Tényleg esélyünk sincs "okos", diplomás gyerekre?
Szia!
Nekem anyukám és apukám szakmunkás, nekem diplomám van ez nem attól függ. Ismerek olyan diplomás szülős gyermeket akinek éppen megvan a 8 osztálya. Jó két ügyvéd szülő vagy orvos szülő biztosan elvárja, hogy a gyereke diplomás legyen.
Itt a gyógyszerész mindenáron azt akarta, hogy a gyereke gyógyszerész legyen és átvegye a patikát, de nem vették fel az egyetemre.
Ha a gyereked is úgy akarja diplomás lehet.
Szia!
Szerintem valamennyit számít a szülők képessége, IQ szintje.
De azért, mert Neked és a párodnak szakmunkás bizonyítványa van, az még nem azt jelenti, hogy buták vagytok.
(zárójelben jegyzem meg, hogy a diplomához sem adnak észt)
ez így nem igaz. Viszont abban van valami, hogy ha valaki szakmunkás, akkor - a társadalmi felfogás szerint - azért szakmunkás, mert nem tanult elég jól ahhoz, hogy egyetemet végezzen, ami feltételezheti, hogy a gyerek is nehézfejű lesz, vagyis lesznek dolgok, pl matek, ilyesmi, amit nehezebben fog fel (Megjegyzem, én is tökhülye vagyok a matekhez). Az én szüleim is szakmunkások, bár én sem végzetem egyetemet, irodai jó munkám van, jól tanultam a suliban, az öcsémnél pedig fel sem merült, hogy ne menjen egyetemre. Különben meg sokan azért tanulnak szakmunkásnak, mert van kereslet iránta.
Én is szaklicit végeztem (Romániában), tanítónőképzőt, jelenleg újságírást tanulok az egyetemen. A párom autóvillamosságit (vagy mit) végzett, utána matek-infó egyetemet, most rendszermérnök-vállalkozó.
És tényleg a neveléstől függ. Ha a gyereket minden iránt érdeklődővé nevelitek, akkor nem lehet semmi baj. A baj azoknál a bunkó szakmunkásoknál kezdődik (bocsi a kifejezésért), akik szétköpködnek, meg széthajigálják a szemetet, meg fütyölnek a nők után az úton, meg hangosan szitkozódnak. Miattuk vonta le a közösség azt a következtetést, hogy szakmunkásnak csak szakmunkás gyereke lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!