Érdemes 2 keresztnevet adni a babónak?
Nem hiszem, hogy lesz olyan, hogy valaki így hívja, valaki úgy, ennek ellenére szerintem jó döntés két keresztnevet adni. Szerintem nagyon jól hangzik, kavar nem lesz a fejében, elég, ha kisgyerekként az egy keresztneves verziót tanulja meg (pl. ha kérdezik, hogy hívják, tudjon válaszolni), később, majd ha nagyobb lesz, akkor lehet neki megtanítani a másik keresztnevet. Az én ismerőseim gyerekei (akiknek 2 keresztneve van) az iskolában is csak az első keresztnevet írták rá a könyvekre füzetekre, a naplóban azonban mindkettő benne van.Végülis csak hivatalos papírokon kell majd mindkettőt használnia, de ezt idővel megtanulja.
Ha tetszik ez a megoldás, nyugodtan adjatok neki 2 keresztnevet. Jó, ha az egyik "nemzetközi név", azaz van külföldi változata, mert ha külföldre keveredik, könnyebb lesz neki.
A lányomnak is kettőt adtunk,az első különleges amit nagyon szeret is,a második anyukám keresztneve,mivel elhunyt az ő emlékére.Mindkettőt szereti,ha v.ki megkérdezi,hogy hívják mindkettőt mondja,ha azt kérdezik ,hogy szólítják,akkor az elsőt.Ha nagy lesz úi.ő fogja eldönteni,hogyan szeretné ha szólítanák.
Sok embert ismerek aki felnőtt korára már a másik nevén szólíttatja magát,mert az első nem tettszett neki.Ha második gyerekem lesz annak is két nevet fogok adni.Nem rossz dolog.
Én már gimiben kitaláltam,hogy ha gyerekem lesz 2 neve lesz. Nekem csak egy van és olyan jó volt mikor mások mondták,hogy kettő van.
De mikor terhes lettem és kitaláltuk a nevét egyből megtetszett a keresztnevével és nem akartam elrontani egy második névvel a hangzását. A második babónál már eszünkbe sem jutott,hogy lehetne 2.neve. Pedig a férjemnek két keresztneve van,ő is az apukájától örökölte a 2.at,de hivatalos papíroknál mindig én szóltam,hogy azt is írja oda, ő mindig elhagyta volna.
Szerintem ha jól hangzik a 3név együtt akkor add neki,de ha csak bonyolít akkor ne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!