Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Kell-e erőltetni hogy éjszakár...

Kell-e erőltetni hogy éjszakára is szobatiszta legyen 4 éves kislányom?

Figyelt kérdés
Napközben + délutáni alvásnál szobatiszta, még baleset sincs. Próbálkoztunk éjszaka is, nem adtam rá pelust, gumilepedő de mindig csupa pisisen ébredt, még akkor is ha este már nem ivott semmit. Nagyon mélyen alszik, konkrétan felébreszteni se lehet(ezzel is próbálkoztunk) szerintem ezért is pisil be, de akkor se ébred fel ha már tiszta pisi... én most visszaadtam rá a pelust (féltem hogy felfázik ebben a hidegebb időben) nincs még megérve rá? ne is erőltessem?

2013. jún. 7. 20:34
 1/5 anonim ***** válasza:

Nekem a nagyobb épp 2 évesen lett szobatiszta, és ugyanakkor éjjel is "ágytiszta" lett. Most a kisebb 3 éves, és neki reggelre full tele a pelusa, pedig nappara lassan egy éve szobatiszta.

Sokan mondják, hogy 5 éves korig ez normális, még nem aggódom, de azért érdekelne engem is mit lehetne tenni. Szerintem erőltetni ezt nem lehet, mert vagy felébred.. vagy nem.. esetleg a gyerekorvost nem kérdezted?

2013. jún. 7. 20:37
 2/5 anonim ***** válasza:
Személyes tapasztalatom nincs még, de egyszer azt olvastam, hogy ha egy gyereknek nagyobb korában sem megy az ágytisztaság, annak 90 százalékban szervi oka van. 4 évesen talán még belefér, de én a helyedben mindenképp megkérdezném a gyerekorvost.
2013. jún. 7. 20:50
 3/5 anonim ***** válasza:
A dokitól én is rákérdeznék, de nem erőltetném, majd megérik rá.
2013. jún. 7. 21:25
 4/5 anonim ***** válasza:

Kérd ki orvos véleményét, de ez szerintem nem normális.

3 éves testvérem szerintem már több mint egy éve nem pisilt be éjszaka, nap közben pedig már nagyon régóta nincs rajta pelenka. Elmegy egyedül a WC-re, vagy hozza a bilit magának, ha nagy dolga van és nincs kedve felmenni a szűkítőért.

2013. júl. 1. 14:15
 5/5 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem 5 éves koráig normális, doki szerint ne erőltessem mert túl mélyen alszik, majd alakul!
2013. júl. 3. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!