Miért ítélkeztek folyton? Miért csináljátok ezt egymással?
TISZTELET A KIVÉTELNEK TERMÉSZETESEN AKINEK NEM INGE, NE VEGYE MAGÁRA!
Hogy jöttök itt sokan ahhoz, hogy másokról, akiket nem is ismertek olyanokat állítsatok, hogy pocsék anya, meg megmondjátok, hogy mit, hogyan csináljon, mert csak az a tökéletes amit Ti csináltok? Aki valamiben bizonytalan, vagy másként csinálja a gyerekével, ahogy Ti, azt egyből megrugdossátok, leszóljátok, otromba,trágár dolgokat írtok rájuk. Vajon, ha szemtől szembe lennének itt a kérdések, akkor is ilyeneket vágtok egymás fejéhez, vagy ez csak így név nélkül működik? Mi lenne ha inkább szeretetet és békességet terjesztenétek és nem az acsarkodást. Szülők vagyunk itt mindannyian, mindenkinek itt az az érdeke, hogy a saját gyermeke boldog legyen, akkor meg jó lenne ezt a " csináljunk lelkibeteget a kérdezőből, mert épp nincs jobb dolgom " módszert. Nagyon sokan sírnak és butaságokat csinálnak azért amiket itt írtok nekik!
Meglepődnék, ha az ilyen és ehhez hasonló kérdésekre egyszer valaki úgy válaszolna, hogy:
"Én azért szoktam ítélkezni, mert....".
De ilyet még egyszer sem olvastam, így sosem fogjuk megtudni, ki miért csinálja.
A fenti válaszok mondjuk jó tippek.
Én bevállalom, hogy néha ítélkezem.
Nem jó szokás, de nem bírom megállni. Amikor olvasok valami hatalmas baromságot, ami már a baba/gyerek testi vagy lelki épségét veszélyezteti, akkor nem bírom ki, és bizony beszólok és minősítem a szülőt. Gondolok itt például olyanra, amikor valaki egész éjszaka sírni hagy egy újszülöttet, hogy az "megtanuljon" egyedül aludni. Vagy ha megvernek egy kisbabát "nevelési célzattal". De olyanért is beszóltam már, amikor azt írták, hogy a légzésfigyelő hülyeség, mert az ő gyerekük is felnőtt nélküle.
Abban reménykedem (bár ez naívság), hogy ha az ember kicsit határozottabban megpróbálja észhez téríteni a másikat, aki valami nagyon nagy hülyeséget csinál, akkor esetleg elgondolkozik rajta, hogy miért kapott ilyen indulatos választ.
Azért azt tegyük hozzá, hogy ez nem egy baráti kör, hanem egy névtelen-arctalan fórum. Nem úgy kezelem, mintha egy barátnőmmel beszélgetnék, hanem valaki megoszt a nagy nyilvánossággal egyetlen szeletet az életéből, és ezzel felhatalmazást ad arra, hogy vadidegenek ezt véleményezzék. Persze érdemes mindezt kulturáltan, én már megszoktam, hogy olyan kérdésekhez, amik indulatokat váltanak ki belőlem, inkább nem írok semmit.
Azt kérded, hogy jövünk mi ahhoz, hogy valakinek megmondjuk, mit csináljon. Hát pl. az általad linkelt kérdésben megkérdezte az anyuka, hogy szerintünk abbahagyja-e a szoptatást. A két oldalnyi válaszból összesen 2 db volt, aki beszólt, a többiek kulturáltan feleltek - vagy azt, hogy igen, vagy azt, hogy nem. De könyörgöm, ha számára csak az a jó válasz, hogy "Hagyd abba nyugodtan", akkor miért kérdi?
Nem ez az egyetlen olyan kérdés, ahol a kérdező megkérdezi, ezt vagy azt jól csinálja-e, és ha valaki azt meri felelni, hogy szerinte nem, akkor már rögtön itélkezik meg beszól. És hogy meri megmondani másnak, mit csináljon. Hát úgy, hogy az illető kérdezte!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!