Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A másik kicsire is kaphatok...

A másik kicsire is kaphatok majd gyermekvédelmit?

Figyelt kérdés
Van egy kisfiam, kapok rá gyermekvédelmit. Most ismét várandós vagyok, apuka ugyanaz. A kérdésem az lenne, hogy ha csinálunk apasági nyilatkozatot, hogy a nevére kerülhessen a kicsi, attól még kaphatok rá is gyermekvédelmit? Mivel a két kicsinek ugyanaz az apukája, de egyedülállóként vagyok nyilvántartva.
2013. okt. 25. 10:37
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Kaphatsz, de elég mókás a helyzet igy.... Na mindegy, gondolom nem tul jó az anyagi helyzetetek - bar akkor azt nem értem, hogy minek újabb gyerek....

A lényeg: az uj gyerekre is meg kell igényelni.

2013. okt. 25. 10:46
 2/17 anonim ***** válasza:
Biztos indokolnod kell, hogy ha egyedülálló vagy hogy hoztatok össze 2 gyereket. Ennyire nem hülyék a hivatalnokok.
2013. okt. 25. 10:47
 3/17 anonim ***** válasza:
Nem kell indokolnia. Az apa nevet nem kell feltüntetni sehol.
2013. okt. 25. 10:50
 4/17 anonim ***** válasza:
De az apasági miatt a gyerek az apa nevén lesz. Vagy nem jól értettem?
2013. okt. 25. 10:56
 5/17 anonim ***** válasza:
Es? Attól hogy a néven van, meg nem biztos, hogy együtt elnek.... Jo, elég egyértelmű, hogy csalás, de a hivatal ezt nem fogja vizsgálni. Max a MÁK - ott viszont nagy gond lehet, mert visszamenőleg visszafizettetik a csaladi pótlékot....
2013. okt. 25. 10:58
 6/17 anonim ***** válasza:

Persze, nem élnek együtt már az első gyerek születése óta, de azért születik még egy gyerekük és apuka azt is a nevére veszi.

Az apró csalások felett átsiklanak, de ez ordít.

2013. okt. 25. 11:06
 7/17 anonim ***** válasza:
57%
Nézd, majd a kerdezo eldönti, hogy akar e csalni vagy sem.
2013. okt. 25. 11:11
 8/17 anonim ***** válasza:
Persze, csak ne lepődjön meg ha felülvizsgálják a jelenlegi gyermekvédelmit meg az emelt csp-t is.
2013. okt. 25. 11:12
 9/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2013. okt. 25. 12:35
 10/17 anonim ***** válasza:

A másik gyerekre is igènyled,oszt jó napot!

Sokan csinálják ìgy! :s Én nem mernèm!

2013. okt. 25. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!