Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nem vállalhatnánk...

Miért nem vállalhatnánk fiatalon gyereket? Miért mondja mindenki, hogy ezzel elrontom az életemet? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

19 éves, főiskolás lány vagyok, részmunkaidős állással. Vőlegényem 24, nemrég fejezte be a tanulmányait, ügyvédnek készül, de közben dolgozik (neki jól fizető, teljes állása van). Együtt lakunk majdnem egy éve, öt éve vagyunk együtt. Pénzügyileg is jól állunk, nem kell szűkölködnünk. Persze, azért mi sem engedhetünk meg minden magunknak, de átlagosan élünk. Kertvárosban, társasházban lakunk, SAJÁT lakás, nem béreljük. Szülők nem támogatnak, viszont a ház árának felét, és a berendezések negyedét ők fizették (ezért a mai napig hálásak vagyunk nekik:).

Nagyon szeretem a páromat és mindig mondja, hogy szeretne már egy kis lurkót. Igazándiból már én is nagyon szeretnék, imádom a gyerekeket, sokszor bébiszitterkedek, a legkisebb húgomra (15 év van köztünk)is sokszor vigyáztam, volt amikor napokig. Még is mindenki azzal támad minket, hogy túl fiatalok vagyunk a babához. Ebben talán az a legviccesebb, hogy sok 30 évesen szülő nő sokkal rosszabbul neveli a gyermekeit, mint néhány húsz éves... A fősulival nem lenne gond, megtudnám oldani többféleképpen is. Szerintetek mi lenne a helyes döntés? Várom a válaszokat. :-)

2013. szept. 16. 17:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Mennyi ideje dolgozol részmunkaidőben ? Hogy kapj tgyás,gyedet 365 nap biztosítási időnek megkell lennie,különben csak gyest kapsz.az meg nemsok

A mostani fizetésed alapján számolják ki hogy mennyi tgyást,gyedet kapsz

Ha megvan a 365 napod,minden ok.jöhet a baba..de ha nem,akkor én még várnék míg meglesz....

Persze ha jön,jöjjön ha jó helyre megy

Egyébként azért mondanak ilyeneket hogy elrontod az életed,mert manapság nem "divat" korán szülni..engem is azzal riogattak ilyen idősen hogy se munkatapasztalat,se elvégzett suli de gyerek van??? akkor hülye vagy...ez nem igaz

Sok sikert a babához....írd meg ha sikerült ;-)

2013. szept. 16. 20:23
 12/14 anonim ***** válasza:
Mindenki a sajat eletet eli, ne hallgassatok senkire! Orom volt olvasni a soraidat, hogy ennyi idosen ilyen szepen eltek! :-)En 36 eves vagyok, s most varom az elso babamat. Nem mert nem vagytam ra korabban, csupan most ertem revbe. S 56 eves leszek, mikor a gyermekem 20. Ha jol belegondolok, 20 evesen meg lehet, hogy tanulni fog, nem dolgozni, s mogotte kell allnom, akarmilyen idos is leszek. Na persze nem leirni akarom magam, csak arra szeretnek ramutatni, hogy ha most fogsz szulni, meg fiatal es energikus leszel, mikor e gyermeked kirepul :-) Minden jot kivanok Neked!
2013. szept. 17. 09:36
 13/14 anonim ***** válasza:
Ti döntèsetek,nincs vele semmi baj.Ha ugy gondoljàtok jöhet a baba jöjjön.Èn 27 êvesen szültem, ès a manònk vèletlen jött össze.Nem a pasizàs miatt vàrtam volna mèg (18 èvesen jöttünk össze a fèrjemmel) de egyetemre jàrtunk, mindketten dolgoztunk, utaztunk egy csomòt, kocsikat vettünk stb....mikor terhes lettem csak pislogtunk, hogy hogyan legyen...megtartottuk es a legjobb döntês volt, most 6 hònapos igazi kis csoda.De nem bàntam, hogy 19 êvesen mèg nem volt gyerekem... nekem jol esik a tudat, hogy biztos kapcsolatba èrkezett a mano, jo es stabil anyagi hâttérrel.biztos elvègeztem a sulit ès nem jut eszembe 40 èvesen hogy nem is èltem...
2013. szept. 17. 10:08
 14/14 anonim ***** válasza:
Összejött a baba?
2017. máj. 14. 23:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!