Ma amikor mentem a lányomért az oviba, az óvónő szólt, hogy kint volt a védőnő, és átvizsgálta a gyerekek fejét...
És a lányom hajában talált serkét...
Azt is hozzá tette, hogy senki máséban sem tetűt, sem serkét nem talált!
Itthon én is átnéztem a gyerek fejét...talán ha 15db valamit találtam a hajszálain, a körmömmel össze nyomva,nem pattant....ez valami száraz "izé" volt a haján...
Ez serke lehetett?
Ha igen, hol van az anyatetű???
2013. szept. 5. 19:45
1/5 anonim válasza:
lehet,hogy már le is lépett.Gyorsan áttmásznak másnak a hajába.Nem feltétlen marad a hajon.Vegyél tetüirtót,és kend be a haját aztán fújts le zacskóval a haját,mert úgy biztosan elhalnak.Olyat vegyél ami serkére is jó.Nem ártasz vele ha mégsem az.,Én mindig megelőző spray-t használok a kicsiknek,mert a lányom hajlamos rá és az első két évben,mindig elkapta valakitől.de 4 éve semmi pedig a suli minden évben tele van.
2013. szept. 5. 19:59
2/5 anonim válasza:
Nem biztos, hogy serke volt (sőt) ha élő serke lett volna tényleg pattannia kéne, ha a gyerek nem vakaródzik, sűrű fogú fésűvel átfésülve nem találsz benne élő tetűt akkor én a helyedbe nem kenném le, főleg nem erős vegyszerrel, próbálj venni a patikába valami gyógynövényes cuccot, ott úgyis megmondják, hogy mit ajánlanak. Mondjuk azt sem értem, hogy a védőnő miért nem ismerte fel a száraz valamit, hogy az nem élő serke!
2013. szept. 5. 20:32
3/5 anonim válasza:
A nem élő serkét is le kell szedni a hajszálakról! Van egy nagyon jó szer, teljesen szagtalan ez a Hedrin. Sajnos az enyémeim is hajlamosak hogy elkapják, nagyon sokmindent kiprópáltam és ez bevállt.
2013. szept. 6. 12:56
4/5 A kérdező kommentje:
Ma elvittem a lányomat a védőnőhöz, elmondtam neki, hogy én mit tapasztaltam, és kértem, nézze meg ő is még egyszer!
És az eredmény az az, hogy nincs a gyerek hajában tetű, de élő serke sem!
Védőnő szerint ezek elhalt serkék.
Akkor ezek szerint valamikor volt benne tetű....védőnő szerint "nem jött be neki " a lányom vére és hamar tovább állt!
Még szerencse!!!!
Vettem én is megelőző sprayt,nehogy máskor is legyen hívatlan vendégünk!
Köszönöm mindenkinek a válaszokat és a tanácsokat!
2013. szept. 6. 15:52
5/5 anonim válasza:
sokszor nem is lehet látni a tetűt magát, annyira beleolvad a hajba... Mi a Paranit-et használtuk. az még a serkéket is megöli!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!