Mondhat olyat a munkáltató, hogy visszavesz, de az első 10 hétben nem mehetek el táppénzre?
4 hét betanulás, 6 hét gyakorlat van. Ez alatt nem lehet hiányozni semmilyen indokkal.
Ilyenkor mit lehet tenni?
Mondhat, csak éppen tök jogellenes.
Bár sajnos, én is tudok nem egy olyan cégről, ahol pl. jelenléti bónusz van: ha nem mész se szabira, se táppénzre, akkor kapsz prémiumot!
Ha jól értem, ez már nem próbaidő, hanme a régi céghez mész vissza, más munkakörbe?
Most azt írjuk nem mondhat és másnap felmond neked jobb lenne.
Menjen az apa táppénzre addig.
Részvétem a férjed miatt!
Jogtalan ilyet mondani, igen, viszont az a 10 hét próbaidő lesz, amikor indokolás nélkül felmondhat neked. Ha megindokolja azzal, hogy a táppénz miatt mond fel, akkor az támadható a munkaügyi bíróságon, próbaidő alatt is.
6-os ne viccelj, nincs 10 hetes próbaidő!
Nem köthet ki ilyet a munkaadó, de attól még sajnos találhat indokot a felmondásra, ha nem tetszik neki valami.
Nem tudom, van-e próbaidő ha gyed-ről megyek vissza.
Nagyszülők dolgoznak, így marad a bébiszitter. Hosszú távon úgyis szükségem lesz rá. Remélem tényleg csak erre a 10 hétre várják el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!