Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az ujj szopásról hogyan és...

Az ujj szopásról hogyan és mennyi idősen szoktattad le a gyereked?

Figyelt kérdés
2013. szept. 6. 17:16
 1/5 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekelne, a 6 éves ikreim még mindig szopják az ujjukat... :/
2013. szept. 6. 21:22
 2/5 anonim ***** válasza:
A sajátjaim nem szopják az ujjukat, de én valamikor oviba hagytam abba magamtól, a tesóm meg iskolakezdés előtt nem sokkal, erős szülői nyomásra. De ez egy olyan dolog, amivel kapcsolatban hatni ugyan lehet rá, de ő maga hozza meg a végső döntést, mivel az ujját nem tudod elvenni tőle.
2013. szept. 6. 23:18
 3/5 anonim ***** válasza:

Egy kedves ismerős lánya is az oviban hagyta abba...

Az én egyik lányom szopja az ujját,de csak elalváskor,ha unatkozik,vagy pl a boltban míg vár. Remélem az ovit elkezdve nálunk is elmarad majd :-)

2013. szept. 7. 13:23
 4/5 anonim ***** válasza:
Az enyémek is csak akkor, ahogy az utolsó is írja. A lányom csak akkor ha a "zsepiki" is nála van. Az oviba már alváshoz nem kell, de itthon igen.
2013. szept. 7. 13:28
 5/5 anonim ***** válasza:

Sajnos az enyém is, 3 éves, és még szopja az ujját. Várok még vele 1 évet, s akkor talán próbálgatok ráhatni. Kényelem, konfort érzetből szopja legtöbbször az ujját, ha álmos, vagy bántja valami. Igazából nem nagyon szabad túl korán elvenni ezt tőlük. Az én lányom nagyon érzelmes, rengeteg szeretetet kap, de mégis többet és többet akar, na meg persze figyelmet. Ezért félek tőle, hogy 4 évesen még ugyanitt fogunk tartani. Az iskola, vagy a felsőbb csoportok az óvodában általában jó húzóerők ebből a szempontból. Ha oviban, suliban senki se szopja az ujját, kicsúfolják, elszégyelli magát, és talán magától abbahagyja...látja, hogy az olyan idős nagy gyerekek már nem szopják az ujjukat, csak a kicsik.

6 éves voltam, mikor leszoktattak az ujj szopásról. Zoknit húztak mind a két kezemre...belenyugodtam. Párom cumis volt, neki azt mondták, hogy patikában kell kiváltani, de ők már nem mennek a patikába cumiért, mert kineveti őket a gyógyszerész, ha akar, kérjen magának. Innentől kezdve nem volt cumizás a páromnak (párom keresztanyja mesélte:D) Talán már 4_6 éves korban be lehet adni hasonló sztorit neki, hogy ne kapja be az ujját, mert kinevetik, vagy télapó meglátja, s nem hoz neki ajándékot...stb, de 4 éves kor alatt ez őket nem igazán hatja meg:D attól függ, milyen értelmesek abban a korban.

Angliában élek, abban bízok, hogy jövőre, ha elkezdi a sulit (4 évesen), akkor talán majd az iskolatársak hatására elhagyja.

2013. okt. 7. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!