Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy éves mellett szalad a...

Egy éves mellett szalad a ház, tippek?

Figyelt kérdés

Segítséget szeretnék kérni tőletek :)

Illetve egészen pontosan tippeket.

Egy éves múlt a kislányom, és nem igazán foglalja le magát.

Eddig minden kis helyiségben volt neki amit ő pakolhat, műanyag edények, konyharuhák stb, amivel nem tesz magában kárt, és addig megcsinálgattam a dolgokat, de már nem érdekli.

Általában szalad a lakás, és este mikor a párom hazajön, akkor gyorsan megcsinálom a dolgokat.

Így viszont nagyon rossz érzés, hogy napközben folyamatosan kupi van, a mosatlan csak gyűlik, a vasalnivaló gyűlik. Ráadásul a párom is morog, hogy amikor hazajön megkérem, vigyázzon a kislányra, amíg gyorsan kivasalok, vagy ilyenek, meg igazából a lányom, olyankor is jön hozzám és tépi le rólam a ruhát, az apjával nincs is el.

Szeretnék tippeket, tanácsokat, hogy hogyan lehet napközben végezni minden teendővel úgy, hogy a kislányom lehetőleg közben ne sírjon végig és ne tépkedje le rólam a ruhát :D :D Ti, hogyan oldjátok meg?

Köszönöm szépen előre is mindenkinek :)

Ja azt hozzáteszem, a lánykám másfél órát alszik egyetlen egyszer egy nap, és az alatt az idő alatt síri csöndnek kell lennie, különben felébred, még a villanykapcsolóra is, és nem tudom visszaaltatni :( Tehát pl. mosogatni az edénycsörömpölés miatt nem tudok a nappali alvása alatt :(

2013. okt. 24. 13:44
 1/10 anonim ***** válasza:
Őszinte leszek: had fusson! Nem ez a lényeg! :) Nincs olyan gyerek, aki néhány éven belül ne nőne fel és utána már sosem jön vissza ez az időszak. Már nem igényli majd minden nap minden percében a jelenléted, sőt...élvezd ki a babázást, és hagyd a francba a lakást! :) Nem lesz semmi baja a tárgyaknak! :)
2013. okt. 24. 13:45
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az első válaszolóval: ekkor kúszik-mászik a baba, nagyon kell vigyázni rá, nálunk is futott a ház. Két kisgyerekem van, a kisebbik már két éves múlt, jobb a helyzet. TÜRELEM!

Átérzem amit Te, sokszor kiborultam, mert főzni-mosni-takarítani és kicsire vigyázni nem lehet. De tippeket kértél:

- van, aki hordozókendőre esküszik (a kisfiam több, mint 10 kiló volt már félévesen, nálunk ez nem volt jó)

- sokat segít, ha azonnal elraksz mindent a helyére, amit csak tudsz és rendet tartani próbálsz, nem rendet rakni

- csak azt vasald, amit nagyon kell (munkáspólót munkaruha alá minek? a kicsi is elvan, a body kisimul rajta)

- este, ha elaludt, akkor moss fel, de csak max. fél-1 órát túlórázz

- és nagy áldás, ha van egy nagymama, aki mondjuk egy héten egy délelőtt vigyáz a picire

2013. okt. 24. 14:13
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítő válaszokat :)

Akkor két dolgot teszek, hétvégén óriási hiper nagytakarítás rendrakás, és megpróbálom óvni :D Bár Apa mindent szétszór, lánya meg főképp :D

És beveszem a lesz@rom tablettát mellé :) :)

Csak olyan kínosan érzem magam pl. ha jön a postás mit gondolhat, szanaszét a játékok ,de ez már az én egyéni dilim, hogy folyton az izgat, mások mit gondolnak :(

2013. okt. 24. 15:47
 4/10 anonim ***** válasza:
Mintha csak én írtam volna ki a kérdést :) Komolyan. Nálunk is ez a helyzet, én úgy csinálom hogy hétvégén van nagytakarítás, hétköznap örülök ha megfőzök, kimosok, este ha a férjem hazajön játszik a fiammal, és addig elvégzem a házimunkát. Sajnos nagyi nálunk nincs, meg igazából senkink, csak mi hárman.
2013. okt. 24. 16:13
 5/10 A kérdező kommentje:

Jó érzés látni, hogy nem vagyok egyedül a problémával :) Nálunk van nagyi, de szegénynek heti egyszer van egy órája benézni, akkor általában kávézunk aztán már mennie is kell dolgozni.

Esték nekünk azért nehézkesek, mert a lányom az apjával is csak akkor van el, ha én is ott ülök mellettük.

Kosz vagy ilyesmi nem nagyon van, csak kupi, bár a konyha általában szalad nagyon :(

A főzésről meg ne is beszéljünk. Kétnaponta főzök, hát komolyan kihívás az egész :(

2013. okt. 24. 16:54
 6/10 anonim ***** válasza:
Második válaszoló vagyok ismét: én a főzést úgy könnyítettem meg magamnak, hogy hétvégén (amikor apa beszáll a gyerekvigyázásba) sok mindent előkészítek: répa, zeller stb. megtisztítva be egy műanyag dobozba, fasírt elkészítve nyersen lefagyasztva, húsok előkészítése, ilyesmi. Nem kell mindig nulláról indítani a főzést, ha sikerül előre tervezni, akkor tényleg lecsökken a konyhában töltött idő.
2013. okt. 24. 17:00
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és olvastam, de nagyon tetszik: ha valaki váratlanul jön és körülnéz, mondd azt: "itt nincs rendetlenség, csak még nagyon fiatal a lakberendezőnk". Lesz@rom tabletta mindig legyen otthon. És a gyereked sose mondja majd: vasalatlan a nadrágom, de azt igen, hogy "sose foglalkozol velem, mert mindig csak takarícc" (nem rossz a helyesírásom, csak szó szerint idéztem négyévesem) :(
2013. okt. 24. 17:03
 8/10 anonim ***** válasza:
Bébiszitter, vagy bejárónő. Egy afféle segítség, aki vagy mos/vasal stb, vagy -ami szerintem jobb- vigyáz a babára, míg te házimunkázol. Ez esetben ott is tudod őket egy idő után hagyni, és pároddal kettesben elmenni valahová, míg a dada pesztrálja a kicsit. <bp-n nagyon szívesen vállalom>
2013. okt. 24. 17:52
 9/10 anonim ***** válasza:

Hát..szegény.

Magamat latom soraidban.

Meg ma is ketsegbe vagyok esve, mar 2 eves. Sajnos az enyem soha nem volt el. Korbe kellett sepernem, mindenhova jott utanam. Hulyen hangzik, de nem volt "maganeletem", kikeszultem.

Jokedvunek tunsz ,de sztem nem vagy? Tudom, nem illik panaszkodni :):):)

Volt, hogy feltakaritottam, erre o egy pillanat alatt osszemorzsazott mindent, vagy talalt barmit, amivel osszemocskolta a dolgait. En odaig jutottam -szinten siri csendben alvos- hogy mar ebedet se csinaltam magamnak. Vasalni csak akkor vasaltam -a ferjemre- amikor o mar elaludt. 1 ing 1 este. A bodyja meg a tobbi ugyis retkes lesz otthon, vagy a jatszon. Ha vendegsegbe, megjelenni kellett, vasaltam mindenkire.

A jatszoteren rajottem, hogy mar igenyli a tarsasagot, kommunikalna es vagyik a gyerekekre. Ez sok mindent megmagyaraz. Probald meg tarsasagba vinni, kisgyerekesekhez -nekem nem volt ilyen- vagy jatszoterre. Ha nagyon kellene valamit csinalnod, probald meg bemutatni neki a baby tv-t.

Vegyel neki konyveket -nem kell draga-, nekem akkor kezdte el elvezni. Orias meretueket kapott es rajuk fekudt, szoval ideig-oraig lekototte.

Nagyszulokkel mi ujsag?

2013. okt. 24. 18:41
 10/10 anonim ***** válasza:

Elozo vagyok.

Egy mosogatogep sokat segithet.

2013. okt. 24. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!