Honnan ered az a szokás, hogy 2 keresztnevet kapnak a babák? Ma ki és miért ad két keresztnevet?
Vagy azéert adnak két nevet , mert a szülők nem tudnak megegyezni mi legyen a neve, vagy azért mertmind a kettő név tetszik nekik és rábízzák a gyerekre, hogy melyiket használjamajd ha felnő.
A többi okot nem tudom most, én régen a névadón kaptam a második nevemet, valakinek a pap adja kereszteléskor, ha kérik.
Általában a második keresztnév név a keresztszülő neve (régebben így volt).
Értelemszerűen, attól függ(ött) melyiké, hogy fiú v. lány a baba.
Mi azért adtunk két nevet mert tetszik min a kettő, ill. a későbbi választás lehetősége miatt.
A második lehet az apa/anya, vagy a keresztapa/keresztanya neve, mint azt már előbb is mondták, de sokszor azért, mert az első keresztnév "pogány".
Pl. nagypapámat Gézának hívják, de mivel az pogány név, ezért kellett egy második keresztnév is, ezért lett Sándor.
Manapság az is szokásba jött, hogy második keresztnévnek ritka, különleges neveket adnak. Ismerek például Tibor Milost, Mária Augusztát, Anna Daniellát, meg hasonlókat.
Azért ne legyen ilyen hülye neve a gyereknek. Ne cikizzék a suliban stb. De így mégis lehet ez (is) a neve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!