Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért siettetik egyes szülők...

Miért siettetik egyes szülők a gyereküket?

Figyelt kérdés
Rengeteg szülő viszi külőnórákra, a pici gyermekét, hallgattat vele mindenfélét angolul, spanyolul, németül stb., tanítja olvasni, számolni. Persze a gyerek 5 éves korára tökéletesen számol, olvas, beszél idegen nyelveket. Beíratják a suliba unja magát az órákon, hisz ő már mindent tud, aztán mikor a többiek utolérik őt, már nem tud rendesen tanulni, hiszen megszokta, hogy ő kapja az ingereket, neki nem kell annyira használni az agyát. Rossz tanuló lesz. Volt értelme a különóráknak? Nem. A másik gyerek viszont úgy nő fel, hogy ő fedezi fel a dolgokat. Lehet, hogy nem fog tudni 5 évesen olvasni, de az érdeklődése a dolgok iránt az, hogy ő maga veszi észre az új dolgokat fejlesztik őt. Több fantáziája, tudásszomja lesz. Most nem az olyan idegen nyelvű játékos, éneklős dolgokról van szó ( azok nem ártanak, de nem is használnak sokat), hanem a fent említettekről Lehet hogy a baba élvezi igényli egy idő után azokat a cdket, órákat, de hosszú távon nagyon rossz nekik! Rengeteg eset van, hogy a szülő megbánja azokat a cdket, meg ilyesmiket, mégis miért nem tanulnak az esetből a többiek, MIÉRT KELL EZ??
2009. nov. 7. 10:30
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Én úgy gondolom, hogy nem biztos, hogy unatkozni fog. Legkisebb gyerekként én is tudtam hamarabb olvasni, (a tesóim velem játszottak iskolásat, s persze én voltam a gyerek:-)

Aztán felkerültem iskolába, s nagyon szerettem, mert a tanítóm egész más anyagokat adott nekem, mint a többinek. Ez szerintem pedagóguson múlik csak: ha ő tud differenciáltan tanítani (persze ez többletmunka neki), akkor semmi hátránya nincs a különfoglalkozásoknak.

Persze azzal én is egyetértek, hogy a gyereket erőltetni nem szabad, de így, kategorikusan kijelenteni, hogy ez helytelen, s hogy sietteti, na, ez a nem jó.

2009. dec. 20. 07:45
 12/13 A kérdező kommentje:

Kösz az eddigi válaszokat:)

07:45

na jó, olyat én is játszottam az öcsémmel:)), de az más, mint amire gondolok...mikor egy pár hónapos gyerek mellé tesznek egy vadidegen angol dadát, hogy kartonokra írt szavakkal, betűkkel megtanítsa olvasni és beszélni angolul, miközben a gyerek azt se tudja miért (az más dolog, hogy a gyerek MAGÁTÓL korábban rájön, mennyit használ neki az olvasás és megtanítják), vagy kb. ugyanekkora gyereknek adnak egy műanyag szart ami tud pár szót angolul, mert "ebben a korban lehet a leghatékonyabban tanítani".Siettetés az, amikor olyasmire tanítják a gyereket, amire még túl korai megtanítani,nem érett hozzá, ami nem természetes(de miért csinálják ezt???).Ezt értem most siettetés alatt:)(akinek nem inge...)

Várok további véleményeket:)

2009. dec. 20. 15:55
 13/13 anonim ***** válasza:

Férjem is így járt.) Bátyja mellett mindent megtanult, tudott írni, olvasni mire suliba került, ő volt a f***a gyerek. Megszokta, unatkozott, aztán utolérték, és romlottak a jegyei...

De azért jó ember lett..)És nem a szülei erőltették.-)

De igazad van amúgy abszolut!

Sokan versenyből szülnek sajna...

2009. dec. 20. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!