Nektek melyik megoldás, stilus a szimpatikusabb?
Sokszor olvastam itt a játszótéri problémákról,ezen belül a játékok megosztásáról.Én külföldön élek hosszú évek óta és amióta a fiam megszületett azóta járok itt játszótérre.Itt nincs játék megosztás a gyerekek között.Mindenkinek van a sajátja és azzal játszik.Arra tanitják a gyerekeket,hogy a máséhoz nem nyúlunk.Persze ha véletlenül megfogja egyik gyerek a másik játékát nem lesz belőle probléma csak elmagyarázzák neki,hogy nem szabad, majd elveszi a szülő.Homokozó sincsen csak a házaknál saját.
Nem tudom melyik módszer jó vagy esetleg jobb,mert szerintem mind a kettő tanitja a gyereket.
Szerintetek?
A játszótéri játék lényege szerintem, hogy a gyerekek, ha szeretnének, együtt játszhassanak. Ennek nagyon nem kedvez az enyém-tied leosztás.
Szerintem pont ezért fontos, hogy egyszerű-olcsó játékok legyenek, ami nem baj, ha elvész vagy tönkre megy, mert pár száz forintból pótolható.
Azt azonban hozzá tenném, hogy nagyon nem mindegy, hány éves gyerekről van szó. Egy pici egy-két év közötti még azt tanulja, hogy "enyém" valami, és az ő esetében elképzelhetőnek tartom, hogy csak a sajátjával játszik.
Én mindig aszerint mérlegelek, hogy mennyire ragaszkodik épp egy adott tárgyhoz a gyerekem. Ha valaki elveszi tőle azt, amit mi hoztunk, és ez őt zavarja, akkor visszakérem szépen, hogy most ezzel játszik és kész. Ha meg szívesen kölcsön adja, akkor miért ne.
Harmadik gyerekem eleve ahhoz szokott, hogy szinte minden közös, ezért őt ez a szitu nem is annyira zavarja a játszón sem, első szülöttekkel mindig a legnehezebb, hiszen ő megszokta, hogy minden létező játék az övé.
A nagyobbaknak meg már maguknak kell kezelni ezt a helyzetet. Ha segítségre szorulnak, odajönnek hozzám, és akkor beleszólok, ha kell, vagy megmondom a gyerekemnek, hogy hogyan próbálja meg ő elintézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!