Nektek tetszenek ezek a nevek?
Kisfiú névre Döme
Kislány névre Emma vagy Emily gondoltam
(ikrek) :D
A Döme nem tetszik, biztos sokat cikiznék érte... Kiskoromban volt egy plüss kutyám, Döme kutyának hívtam (egyébként még most is megvan, így "szólítja" mindenki :D).
Az Emmával nincs semmi baj, az Emilivel sem, csak ne y-nal írd... gondolom úgy nem is lehet anyakönyveztetni, a helyesírás-ellenőrző is aláhúzza.
Fiú: ezt gondoljátok újra
Lány: Emma nagyon szép, az Emily is, de angol/német nyelvterületen, főleg hogy itthon y-nal nem is lehet anyakönyveztetni, csak i-vel. Javasolnám helyette az Emíliát, ezt is tudjátok Emilinek becézni, de mégis lesz a lánynak egy komolyságot sugárzó neve is felnőtt korára.
Emma nekem nagyon tetszik. Emilyt én Maygarországon nem adnék, de ettől függetlenül kedves név.
Döme is aranyos, de nekem inkább becenév jellegű
Kérlek ne haragudj meg érte, de a DÖméről nekem rögtön a most divatos Bogyó és Babóca mesékből a Döme, a KRUMPLIBOGÁR jutott eszembe- mivel ez egy népszerű mese, félő, hogy esetleg a kicsik társainak is ez ugrana be először.
A lánynevek viszont szépek, de inkább Emília vagy Emőke legyen az Emily helyett.
Szép napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!