Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek is túl korán jön...

Szerintetek is túl korán jön a baba, nem vagyok hozzá elég érettek?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok és várandós, párom 26 éves. 6 éve vagyunk együtt, 4 éve együtt élünk, s a jövő nyárra terveztük a lagzit. Mindketten most végzünk az egyetemmel, eddig még csak diákmunkákat végeztünk. Van megtakarításunk diákmunkából és örökségből, illetve lesz saját lakásunk is, ahová költözhetünk (szintén örökség). A szüleink tudnak minket anyagilag és lelkileg támogatni, de nagyon sok beszólást kapunk ismerősöktől és ismeretlenektől amiatt, hogy ilyen hamar jön a baba. Mert még nincs rendes munkahelyünk, tapasztalatunk "az igazi felnőtt" életről. Nem tudjuk milyen önállónak lenni, hiszen eddig a szüleink támogattak minket mindenben.

De nagyon szeretnénk ezt a babát, próbálunk mindent megtenni azért, hogy boldog legyen velünk és mindene meglegyen. Ő a mi meglepetésünk, ugyanis védekezés mellett jött létre. :)

2013. okt. 18. 07:29
 1/8 anonim ***** válasza:

Igy h védekezéssel jött igy egyértelmű h megtartanàm mert megvan hozzà a hàttér. De ha terveztétek volna akk. azt irnàm h szülői tàmogatàsra nem kell szülni....

Gratulàlok sok boldogsàgot nektek :-)

2013. okt. 18. 07:47
 2/8 anonim ***** válasza:
51%
Szülésre ez a legjobb életkor. Csak ma divat később szülni. Sok örömet a babához.
2013. okt. 18. 07:53
 3/8 anonim ***** válasza:
én most 22 vagyok, és 28 hetes. mi sem terveztük, ráadasul a 18. hétig nem is tudtunk az érkezéséről. rám rosszallóan néznek sokan, mert nem nézek ki annyinak sem amennyi vagyok, de őszintén szólva nem érdekel, engem választott a pici anyukájának, a sors akárha, hogy itt legyen :)
2013. okt. 18. 08:28
 4/8 anonim ***** válasza:
akarta *
2013. okt. 18. 08:29
 5/8 anonim ***** válasza:

Szerintem ideális a korotok.Az már csak hab lenne a tortán,ha előtte dolgoztatok volna pár évet,főleg a GYED miatt.

Én 23 éves vagyok,férjem 26.

4 éve élünk együtt.Nekem 16 éves korom óta van bejelentett munkám,előtte feketén dolgoztam.Férjem átlag alatt keres kicsivel,de legalább van munkája,az én fizummal együtt elég,sőt,így is marad tartalékunk.

Saját házamban élünk,ez(már)nem hiteles.(nem budai luxusvilla,hanem egy kisváros közelében lakunk).

Minket a szülők nem tudnak és soha sem tudtak támogatni egy vassal sem,de a ház bővítésekor itt volt segíteni apukám pár hétig.

Nekünk is menni fog és nektek is,főleg,ha a szülők tényleg tudnak segíteni.

Sok boldogságot nektek!

2013. okt. 18. 11:34
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ez egyén függő,szerintem aki 23 évesen nem tudja magát önállóan ellátni,és még mindig csak anyuci-apuci tartja el,soha semmit nem dolgozott az elég gáz,az,hogy otthon lakik vagy nem más kérdés.Szerintem magukból indulnak ki akik beszólnak.Nos én is 23 vagyok,én is most végzek a sulival,és a párom is,páromnak van szakmája én most kezdtem egyet,4 éve vagyunk együtt,3 éve élünk együtt,mindketten dolgozunk(nem diákmunka),van egy vállalkozásom is,és 15 éves koromban kezdtem a diákmunkát,19 éves koromban kerültem főiskolára,képes voltam hamarabb is ellátni magam,tesóimat is,főzni is tudtam stb.2,5 éves a fiunk,2.osok voltunk mikor becsúszott,mi tartjuk el magunkat,apukám egy nem használt lakását újítottuk fel önerőből ott élünk,van autónk is,vannak céljaink,álmaink,szüleink ha szükségünk lenne rá bármiben tudnak segíteni.Úgy gondolom mindketten tudjuk milyen az önálló élet, a hétköznapi problémák,gyerekünk mellett érünk meg teljesen felnőtté.nem gondolom,hogy korai a 20as évek elején szülni,sőt szerintem 20-30 között a legideálisabb.nem a kor határozza meg az ember élet tapasztalatát,érettségét,nyilván 14 évesen más mint 20 évesen,persze,hogy sok a különbség,de egy 20-30 éves között már nem.
2013. okt. 18. 12:45
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ezt te erzed a legjobban, hogy mennyire vagy erett hozza. Vannak 23 evesek akik nagyon jo anyak es sajnos vannak akik nem. Ez igaz a 30 evesekre is. Szerintem az eretseg (bizonyos hatarokon belul) nem korfuggo. Nekem van 32 eves baratnom is aki meg mindig hetente legalabb 3-szor bulizik mint egy eszeveszett es eszeben sem jut, hogy parkapcsolat vagy gyerekszules... Ismerek olyat is aki 19 evesen szult mar 14 eves nagyfia van es megallta a helyet az eletbe. Nagyon jo edesanya volt. Ezt csakis ti erzitek.
2013. okt. 18. 15:49
 8/8 anonim ***** válasza:
En 20 evesen lettem terhes, 21 eves voltam mikor szultem. Nekunk is meglepi baba volt :) egyertelmu volt h akarjuk ot! Akkor a parommal 5 eve voltunk egyutt. Terhessegem alatt epult egy kis hazikonk, a fiamnak mindene meg van! En sem gondoltam volna magamrol, h 21 eves letemre kepes leszek egy babat nevelgetni, de mindenki szerint megkomolyodtam, felnottem a feladathoz. Nem sokara mar 2 eves lesz a kicsikenk, el sem tudnam mar kepzelni az eletemet nelkule! Egy percig sem bantam h fiatalon szultem, sot buszke vagyok erre!
2013. okt. 18. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!