Miért van az, hogy valaki rá akarja erőltetni a másikra a nevelési módszereit?
Vagy bármi mást, akár egy pelenka vagy tápszer fajtát.
Miért nem lehet megérteni, hogy az nem biztos, hogy az én babámnál is beválik?
Miért van az, hogy valaki a vallását rá akarja erőltetni a másikra? :)
Szerintem a legtöbb ember nem szereti a bizonytalanságot, ezért is dől be boldogan a reklámoknak, vagy bárminek/bárkinek, aki „megmondja a tutit”, és ezzel megszabadítja a gondolkodás, a kételkedés „terhétől”.
A gyereknevelés pedig nehéz ügy abból a szempontból, hogy minden percében döntéseket kell hoznod, és mindenki mást mond, mit kéne csinálnod. Szerintem érdemes kiválasztani egy személy, akit hitelesnek fogad el az ember, és ad a véleményére, és csak tőle meghallani a tanácsokat. Persze még így is gyakran felül kell bírálni az épp követett magatartásformát, hiszen (ahogy előttem is írták) nincs két egyforma gyerek, két egyforma helyzet.
A gyereknevelés továbbá egy tipikusan olyan dolog, amiről mindenkinek megvan a saját elépzelése, véleménye, nagyon sokféle „iskola” van rá, és nem utolsó sorban iszonyű biznisz a szülők hülyítése mindenféle szükségtelen kacattal. De ha valaki nem is saját üzleti érdekből akar rádumálni egy bizonyosfajta termékre, akkor simán lehet, hogy azért, mert ő már jó sokat költött rá, így fennál az a pszichológia hatás nála, hogy nem akar magának ellentmondani, el is hiszi, hogy az jobb, mint a többi.
Nagyon nem a témakőrhöz illő válasz, de jobbat nem tudok :) :
Az ember alapvető "igénye", hogy másoknak átadja/terjessze a "hitét", ez annak idején az őskorban rendkívül hasznos volt, hisz így alakult ki a kultúránk, minden tudást emiatt adtunk át... az meg pech, hogy néhányan ezt a mai modern világban sem képesek leküzdeni. :)
3-al egyetértek, mind azért válaszolunk mert hiszünk valamiben....:)
Szerintem az inteligencia kérdése hogy eltudom-e fogadni, ha másnak más a véleménye, vagy elengedem-e a fülem mellett ami számomra érdektelen információ...
Mindenkinek ment a zöld kéz! Mindenkinek igaza van!
Ez az emberbe kódolva van! Az valóban intelligencia kérdése, hogy el is tudja-e valaki fogadni, hogy másnak lehet más a nézete.
Nos, nekem akad 1-2 ismerősöm aki ezek szerint nem túl intelligens :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!