Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha a terhesség csak az anyának...

Ha a terhesség csak az anyának öröm, akkor a férj későbbiekben változhat, vagy ez már igy marad örökre?

Figyelt kérdés
Bár 12 éve élünk együtt 3 éve házasodtunk, férjem 2-3 évet várt volna még a babával, bár elvetetni nem szeretnénk, mert én már 31 vagyok, de érzem, hogy ez teher a számára, és egyáltalán nem örül neki. 6 hetes vagyok, nagyon sokat agyalok ezen, és az alhasi fájdalmat is ennek tudom be. Bár tudom, hogy a méhem nől, de még is retegek attól, hogy elveszíthetem a babát. Párom tudom, hogy jó apa lesz( van egy kerezstfiúnk akit imád-rajongásig 8 éves), de közben félek, hogy megundorodik tőlem és megutál azért mert ráerőszakolom és maga a tudat, hogy már csak nem ő lesz az életünkben. Volt valaki ilyen helyzetben, és megváltozott a dolog, vagy végérvényesen lemondhatok arról, hogy újra olyan lesz a családi béke amilyen ezelőtt. A részletek tudom, hogy kevesek ahoz, ho9gy bárki véleméynt tudjon mondani, de szükségem van a bátorításra, mert nagyon bánt, és ezzel csak ártok a babának. Megprobáltuk megbeszélni, és csak odáig jutotunk, hogy legyen baba, de semmi más. Azótta néma csönd, és hallgatás, nem bújik, nem közeledik, és végkép nem keresi a társaságomat. Félek, hogy elveszitem mindkettőjüket. Mit tegyek?
2008. júl. 4. 18:46
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Sajnos elég rossz a helyzett még mi8ndig, most már elmondtam neki, és véget vettek ennek az egésznek, de nem merem elvetetni, peddig tudom,h oyg ezzel megváltozna minden, csak az én részemről örökre és nagyon rosszul végződne. Nem tudja elfogadni azt, hogy egy baba lapul a méhembe, nagyon fáj neki, hogy úgy érzi én becsaptam őt, és nem akarja ezt az egészet már. Nagyon sírtunk tegnap, és sajnos semmi esélyét nem látom annak, hogy ez a helyzet megváltozna. Talán jobb lenne, ha nem lenne....de félek ha elveszitem qakkor mindkettőjüket elveszítem!
2008. júl. 5. 11:54
 12/18 anonim ***** válasza:

Én nagyon sürgősen elbeszélgetnék a helyedben a férjeddel arról, hogy mégis hogy képzeli ezt... 12 éveéltek együtt, házasok vagytok, megvan mindenetek, ami a baba érkezéséhez kell! Mégis meddig akar várni még? És ha ő is akarta a babát, most miért viselkedik így?

Kedves kérdező! El ne vetesd a babát, mert ezzel mindenki csak rosszul járna! Benned örökre ott maradna a fájdalom, hogy meggyilkoltad a gyerekedet egy férfi kedvéért, a férjednek pedig sosem nőne be a feje lágya...

Annyira hajaz ez a történet egy rokonomék esetére, ha nem baj, megosztom itt: ők is tíz éve voltak házasok, de nem akart jönni a baba. Aztán amikor mégis sikerült, a férj teljesen bepánikolt, hogy ő még nem készült fel rá, és rávette a nagynéném, hogy vetessék el a gyereket. Azzal jött, hogy úgysem tudnák eltartani, meg hogy nagynéném túl öreg már a gyerekhez! Akkor a nagynéném már 35 éves volt, az orvosa jól össze is szidta, hogy éveken át nyavalygott a gyerek miatt, most meg elveteti...

A történet vége: a pasi három évvel később rájött, hogy mégis kell neki egy gyerek, és lelépett egy 20 éves lánnyal, aki első szóra teherbe esett! A nagynéném meg azóta is bánja, hogy akkor olyan hülye volt. Most 50 éves, se kutyája, se macskája, egyedül él, és nagyon magányos...

Ne akarj egy ugyanilyen élet írta történet főhőse lenni!

2008. júl. 5. 12:15
 13/18 A kérdező kommentje:
Olyan érzésem van, hogy elvetetni ő sem akarja, hanem inkább minden el akarna adni, de azzal nem nyerűn semmit, mert mind elmenne a hitelre, tehát se pénz, se auto, se élet. Nem tudom, kicsit olyan negatív az egész, már nem beszélgetünk róla egy teljes napja, de nem is foglalkozik velem.
2008. júl. 5. 22:18
 14/18 anonim ***** válasza:
Nem akarlak megbántani, de nem lehet, hogy igazándiból ő már ezt a kapcsolatot sem akarja? Csak fél, ha megszülöd a babát örökre össze lesztek kötve? Mert ha veled akarja leélni az életét, akkor nem hiszem, hogy az az 1-1,5 év bármin segít...Ezt mindenképp tisztázni kell, hogy biztosan tudd magadnak szülöd v. lesz kivel felnevelned...Mert szerintem túl heves ez az érzelmi reakció tőle és nem biztos, hogy a későbbiekben változni fog.
2008. júl. 6. 05:43
 15/18 A kérdező kommentje:
Új fejlemények: tegnap este eldöntöttem, marad a baba és szarom le a férjem egyedül is felnevelem. Ő hazugnak tart, és nem bír velem egy légtérbe3 lenni, de engem már ez nem érdekel, vagy meg enyhül vagy mehet isten hírével....Jövőhéten doki, csináltatok egy képet, és az orra alá dugom, azt ha tetszik neki akkor így járt ha nem akkor ugyszint.
2008. júl. 6. 12:07
 16/18 A kérdező kommentje:
Egyébként nagyon jó , hogy ennyien bátorítotok, és nem fogom hagyni, hogy ez tönkre tegye az életem, megtartom a kis csöpséget, és megvédem az ilyen felelőtlen emberektől. Ha peddig elkezd nővekedni a hasam és megenyhül akkor engedni fogom, mert szerintem úgy is megfog változni a helyzet, ha nem most akkor majd 8 hónap múlva. Én csak reménykedem, és megprobálok boldog kismama lenni, majd szerető gondoskodó anyuka.
2008. júl. 6. 13:32
 17/18 anonim ***** válasza:
Na ez már mindjárt más hozzáállás. Nekem is voltak ilyen helyzeteim, de utólag belátva elég fiatal voltam akkoriban. Ma már azért tudom, hogy nem szabad feladni. Ezt meg pláne nem. Ne is hagydd magad.
2008. júl. 6. 14:07
 18/18 A kérdező kommentje:
Sajnos semmi javulás a kapcsolatunkban, már nincs jele annak sem, hogy én érdeklem. Peddig az ember nem számít egy ilyen gusztustalan hozzáállásra ennyi év eltőltése után. Reggel egy tényleg nagyon minimális halvány pirosas folyást tapasztaltam ami már megvolt száradva a tisztaságin. Félek, hogy korrai vetélésem lesz, a hasam egy kicsit érzékenyebb, erősebb a megakar jönni érzés, mint az elmúlt napokban. Bár nincs most csak a normális folyásom ami eddig volt, de annyira félek hogy elveszitem a babám. Azt mondja az ember, hogy érdekli, hogy mi van velem, de a gyerek most totál nem foglalkoztatja, jó fej! Én belekényszeríte, ebbe az egészbe, és annyi minden van a fejébe, hogy inkább nem mondja mert megsértene. Előrébb hozom a találkozott a dokival, és elmondok neki mindent, nem fog örülni neki. Holnap délután megyek, remélem addig nem lesz baj.
2008. júl. 7. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!