Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha az óvodában történik...

Ha az óvodában történik valami a gyerekkel /fellökik, megverik/ és látványos nyoma marad a kis testén Te hogy reagálnál?

Figyelt kérdés

Ma az oviban az egyik kiscsoportost egy nagycsoportos kisfiú az udvaron felborította a biciklivel és megsérült az arca /a szeménél és az állánál/

Mikor jött az anyukája érte és az óvónők elmesélték neki meglepően kedvesen fogadta, nem hibáztatott senkit.

Ti hogy reagálnátok?

2013. szept. 3. 16:39
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

"Kedves" utolsó!

Képzeld én vagyok az anyuka, csak azért kérdeztem meg mert a többi anyuka akik ott voltak azt mondták, hogy nem így kellett volna reagálnom, hanem leordítani az óvónő fejét, ezért érdekelt mások véleménye.

Persze véletlen balesetek vannak, de a kérdésben nem is ez volt hanem a direkt bántás. Nem véletlen lökte meg, hanem odament és fellökte direkt, mert kellett neki a bicaj és így látta egyszerűbbnek!!

De neked kedves utolsó nem is magyarázkodom, érdekes módon rajtad kívül mindenki hasznos választ adott..

2013. szept. 3. 21:12
 12/18 anonim ***** válasza:

Ha véletlen, és a játék hevében történik, akkor semmit, apró baleset bármikor lehet, maradandó nyomokkal, még egyedüli játéknál is. Akkor azon túl, hogy megbeszélem a csemetémmel, máskor figyeljen jobban a kicsikre-nagyokra, semmit

Olyankor kapnám el a gyermek anyukáját, ha a gyermeke terrorban tartja a gyerekeket, köztük az enyémet, a szándékosságért.

2013. szept. 3. 21:15
 13/18 anonim ***** válasza:
51%

A kérdésed és válaszaid alapján ezt lehet leszűrni, hogy kívülálló anyuka vagy.

Amúgy nagyon nem mindegy, hogy véletlen volt, vagy direkt.

(próbálom elképzelni, hogy lehettél meglepően kedves...)

2013. szept. 3. 21:22
 14/18 anonim ***** válasza:
Ugyan így. Annak meg mi értelme lenne ha cirkuszolna? Esetleg beszélnék a nagyobb gyerek szüleivel persze teljesen normálisan. De semmi kép nem verném ki a patáliát annak nem lenne semmi értelme. Hiszen még csak gyerekek.
2013. szept. 3. 22:06
 15/18 anonim ***** válasza:
50%
Ha direkt borította fel (ahogy a kérdező utólag írta), akkor annyit mondanék az óvónőnek, hogy szóljanak a nagycsoportos gyerek szüleinek, hogy beszélgessenek el a gyerekükkel erről az esetről.
2013. szept. 4. 01:21
 16/18 anonim ***** válasza:
88%

Hát lehet, hogy én vagyok túl toleráns anyuka, de még ha direkt is volt, de általában nem egy agresszív a kisfiú, nem csinált még ilyet, akkor én nem "kiáltanék" szülőért!

Az meg,hogy az óvónőnek ott kellett volna lenni olyan, hogy én múltkor az egyszem gyerekemtől álltam 20 centire mégis elborult a kismotorral! Sajnos el kell fogadni,hogy ilyenek vannak. Egyik barátunk kislányának a feje berepedt nemrég, mert rohant kifelé az udvarra és elfikált. Na ott aztán ott lehetett volna 4 felnőtt is, akkor is elesik.

Szóval egy a lényeg. Ha többször is mondaná a gyerekem,hogy bántja a kisfiú, akkor szólnék, de egy alkalomért nem. Az én fiam inkább mimóza típus, nem az a lökdösődős, de ha teszem fel egyszer rossz napja lenne és csinálna valami ilyesmit, nekem sem esne jól, ha egy alkalom miatt nekem esne bárki is!

2013. szept. 4. 05:28
 17/18 anonim ***** válasza:
50%
Ha direkt lökte fel, akkor megkérdezném hogy milyen büntetést kapott és hogy ugye elbeszélgetnek a szüleivel. Ha többszöri alkalommal direkt az én gyerekemet bántja, akkor én magam szeretnék beszélni a szüleivel.
2013. szept. 4. 08:50
 18/18 anonim ***** válasza:

Velem is történtek már ilyenek...

10 évesen elcsúsztam, mert valaki kipocsolt valamit, a mai napig van egy seb az arcomon. Utána hetekig kellett eltűrni egy nagy vattadarabot/sebtapaszt.

Úszótanfolyamon 2x is (közvetlenül egymás után)belöktek a mély vizes medencébe első napon, amikor még nem is tudtam úszni (volt egy alacsonyabb medence is mellette, az úszni még nem tudók abban tanultak). Mindkétszer ugyanaz a velem egykorú diák mentett ki, nem is tudom, felnőtt észrevette-e.

Sokan csúfoltak éveken keresztül minden ok nélkül (se bunkó, se kövér, se szemüveges, se síkhülye, se színjeles nem voltam, se gazdag, csak csendesebb és csóró), a mai napig van hatása a személyiségemre, nagyon nehezen tudok ismerkedni, megbízni valakiben.

Kíváncsi vagyok, ha a 10-15 éves gyereketekkel ezek lennének, mit csinálnátok?

A legutolsó esethez: olvasgattam mindenféle újságokat, néztem tévét, panaszkodtam osztályfőnöknél, mindenhol ugyanaz volt a válasz: ne figyelj rájuk, ha nem reagálsz, majd abbahagyják. Hát nem hagyták abba, pedig soha nem bőgtem, nem is voltam olyan kis szomorú fajta, mégis bántottak. Szóval ha a gyereketek azzal megy haza, hogy csúfolják, csináljatok valamit, mert az nem megoldás, hogy elengedi a füle mellett vagy velük együtt röhög (mindkettőt megpróbáltam 4 év alatt).

2013. szept. 4. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!