Kizárólagosan az anya kötelessége a gyermek (ek) nevelése, mert gyedet kap?
Apuka a tervezett 3. gyermek megszületése óta nemigen segít, azt mondja, hogy én azért kapom a gyedemet, hogy a gyermekekkel foglalkozzam.
Jelenleg sincs munkája, mégcsak munkanélküli ellátásra sem jogosult, viszont a héten mindennap este 6 és 8 között jött haza.
Valóban az anya kötelessége csak a gyermeknevelés? Ha itthon van, a gyereket leülteti laptopozni, ő maga a könyvét olvassa, segíteni nem akar, ha szólok még elküld a fenébe.
Teljesen kifordult magából, régen nem volt ilyen. Elvárnám a segítségét 3 pici gyermek mellett.
Az itthoni férfimunkákhoz nem ért, ahhoz szerelőt kell hívnunk. Nem tudok kilépni a helyzetből több oknál fogva sem, pl. gyermektartást sem fizetne....
máshol vagy másnál keresi a boldogságot? ne haragudj, de nekem egyből ez jutott eszembe, munkanélküliként estig nincs otthon? :(
és mielőtt jött a 3. baba, nem mondta hogy nem akarja?
és előtte, amíg csak 2 gyerek volt, addig segített?
igen, segített. együtt akartuk a 3. babát is. besokallt szerintem, de ettől még kellene, hogy segítsen.
ha itthagyom félórára, amíg elmegyek vásárolni, addig a két kisebbel (nagy oviban) mindig történik valami baj.
én max gyedet kapok. ő gyest kapna egyébként és egyáltalán nem foglalkozna a gyerekekkel. azt mondta, hogy a nők dolga ez.
De most őszintént.Te a szived mélyén hogy tervezel?Ezt szeretnéd tanitani a gyermekeidnek is?Ez a szituáció a példakép a gyermekek felé?
Bár nem látok bele ténylegesen az életetekbe,de sajnos van ilyesmiben tapasztalatom,munkanélküli pár,tv bekapcsolása gyereknek addig amig ő olvas.Nem hiszem,h változni fog.Eleve ilyet kijelent,hogy ez a nők feladata!Akkor gondolod majd pár hét múlva másképp fogja látni és hirtelen segiteni fog?
Nem hinném,de bár úgy lenne!
Én a helyedben feladnám rá a cipőjét,csomagját meg a kezébe!
"Ő hanyagol el engem. Rájött, hogy sok neki a 3 gyerek és máshol keresi a boldogságát. "
Jaj de ismerős..... Az enyém mintaapukából lett trehány, a második gyerek után jött rá, hogy akkor ő még élne.... mondjuk nem munkanélküli volt, de szinte minimálbért keresett, ami neki kellett. A végén én tartottam el a családot, én neveltem a gyerekeket, én végeztem a házimunkát munka után, én csináltam a férfi munkákat is (azért, hogy megmutassam mekkora feminista vagyok, véletlenül sem azért, mert az alattunk lakót naponta áztattuk zuhanyozáskor és már szétrobbant a feje).
A vége válás lett, akkor megkaptam, hogy az én hibám, hogy elkanászodott, mert határozottabbnak kellett volna lennem vele - ja, ha az voltam, akkor mit hisztizek, ráérek másnap is elmosogatni..
Jelenleg a nagyanyjától lejmol pénzt. Munkát nem keres.
Megmutattam neki a kérdésemet és a válaszaitokat. Válasza: " ennyi besavanyodott, elbaszott, elkorcsosult anyát, bezzeg régen egyedül nevelték a kölykeiket, hisztéria nélkül".......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!