Terhesség esetén az első 14 nap táppénzt, nem a munkáltató fizeti? (hanem az "állambácsi")? Ez így van?
Ha a doki kiir hogy terhes vagy és veszélyeztetett akkor rögtön az állam fizet és nam a munkáltató!!!!De azt nem tudom hogy a lombikos beultetés minek számít!!!
Ezt onnan tudom mert én is veszélyeztetett voltam és nekem is az állam fizetett táppénz járt!!!
Szia!
Nekünk mindig adtak egy igazolást hogy beültetés volt, azt bemutattam a házidokimnak, és ő vett táppénzre amíg ki nem derült, hogy sikerült-e. De tavaly megváltozott a törvény, és erre már nem vehetnek táppénzre, így beülti után az első hetet "kamu" betegséggel töltöm otthon. Úgy értem, a doki tudja hogy miért vagyok itthon, de nem terheskóddal írják a táppénzes papírt.
Viszont a lombik miatt nem lesz senki automatikusan veszélyeztetett terhes (ha sikerül), így a nődokidon múlik majd, hogy javasolja-e a táppénzt. Ha nem, akkor ugyanúgy dolgozni kell terhesen is, mint a normál úton fogant kismamáknak.
Egyébként onnantól írhatnak ki terhesség miatt táppénzre, hogy uh-n látnak szívverést a babánál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!