helyben el szokták intézni.

2009. nov. 15. 18:13
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Szóval akkor nem kell kijelentkeznem az állandó lakóhelyemről, elég az ideiglenes bejelentkezés is.
2009. nov. 15. 18:33
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én azt ajánlom neked, hogy abban a kórházban ahol szülni szeretnél keress egy orvost, aki szimpatikus és megbízol benne. Ő végig fogja csinálni veled a terhesgondozást és a szülést is. A kórházba járhatsz terhesgondozásra. Nem kell bejelentkezned Bp.-i címre. Én is vidéken élek, és a Jánosba járok.

2009. nov. 16. 09:08
 6/6 A kérdező kommentje:
Azt tudom, hogy ha magánba járok egy dokihoz terhesgondozásra, akármelyik kórházba mehetek szülni. Csakhát a magánpraxis elég drága + még a szülés...
2009. nov. 16. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!