Ha az óvodában történik valami a gyerekkel /fellökik, megverik/ és látványos nyoma marad a kis testén Te hogy reagálnál?
Ma az oviban az egyik kiscsoportost egy nagycsoportos kisfiú az udvaron felborította a biciklivel és megsérült az arca /a szeménél és az állánál/
Mikor jött az anyukája érte és az óvónők elmesélték neki meglepően kedvesen fogadta, nem hibáztatott senkit.
Ti hogy reagálnátok?
"Kedves" utolsó!
Képzeld én vagyok az anyuka, csak azért kérdeztem meg mert a többi anyuka akik ott voltak azt mondták, hogy nem így kellett volna reagálnom, hanem leordítani az óvónő fejét, ezért érdekelt mások véleménye.
Persze véletlen balesetek vannak, de a kérdésben nem is ez volt hanem a direkt bántás. Nem véletlen lökte meg, hanem odament és fellökte direkt, mert kellett neki a bicaj és így látta egyszerűbbnek!!
De neked kedves utolsó nem is magyarázkodom, érdekes módon rajtad kívül mindenki hasznos választ adott..
Ha véletlen, és a játék hevében történik, akkor semmit, apró baleset bármikor lehet, maradandó nyomokkal, még egyedüli játéknál is. Akkor azon túl, hogy megbeszélem a csemetémmel, máskor figyeljen jobban a kicsikre-nagyokra, semmit
Olyankor kapnám el a gyermek anyukáját, ha a gyermeke terrorban tartja a gyerekeket, köztük az enyémet, a szándékosságért.
A kérdésed és válaszaid alapján ezt lehet leszűrni, hogy kívülálló anyuka vagy.
Amúgy nagyon nem mindegy, hogy véletlen volt, vagy direkt.
(próbálom elképzelni, hogy lehettél meglepően kedves...)
Hát lehet, hogy én vagyok túl toleráns anyuka, de még ha direkt is volt, de általában nem egy agresszív a kisfiú, nem csinált még ilyet, akkor én nem "kiáltanék" szülőért!
Az meg,hogy az óvónőnek ott kellett volna lenni olyan, hogy én múltkor az egyszem gyerekemtől álltam 20 centire mégis elborult a kismotorral! Sajnos el kell fogadni,hogy ilyenek vannak. Egyik barátunk kislányának a feje berepedt nemrég, mert rohant kifelé az udvarra és elfikált. Na ott aztán ott lehetett volna 4 felnőtt is, akkor is elesik.
Szóval egy a lényeg. Ha többször is mondaná a gyerekem,hogy bántja a kisfiú, akkor szólnék, de egy alkalomért nem. Az én fiam inkább mimóza típus, nem az a lökdösődős, de ha teszem fel egyszer rossz napja lenne és csinálna valami ilyesmit, nekem sem esne jól, ha egy alkalom miatt nekem esne bárki is!
Velem is történtek már ilyenek...
10 évesen elcsúsztam, mert valaki kipocsolt valamit, a mai napig van egy seb az arcomon. Utána hetekig kellett eltűrni egy nagy vattadarabot/sebtapaszt.
Úszótanfolyamon 2x is (közvetlenül egymás után)belöktek a mély vizes medencébe első napon, amikor még nem is tudtam úszni (volt egy alacsonyabb medence is mellette, az úszni még nem tudók abban tanultak). Mindkétszer ugyanaz a velem egykorú diák mentett ki, nem is tudom, felnőtt észrevette-e.
Sokan csúfoltak éveken keresztül minden ok nélkül (se bunkó, se kövér, se szemüveges, se síkhülye, se színjeles nem voltam, se gazdag, csak csendesebb és csóró), a mai napig van hatása a személyiségemre, nagyon nehezen tudok ismerkedni, megbízni valakiben.
Kíváncsi vagyok, ha a 10-15 éves gyereketekkel ezek lennének, mit csinálnátok?
A legutolsó esethez: olvasgattam mindenféle újságokat, néztem tévét, panaszkodtam osztályfőnöknél, mindenhol ugyanaz volt a válasz: ne figyelj rájuk, ha nem reagálsz, majd abbahagyják. Hát nem hagyták abba, pedig soha nem bőgtem, nem is voltam olyan kis szomorú fajta, mégis bántottak. Szóval ha a gyereketek azzal megy haza, hogy csúfolják, csináljatok valamit, mert az nem megoldás, hogy elengedi a füle mellett vagy velük együtt röhög (mindkettőt megpróbáltam 4 év alatt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!