Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Több gyermekes anyukák?...

Több gyermekes anyukák? Nálatok is este pörögnek fel gyermeketek, (ovisok) vihogás, hangoskodás bújocskázás. (nem akarnak aludni) ti mit tennétek.

Figyelt kérdés
2013. okt. 18. 06:56
 1/5 anonim ***** válasza:

Nekem még csak egy 3 éves lányom van, ovis, és 18 hetes kismama vagyok.

A lányom mindent kitalál csak ne keljen aludni, pisilni kell, éhes, szomjas, rajzolni akar....., de én ráparancsolok, hogy be az ágyba, lámpa leolt és alvás, majd holnap játszik. Persze csinálok neki kaját,igaz előtte evett egy fél órával, de szinte sosem eszik belőle egy harapásnál többet! :)

2013. okt. 18. 07:01
 2/5 anonim ***** válasza:
45%

5 éves ovis és egy 17 hónapos. Egy szobában alszanak, ráadásul az ágyaik egy vonalban vannak, a fejük egymás felé. A kicsi kapaszkodik az ágya fejtámlájába és dobálja át a nagyra a vackait, amikkel alszik. Tegnap pl. 8-kor raktam le őket és fél 10-kor még viháncoltak. Néha bekiabálok (az ajtajuk csukva van), vagy bemegyek és szigorúan rájuk szólok, nem sok foganatja van.

Nem csinálok belőle ügyet.

2013. okt. 18. 08:35
 3/5 anonim ***** válasza:

2. vagyok

Én úgy fektetem le őket, hogy előtte nem sokkal esznek, isznak, a nagyot közvetlenül fekvés előtt küldöm pisilni, úgyhogy ezzel nem szoktak műsorozni. Kaját még véletlenül sem csinálok nekik vacsi után fél órával.

2013. okt. 18. 08:37
 4/5 A kérdező kommentje:

Minálunk sincs kaja maja..úgy ahogy írod,dobálóznak ugrálnak leföl...bemegyek,parancsolom fekvés..ahogy hátatforditok újra kezdik..

Bosszankodom,mert az apjuk rem többieksem birnak aludni ez megy 10ig ;)

2013. okt. 18. 09:15
 5/5 anonim ***** válasza:

5 és 3,5 évesek, közös szobájuk van, emeletes ággyal (a kicsi a jobb alvó, ő van fölül).

Mivel 6-kor kelnünk kell, ezért muszáj viszonylag időben elaludniuk, hogy ki is pihenjék magukat. Úgyhogy nálunk viszonylag stabil menetrend van esténként, nagyjából így néz ki: kb fél 7-ig játék, belefér a hancúr, hangoskodás, bohóckodás ezerrel. 7-kor legkésőbb pakolás a szobában és irány a fürdőkád, nagyjából negyed órás játék a vízben. Utána vacsi kb fél 8-kor, majd fogmosás (innentől kaja nuku, inni csak víz és csakis kevéske) utána esetleg még 1 társasozás vagy valami nyugisabb elfoglaltság, de általában egyből a meseolvasás jön. Negyed-fél kilenc táján ágyban vannak (előtte pisi), még duruzsolunk kicsit, éneklek nekik kb fél óra mire elalszanak, tehát kb kilenckor.

Ha nem vagyok bent és nem kontrollálom a dolgokat, akkor menthetetlenül belesodródnak a huncutkodásba és nincs időben elalvás. Ha este hagyom őket pörögni, akkor szintén nincs alvás, ezért csinálom így szándékoltan,hogy a meleg vízben kicsit leeresztenek és utána már nagyon nyugiban vagyunk. gondolom ez hamarosan változni fog, főleg ha a nagyobb sulis lesz, kevesebb alvás kell majd neki stb, de egyenlőre így működik a rendszerünk.

néha el-el térünk mondjuk péntek esténként a sötétben szeretnek egyet sétálni, olyankor kicsit előrehozom a vacsit-fürdést, sétálunk és utána egy falat kaja-ivás- fogmosi-pisi és mese/ének és mélyalvás kb 10-től... de másnap ugye nem is kell korán kelnünk. Vagy a pl valami ünnep van, vagy tüzijáték vagy hasonló, olyankor is próbálok rugalmas lenni, viszont hétközben egyszerűen muszáj letennem őket, különben másnap tiszta hülyék az álmosságtól :S

2013. okt. 18. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!