Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyósék most alig segítenek,...

Anyósék most alig segítenek, mikor kérem, de a babaszületésre mar nagyon keszulnek, pedig mondtam hogy akkor ok nem kellenek? Egyaltalan hogyan kezeljem oket?

Figyelt kérdés

Aranyosak, jol megvagyunk, szeretem őket.De veszelyeztetett terhes vagyok a 2. gyerkoccel is, teljesen mas terhesseg, sokkal rosszabbul birom, nem tudok hajolni, sokat faj a fejem, derekam, labam. Ha nem ugralok naluk vagy itthom, rendrakas stb, akkor mar azzal jonnek hogy 'mas is volt mar terhes...'.

Parom mar kiabalt is veluk emiatt, de semmi. Ha sogornomekhez megyunk, 24-20-8 evesek a gyerekek, nah ott mindig pakolas van, mosogatas, ha anyosek esznek-isznak ott mindent azonnal elmosogatni. Ha nalunk vannak, full vendegek, telirakjak a mosogatot, korbe kell ugraljuk oket a parommal, az sem szamit ha nem beszelgetek veluk, de a qrva mosogatas olyan fontos, meg igy is ha jajgatok ( persze akkor a parom lepihentet ) es elefantlabam lett vagy osszegorcsolok...

Az a tokeletes gyerekneveles, amit sogornom csinal, engem semmiert sem dicsernek meg es mindig ellent mondanak gyerekneveles teren./ De egeszsegesen is fozok, az sem jo../. ( 1.5 eves koratol bolcsi - imadta, azota nincs cumi,pelenka, azota beszel, egyedul eszik, oltozik, szoval ugyes a kislany. A 8 eves unokanak a feneket ki kell torolni, etetni kell, ahhh )

Sogornommel mar megterveztek, hogy ki mikor jon segiteni szules utan, ki mennyit alszik itt, pedig mondtam hogy anyukamat es hugomat szeretnem, oket sem sokaig, mert el tudok es szeretnek boldogulni a kiscsaladommal!!

Szoval az zavar, hogy semmilyen tanacsot nem kerek toluk, de egyszeruen nem birom elviselni ha kioktatnak! ( pl . Mondjak h el kell bolonditani a lanyt ha vmit nem akarunk neki megengedni.... Jah mondom, ha annyira el tudnak ot bolonditani, akkor tudna naluk aludni ejszaka... Erdekes, anyukam megoldja... ) meg kajak tomik kajaval, ha szol mar hogy jollakott, akkor is, aztan itthon meg sir, ugy faj a hasa...

Hogy kezeljem ezeket a dolgokat? Tenyleg amugy szeretjuk oket, de nem akarok veluk osszeveszni... Vagy az kellene? :/ :)

2013. szept. 17. 20:46
 1/6 anonim ***** válasza:

Az ilyen helyzeteket csakis magabiztosan,keményen kell kezelni. Lesz belőle sértődés, de most komolyan.. Nagyon zavarna ha pár hónapig nem nyaggatnának?? Gondolom nem.

Tessék határozott lenni, és az elején megmondani hogy te mit akarsz.

Megköszönöd, hogy segíteni akarnak, de te nem kérsz belőle. Megmondod, hogy a anya vagy, elbírsz még egy gyerekkel. Elmehetnek látogatóba, de nincs otthon alvás. Este 7-kor mindenki megy haza a maga otthonába.. A témát ezzel le is zárod..

Ha kioktatnak a főzéssel, gyerekneveléssel kapcsolatban, akkor az első mondat után normális hangnemben meg lehet állítani őket.

Hidd el, működik. Én is így csináltam. Először 2 hónapra sértődött meg, majd mintha semmi sem történt volna, újra kezdte. Akkor is leállítottam, akkor csak 3 hétre sértődött meg, majd az újabb határozott fellépésemnél már csak duzzogott, de végül is abbahagyta a butaságait..

2013. szept. 17. 20:57
 2/6 A kérdező kommentje:

Pelda helyzeteket tudnatok irni? :) azert kerem ezt, mert en mar szepen mondtam, sot ugye a arom is, mert teljesen tamogat,, de hogy hogyan kell kell ezt 'hatarozottan', en hogy tudnek 'magabiztosabb, kemenyebb csaj' lenni, ertitek? :)

Koszonom a valaszokat!!!! :)

2013. szept. 17. 21:46
 3/6 A kérdező kommentje:

Egyebkent pont az a baj, hogy nem hiszik el, hogy tenyleg ugyes es magabiztos szulo/szulok vagyok/vagyunk ( nem nagykepusegbol mondom, csak magam is sokszor meglepodok, hogy magunktol jol megoldjuk a dolgokat. Ha esetleg nem megy, utanaolvasok, szuloket kerdezek es osszerakjuk, hogy hogy a legjobb a mi gyerekunknek!)

22 evesen lettem anya, imadok anya es kismama lenni, tudom hogy a parommal kepesek leszunk megbirkozni a feladatokkal, de az ilyen okoskodasok tonkre tesznek es sajnos ugye a 'nagyon nevelni akaras' persze maskepp...

2013. szept. 17. 21:51
 4/6 A kérdező kommentje:

Oke, van 2 gyerekuk, 4 unoka, nah de ez a gyerek nem az ovek... Olyanokat mondtak, h ne szoptassam fekve, hanem ulve, mert ugy "jobban megy " a tej ( a lany nem hizott 4 honaposan, hozzataplaltunk). Adjak neki tapszert, elotte meg mindenaron szoptassak, mert az Blablabla, okoskodas...

Nem fejtem, mert nem jott, akkor mi van?! - mert sogornom napi 1 litert adott le... Na bumm... Megis o es anyosom is 2 honapig szoptattak a gyerekeiket... Mi kitartottunk 1 evig, fejes nelkul...

2013. szept. 17. 21:58
 5/6 anonim ***** válasza:

A határozottság abból áll, hogy már pedig nem engedsz..

PL:

anyós: Ahogy kiengednek a kórházból én megyek hétfőn, maradok szerdáig, majd megy a sógornő, és ő marad szombatig.. Jövő héten meg..

te: Anyuka! Legyen szíves figyelni rám, nem akarom ismételni önmagam. Köszönöm hogy segíteni akar, de nem kell. Nincs itt alvás. Nyugodtan jöhet hétfőn, de fekvéskor haza kell menni. A sógornő is jöhet látogatóba de ő sem aludhat ott. Megértett???

anyós: Nem, nem úgy van az! Márpedig ott alszunk és...

te:Anyuka! Ez nem vitatéma. Nem fogok ezen vitázni, és le is zártam ezt a témát. Nincs itt alvás. Jobb ha felfogják, mert ha tetszik ha nem, fekvéskor hazaküldök mindenkit.

(majd szépen ott hagyod, és csinálsz valamit, de nem fűzöl több kommentet hozzá..Ha csak mondja, akkor sem.. Csak annyit hogy "döntöttem! és be is fejeztem"

Másik példa:

anyós: hát az ebéd nem igazán volt finom, és jó lenne ha kimennél mosogatni

Te: anyuka! Sajnálom, ha nem ízlik a főztöm akkor nem kell megenni.. A mosogatás ráér.. Nem fog elszaladni vagy összedőlni a világ ha 2 óra múlva mosogatok el..

(és ezzel ezt a témát is lezárod. Nem rohansz ki mosogatni, hanem hagyod ott ahol van..Majd elmosogatsz..)

Egyszerűen nem kell napokig vitázni, és a végén engedni hogy úgyis az van amit ők akarnak. Nem! Ezentúl az van amit te akarsz. Ha nem tetszik neki, akkor el lehet menni, nem kell látogatni titeket..(mondjuk ezt is lehet közölni velük..)

2013. szept. 17. 23:24
 6/6 anonim ***** válasza:

Teljesen át tudom érezni... Csak nálunk az anyukámmal van baj....

Próbálj meg határozott lenni és mond meg Neki, h egyenlőre köszönöd szépen, van a gyerekeknek apja, majd ő segít Neked, és ha még se megy, akkor majd szólsz Nekik, hogy jöhetnek ott aludni.

Nálunk anyum már kitalálta, hogy mivel jön a kistesó, és (az ő véleménye szerint) párommal nem tudunk majd elbírni az elején a két gyermekünkkel, így én és a két gyermek költözzek hozzá. Ezt hallgatom hónapok óta, sőt már lecserélte az ágyat, hogy szülés után kényelmesebb legyen nekem ott....Nálam itt szakadt el a cérna és közöltem vele, hogy még ha belegebedek sem vagyok hajlandó ezek után hozzáköltözni a gyerekekkel, mert nem hajlandó megérteni, hogy van a gyerekeimnek apja, aki majd segít, ráadásul az első hónapban még dolgozni sem fog, egész nap itthon lesz velünk!

szóval légy határozott, más megoldás nincs. Egy pár napig morcosak lesznek, de majd beletörődnek!

2013. szept. 18. 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!