Tgyás/Gyed kérdés? Tudom, hogy már rengeteg ilyen kérdés van, de nem találtam meg a választ.
Szóval, idén aug 3-tól TGYÁSon vagyok a gyerkőcömmel, január 17-én fog lejárni. Ha eljövök utána GYED-re és 2010-ben teherbe esnék és 2011-elején szülnék, akkor járna a 2. gyerekre is a TGYÁS?
Régebben szó volt róla, hogy az Apa nem jöhet GYEDre. Ezt bevezették már? Ha az Apa jönne GYESRE, akkor a 2. gyerek születésekor már nem maradhatna otthon gyesen, mivel én TGYÁSon lennék elvileg?
Elég komoly döntés előtt állunk az életünket illetően, ezért jó lenne tudni, hogy alakulnának ezek a dolgok a 2. gyereknél.
Köszi ha segít valaki!
köszönöm a válaszodat!
Közben találtam még egy olyat a neten, hogy ha az első gyerek 2. szülinapjáig megszületik a 2. gyerkőc, akkor a "régi" bérrel kerül a TGYÁS kiszámolásra. Ez azt jelenti, hogy ha 2011-ben szülök akkor a 2008-as béremmel kerül a TGYÁS kiszámolásra?
Igen.Persze valamennyit változni fog a mindenkori inflációt követi. De ez elenyésző.
Ha most max gyedre leszel jogosult akkor a 2. gyerkőcnél is max gyedes leszel ha megszületik a nagyobb 2. szülinapjáig.
Ha viszont 2 év után 8de 3 éven belül) születik akkor is a 2008 as jövedelmed lesz minden ellátásod alapja.Csak akkor addig gyest kapsz míg nem születik meg a második. Utána újra igényelheted a tgyást majd a gyedet.
Előző vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!