Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elegem van a gyereknevelésből,...

Elegem van a gyereknevelésből, legszívesebben világgá mennék?!

Figyelt kérdés
1 éves a lányom, és úgy érzem nem bírom. Nem tudok visszamenni dolgozni, mert már nem tudom bölcsibe íratni, lecsúsztunk róla. Utálom az egészet, utálom etetni, pelenkázni, öltöztetni, utálok gügyögni hozzá, utálom amikor bőg, amikor rosszalkodik, de már az sem tesz boldoggá, ha mosolyog. Tervezett baba, annyira fiatal sem vagyok, mégsem bírom, úgy érzem, ez egyáltalán nem az én világom, szeretnék inkább dolgozni, tanulni, bármit, csak ezt ne... Az sem segített amikor elszabadulhattam egy hétre, egyszerűen rosszul voltam tőle, hogy vissza kell jönnöm hozzá. Szeretem a gyerekem, nem akarnám elveszíteni, de így sem jó, egyáltalán nem, már csak üvölteni tudok vele, egyáltalán nem tudom már visszafogni magam, nem is akarom, ki kell adnom a dühömet. Eljártam sportolni, nem segített. Eljártunk együtt programokra, nem segített. Jártam pszichológushoz (nem is egyhez), nem segített. Mi a francot tegyek? Legszívesebben kiugranék az ablakon, hogy végre csend legyen.
2013. szept. 15. 14:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

9. vagyok

Miért csak az én válaszom lett lepontozva? Mi a nem hasznos benne?

2013. szept. 16. 05:46
 12/14 anonim ***** válasza:
3. válaszoló vagyok - valaki kérdezte van-e nagyobb gyerekem? nos igen, vagy egy lassan 2 és fél évesem, a dackorszak közepén ( mellette egy 8 hónapos Húgi) , szóval nem csaak a nagyvilágba beszélek! Ahogy előttem is írta valaki, arra gondoltam, hogy el kezd kommunikálni, már nem lesz minden rutinszerű... most még etetés-altatás-pelenkázás időszakában van a kérdező, de nemsokára el kezd beszélgetni a csöppség, lesznek saját kis dolgai... én erre gondoltam, hogy könnyebb lesz, megszűnik kicsit a teljes elszigeteltség érzése , a monotonitás...
2013. szept. 16. 08:39
 13/14 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm, olyan jó, hogy írtatok! Nem tudom kik vagytok, de nagyon hálás vagyok minden szavatokért, egy kicsit előrébb vitt!
2013. szept. 17. 20:50
 14/14 anonim ***** válasza:
64%

"A nevelés nem csak elveken és okos taktikán múlik, mert elsősorban a lényünkkel nevelünk. A nevelés: titkos metakommunikáció. Ami jó benned és tiszta, és ami rossz és koszos, továbbadod. A gyerek remegi félelmeidet, aggódja az aggodalmaidat - de éli a nyugalmadat és derűdet is - ha valódi."

Müller Péter

Nem igazán szeretem Müller Pétert, de ezzel a pár mondatával nagyon beletrafált.

Az én gyerekem sérelemként élte meg, hogy abba kell hagyni a játékot, és elindulni vacsorázni. Ezt a sérelmet nyilván én okozom, mert nem hagyom játszani, és nyilván visszaadja valamilyen formában, például engedetlenséggel. Én bosszantottam őt, ő bosszantott engem. Reggel nem akart az oviba elindulni, este nem akart onnan hazajönni. A váltások mentek nehezen. Játékosabb, szeretetteljesebb váltásokra tértünk át.

Müller Péter arra tanított meg, hogy a gyereket nem nevelni, hanem szeretni kell.

Mostanában, ha nem akar elindulni vacsorázni a kisautózásból, akkor számolok háromig és utána megcsikizem. Általában kettőnél kacagva szalad az étkező irányába. Persze az engedetlenségbe a dackorszak is belejátszik...

2013. szept. 18. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!