Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehetséges, hogy még...

Hogy lehetséges, hogy még mindig biztosított vagyok?

Figyelt kérdés
augusztusban lett vége a munkaügyis tanfolyamomnak,még 45 napig fizette a munkaügyi utánam a tb-t.Szeptember közepén az is le járt.de már október vége.Akkor hogy lehetek még mindig biztosított?Járok az ultrahangokra és az orvos nem mondta,hogy lejárt volna a tb-m.Most akkor ki fizeti utánam vagy nem értem.Félre értés ne essék még csak most kaptam levelet a munkaügyitől,hogy lezárták a tanfolyamos papírokat és mehetek be értük.Kérdeztem,hogy menjek-e az apeh-hoz,mondták,hogy igen mert már rég le ment a 45 nap.De akkor ezt nem értem.segítenétek?
2013. okt. 30. 16:22
 1/5 anonim ***** válasza:

Mindenképpen menj be a NAV-hoz! Mert a 45 nap, az 45 nap. Minél később intézed el, annál többet kell utólagosan kifizetned!

Lehet hogy valamit elnéztek és azért nem jelez a rendszer, de ha lejárt a 45 nap, akkor már nem vagy biztosított.

2013. okt. 30. 16:28
 2/5 anonim ***** válasza:
Attól még lejárt a TB-d, hogy az orvos nem szólt. Senki nem fizeti utánad, folyamatosan nő a tartozásod.
2013. okt. 30. 16:31
 3/5 anonim ***** válasza:
Nincs 45 nap, ez csak szállóige! Átfutási idő van, amíg a rendszer nem adja ki a nevedet, hogy lejárt a tb-d. Ez lehet 1-2 hét, illetve 1-2 hónap is. Az OEP-nél dolgoztam, így tudom.
2013. okt. 30. 17:10
 4/5 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy még nem jutott el az infó a rendszerbe, van ilyen, de biztosan jobban jársz, ha elintézed, hogy fizesd magad után mihamarabb.
2013. okt. 30. 17:10
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem tevhit a 45 nap....

Am menj be es kerdezd meg mert visszamenoleg ugyis ki kell fizetned.

2013. okt. 30. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!