Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg esélyünk sincs "okos",...

Tényleg esélyünk sincs "okos", diplomás gyerekre?

Figyelt kérdés
Én 8 általános osztályt végeztem, és szakmunkás bizonyítványom van. A férjem is szakmunkás. Egy anyukával beszélgettem (2 diplomás) , aki szerint ez "eldöntött" tény. valahol van egy táblázat ahol le van írva, hogy milyen végzetségű embereknek valószínűleg milyen gyereke lehet. azt mondta, hogy a szülők foglalkozása, végzetsége nagyban befolyásolja ezt. Nagyon szomorú vagyok, hiszen mindenki jobbat akar a gyerekének... Tényleg így van ez? (
2009. nov. 10. 12:56
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
88%
Ez szerintem nevelés kérdése. Biztos a genetikának is van köze hozzá, de nem ilyen formán, ahogy leírtad. Ha taníttatod a gyermekedet, és odafigyelsz rá, segíted, akkor miért ne lehetne diplomája?
2009. nov. 10. 12:58
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Anyukám és apukám is szakmunkás, bátyámnak már van diplomája, nekem még csak félig. Biztos, hogy nem ettől függ. Annyit azonban hozzátennék, hogy lehet többre megy a szakmunkással, mint a diplomával, sajnos a mai világban már a diploma nem jár együtt a biztos állással, és megbecsüléssel.
2009. nov. 10. 13:02
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez igy nem igaz!Ha Te akarod,es tamogatod a gyereked,akkor siman lehet orvos,ugyved...barmi! :-) Odafigyeles kerdese!
2009. nov. 10. 13:04
 4/16 anonim ***** válasza:
96%
Ez szerintem hülyeség. Anyukám 8 általánost végzett, apukám meg szakmunkást és nekem már 2 diplomám van (jogász-közgazdász vagyok). Ezenkívül a nővérem is diplomás. Szóval tényleg csak a nevelésen múlik szerintem. Alapvetően szerintem attól függ, hogy mennyit foglalkozol a gyerekkel és mennyire mutatsz példát. Mert attól még, hogy "csak" 8 általánost végeztél, igenis tudsz példát mutatni. Mondjuk ha sokat olvasol, műveled magad, akkor a gyermeked is ezt tekinti majd követendő példának.
2009. nov. 10. 13:10
 5/16 anonim ***** válasza:
96%

Szia!

Nekem anyukám és apukám szakmunkás, nekem diplomám van ez nem attól függ. Ismerek olyan diplomás szülős gyermeket akinek éppen megvan a 8 osztálya. Jó két ügyvéd szülő vagy orvos szülő biztosan elvárja, hogy a gyereke diplomás legyen.

Itt a gyógyszerész mindenáron azt akarta, hogy a gyereke gyógyszerész legyen és átvegye a patikát, de nem vették fel az egyetemre.

Ha a gyereked is úgy akarja diplomás lehet.

2009. nov. 10. 13:17
 6/16 anonim ***** válasza:
93%

Szia!

Szerintem valamennyit számít a szülők képessége, IQ szintje.

De azért, mert Neked és a párodnak szakmunkás bizonyítványa van, az még nem azt jelenti, hogy buták vagytok.

(zárójelben jegyzem meg, hogy a diplomához sem adnak észt)

2009. nov. 10. 13:18
 7/16 anonim ***** válasza:
49%
Ez mekkora baromság...na ezért nem szeretem a LADY-ket...belebeszélik az emberbe,hogy ha szegénynek születtél az is maradsz és azt is adod tovább!Gusztustalan...apukámnak 8 általánosa van,anyának szakmunkása(igazából 40 évvel ezelőtt csak a kőgazdagok érettségizhettek...tehát a kérdéses téma már alapból hülyeség)!3-an vagyunk testvérek,a 2 nővérem vezető beosztású az egyik 1 nagy vállalatnál,a másik egy igen forgalmas üzlet vezetője...én most pszichológia tanszakon vagyok,de már van 1 szakmám,amit később tovább akarok fejleszteni!Egyedül abban lehet igaza "Miss diplomatának",hogy aki nem keres havi 300 ezret (mármint a 2 ember összesen) az nem fogja bírni finanszírozni az egyetemet...hacsak nincs szerencséje és az állam fizeti helyette!De egyébként már állami fin.-ra is bejutottak valahogy az úri népek...aranyat sz@rik,és az állammal fizetteti a fél millás tandíját!Ez szégyen Magyarországon!!!!
2009. nov. 10. 13:32
 8/16 anonim ***** válasza:
76%

ez így nem igaz. Viszont abban van valami, hogy ha valaki szakmunkás, akkor - a társadalmi felfogás szerint - azért szakmunkás, mert nem tanult elég jól ahhoz, hogy egyetemet végezzen, ami feltételezheti, hogy a gyerek is nehézfejű lesz, vagyis lesznek dolgok, pl matek, ilyesmi, amit nehezebben fog fel (Megjegyzem, én is tökhülye vagyok a matekhez). Az én szüleim is szakmunkások, bár én sem végzetem egyetemet, irodai jó munkám van, jól tanultam a suliban, az öcsémnél pedig fel sem merült, hogy ne menjen egyetemre. Különben meg sokan azért tanulnak szakmunkásnak, mert van kereslet iránta.

Én is szaklicit végeztem (Romániában), tanítónőképzőt, jelenleg újságírást tanulok az egyetemen. A párom autóvillamosságit (vagy mit) végzett, utána matek-infó egyetemet, most rendszermérnök-vállalkozó.

És tényleg a neveléstől függ. Ha a gyereket minden iránt érdeklődővé nevelitek, akkor nem lehet semmi baj. A baj azoknál a bunkó szakmunkásoknál kezdődik (bocsi a kifejezésért), akik szétköpködnek, meg széthajigálják a szemetet, meg fütyölnek a nők után az úton, meg hangosan szitkozódnak. Miattuk vonta le a közösség azt a következtetést, hogy szakmunkásnak csak szakmunkás gyereke lehet.

2009. nov. 10. 13:39
 9/16 anonim ***** válasza:
93%
Ilyen "eleve elrendelés" nincs!!! Attól, hogy nektek "csak" szakmunkás bizonyítványotok van, miért lenne "eldöntött" tény, hogy a gyereke/i/dnek nem lehet majd egyszer diplomája??? Ez hülyeség! Anyunak 8 általánosa van (szülei nem engedték továbbtanulni), apu szakmunkásba járt. Nekem 2 diplomám van, egyiket 3 gyerek mellett szereztem. Ismerek jópár diplomás szülőt, akinek a gyereke szakmunkás..és fordítva is. Az, hogy a gyerek majd egyszer milyen iskolát/kat fog elvégezni nem a szülők végzettségén hanem a tanuláshoz való hozzáállásuktól, példamutatásuktól és természetesen a gyerek adottságaitól, hozzáállásától is függ. Felejtsd el a kedves diplomás "okos" szavait és bízz a gyerekedben! Miért egy orvosnak nem lehet buta, hanyag gyereke? Aki valaha is tanult pszichológiát, az tudja, hogy a gyerek bizonyos adottságokkal születik, de a nevelés nagyon sokat tud csiszolni, fejleszteni... Az ilyen 2 diplomás anyukával meg meggondolnám, mikor állok legközelebb szóba...
2009. nov. 10. 13:49
 10/16 anonim ***** válasza:
93%
ez hülyeség, csak azért van így, mert tényleg így van, mert a diplomás szülők mindent megtesznek, hogy a gyerekük is az legyen, nálu ez olyan evidens dolog. Az én szüleim is szakmunkások én lassan diplomás leszek, de ha újra kezdeném a suliim, akkor inkább szakmunkás lennék. Apukám a tízsueresét keresi annak amit majd valamikor én fogok :( Ne keseredj el, és ez főként nem a genetikán múlik
2009. nov. 10. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!