Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg esélyünk sincs "okos",...

Tényleg esélyünk sincs "okos", diplomás gyerekre?

Figyelt kérdés
Én 8 általános osztályt végeztem, és szakmunkás bizonyítványom van. A férjem is szakmunkás. Egy anyukával beszélgettem (2 diplomás) , aki szerint ez "eldöntött" tény. valahol van egy táblázat ahol le van írva, hogy milyen végzetségű embereknek valószínűleg milyen gyereke lehet. azt mondta, hogy a szülők foglalkozása, végzetsége nagyban befolyásolja ezt. Nagyon szomorú vagyok, hiszen mindenki jobbat akar a gyerekének... Tényleg így van ez? (
2009. nov. 10. 12:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Az én szüleim is szakmunkások, estin érettségiztek le felnőtt fejjel, és nekem is van két diplomám (szintén jogász-közgazdász).

De nem mindegy, hogy lesz-e diplomája vagy sem? A férjem szakmunkás, intelligens és olvasott, és többet keres mint a legtöbb diplomás. Én nem fogom ráerőltetni a fiunkra az egyetemet...

2009. nov. 10. 14:07
 12/16 anonim ***** válasza:

Bizony okosság és diploma két külön dolog. Vannak okos nyolc általánossal bírók és nagyon buta diplomások.

A 2 diplomás beszélgetőtársnak annyiban van igaza, hogy ez a statisztika. Hogy általában (!) a szülők végzettsége befolyásolja a gyerek végzettségét. De az általában, az nem mindig :)))

2009. nov. 10. 14:10
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Ahhh szerintem ez nem igy van. Nekem a szuleim egyetemet vegeztek jo vegzetseggel. Nekem meg csak eretsegim van meg egy kis tanfolyamom amivel valahogy felvettek dolgozni logisztikara. Nagyon nem voltam az a jotanulo fajta a szuleim labnyomaba sem erhettem soha es nem is fogok mai napig. Nem erdekelt a foiskola, egyetem stb. Szoval teljes ellentete vagyok a szuleimnek annak ellnere, hogy nem ezt a peldat lattam egesz eletemen keresztul. A gyereked egy kulon szemleyiseg lesz. Es, ha eszreveszed rajta, hogy valami nagyon erdekli, akkor ebbe tudod tamogatni es tovabbfejleszteni. Nekem volt olyan osztalytarsam akinek szakmunkasok voltak a szulei es osztalyeslo volt a kissrac. Ez attol is fugg mi erdekli a gyereket. Mi csak tamogatni tudjuk oket, hogy a legjobbat kihozzuk belolluk de raeroszakolni vagy megtanitani nem lehet erre senkit fuggetlenul, hogy mi a szulok vegzetsege.
2009. nov. 10. 14:10
 14/16 anonim ***** válasza:

Az az anyuka, aki ezt mondta neked, egy nagyon buta nő, akinek a 2 diplomájához sajnos nem sok intelligenciát adott a sors...

Gondolj csak bele: melyikünk nagyszüleinek van vajon diplomája? Az én nagyszüleimnek még a 8 általános végzettségük is idősebb felnőtt korukban lett meg, mert egyszerű, falusi, gazdálkodó emberek voltak. Az anyukám már főiskolát végzett, az apámnak meg összesen 4 diplomája van. A "kedves jóakaró" anyuka szerint ez mi, csoda? Márpedig szerintem majdnem mindenkinek az esetében így van. Nekem szintén 2 diplomám van, nem is akármilyenek, de mégis azt mondom: a diploma semmit nem árul el arról, mennyi esze van az illetőnek. Sajnos annyi többdiplomás, gyakorlati élettől elrugaszkodott ökröt ismerek, hogy az már fáj. Van olyan köztük, aki még azt sem tudja, hogy kell teát főzni, és olyan is, aki nem tudja összeadni 2 tejföl és 3 tej árát. Nem viccelek!

2009. nov. 10. 14:28
 15/16 anonim ***** válasza:

Hát ez az...ha 8 általánossal rendelkező szülőknek csak 8 általánossal rendelkező gyermeke lenne...mindenkinek 8 általánosa lenn...nem is létezne az érettségi...na meg a diploma sem!Mert ugye a nagymamáknak is 8 általánosuk volt!

200 évvel ezelőtt meg csak 4 osztály volt a max. amit egy ember tanulhatott!Még a grófok is könyvekből tanulták,hogy hogy kell enni...és egy másik országról is a háborúk miatt vagy csak hallomásból tudtak!

2009. nov. 10. 14:50
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez butaság! Nálunk apukám egyszerű ember, anyu meg jól képzett és nevezzük okosnak, intelligensnek. Én is okos vagyok :), jól ment a suli, de annyit melóztam már 16 évesen, h nem fejeztem be. Érettségi előtt hagytam abba. Ettől függetlenül jól ment az iskola, és nem érzem, hogy buta lennék. Az IQ-m is az átlag felett van. A párom se vitte túlzásba az iskolát, pedig esze alapján lehetne diplomás, az anyukájáról mindezt nem mondanám el.
2009. nov. 10. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!