Tényleg esélyünk sincs "okos", diplomás gyerekre?
Az én szüleim is szakmunkások, estin érettségiztek le felnőtt fejjel, és nekem is van két diplomám (szintén jogász-közgazdász).
De nem mindegy, hogy lesz-e diplomája vagy sem? A férjem szakmunkás, intelligens és olvasott, és többet keres mint a legtöbb diplomás. Én nem fogom ráerőltetni a fiunkra az egyetemet...
Bizony okosság és diploma két külön dolog. Vannak okos nyolc általánossal bírók és nagyon buta diplomások.
A 2 diplomás beszélgetőtársnak annyiban van igaza, hogy ez a statisztika. Hogy általában (!) a szülők végzettsége befolyásolja a gyerek végzettségét. De az általában, az nem mindig :)))
Az az anyuka, aki ezt mondta neked, egy nagyon buta nő, akinek a 2 diplomájához sajnos nem sok intelligenciát adott a sors...
Gondolj csak bele: melyikünk nagyszüleinek van vajon diplomája? Az én nagyszüleimnek még a 8 általános végzettségük is idősebb felnőtt korukban lett meg, mert egyszerű, falusi, gazdálkodó emberek voltak. Az anyukám már főiskolát végzett, az apámnak meg összesen 4 diplomája van. A "kedves jóakaró" anyuka szerint ez mi, csoda? Márpedig szerintem majdnem mindenkinek az esetében így van. Nekem szintén 2 diplomám van, nem is akármilyenek, de mégis azt mondom: a diploma semmit nem árul el arról, mennyi esze van az illetőnek. Sajnos annyi többdiplomás, gyakorlati élettől elrugaszkodott ökröt ismerek, hogy az már fáj. Van olyan köztük, aki még azt sem tudja, hogy kell teát főzni, és olyan is, aki nem tudja összeadni 2 tejföl és 3 tej árát. Nem viccelek!
Hát ez az...ha 8 általánossal rendelkező szülőknek csak 8 általánossal rendelkező gyermeke lenne...mindenkinek 8 általánosa lenn...nem is létezne az érettségi...na meg a diploma sem!Mert ugye a nagymamáknak is 8 általánosuk volt!
200 évvel ezelőtt meg csak 4 osztály volt a max. amit egy ember tanulhatott!Még a grófok is könyvekből tanulták,hogy hogy kell enni...és egy másik országról is a háborúk miatt vagy csak hallomásból tudtak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!