Tényleg igaz hogy valaki már 5-7 hetes terhesen is táppénzre mehet, ha nincs semmi problémája?
Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm egy éve csinált egy kft.
Nem jött össze, de oda be van jelentve mintha dolgozna, és nem lehet onnan kijelenteni hiába nem jött össze semmi és fizetni se tud semmit.
Most terhes lett és azt mondta táppénzre megy, és mivel most van "1 éves munkaviszonya" (kicsit több), mire szül 2 év lesz a táppénzzel együtt és akkor több gyest kap meg minden. Ez így tényleg megoldható?
2013. nov. 2. 21:45
1/6 anonim válasza:
Meg. Én is táppénzen voltam az elejétől. A fogadott dokim úgy tüntette fel minden leleten, h veszélyeztetett terhes vagyok. (nem voltam az)
2/6 anonim válasza:
Így igaz,én is itthon vagyok,csak kb.2 hetet dolgoztam,míg mindennek utána jártam.Én kevesebbet kerestem volna terhesen,mint amúgy,ezért nekem így érte meg anyagilag,mert nem rontom le az éves átlagomat,amiből majd a Gyedem számolják.Persze januártól már nem számít a keresetem a Gyedbe,úgyhogy lehet még visszamegyek nem tudom.12 hetes vagyok most.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
Mi jövőre tervezünk babát, januártól miért nem számít bele?
2013. nov. 4. 14:49
4/6 anonim válasza:
Mert 2014.májusában fogok szülni,és akkor a tavalyi béremből számítják a Gyedem,azaz a 2013as évi béremből átlagot vesznek,és az lesz a Gyedem alapja,amit ezzel a pár hónappal lerontottam volna.
5/6 A kérdező kommentje:
Ja értem, már megijedtem hogy mire mi odáig jutunk már nem fog beleszámítani :)
2013. nov. 5. 11:08
6/6 anonim válasza:
A szülést megelőző évi kereseted lesz a Gyed alapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!