Hogyan is mikor, meddig kell elintézni a baba papirjait, és a pénzbeli papírokat?
Első gyermekemet várom,és nekem ez teljes káosz.Segítsetek!Budapestiek vagyunk!
Amikor kijövünk a kórházból milyen papirokat kapunk meg?Ha kijöttünk mik azok amiket legelőször el kell intézni(TAJ,Anyakönyvi,Lakcím)?Ezeket hol,ésmik kellenek hozzá. Utána jön a GYes+Családi+egyszeri azt hol és mik kellenek hozzá.Utána ugye a gyerekorvos. Meddig kell ezekkel meglenni,kész lenni,csak személyesen tudom elintézni vagy intézheti édesanyám vagy párom is?Ősz végi,tél eleji babám lesz autónk nincs nem szivesen vinném ki pár hetesen tömegközlekedésbe nagy hidegbe..
A kórházban kapsz te is, és a babád is egy zárójelentést.+ egy olyan papírt ami bizonyítja, hogy 4 terhesgondozáson megjelentél (vagy ha nem a kórházba jártál terhesgondozásba, akkor ezt a papírt ott állítják ki ahova jártál.Én nem voltam hajlandó bemenni ezért a városba a rendelőbe, ezért a védőnőtől kértem papírt, és azt is elfogadta a MÁK).Én 2 gyereket szültem.A lánynál a kórház elintézte a születési anyakönyvi kivonatot, és a TAJ kártyát is.A fiamnál ezekért, már be kellett menni az önkormányzatba, mert más kórházba és más kerületbe is szültem.
miután a kezedbe van a gyerek TAJ kártyája, és a születésije, akkor lehet elindulni intézni a dolgokat.A MÁK-ban (Magyar Államkincstár) tudod elintézni a családit, a TGYÁS/GYED/GYES, egyszeri anyasági segély igénylést.A párod is intézheti..nálunk mind a 2 gyereknél így volt.Van amit kipostáznak, van amit nem.
Ha volt munkahelyed, oda is be kell majd menni..tulajdonképpen nekünk a munkahelyem nagyon sokat segített..ott mondták el mit milyen sorrendbe kell.
Nem kell sehová sem menni, mindent lehet postán AJÁNLVA feladni.
AMi kell:
te irataid másolata, azt már most is megteheted, előkészíteni addigra.
a baba születési anyakönyvi kivonata. ezt én a kórház anyakönyvi osztályán vettem át. (Szent Imre KH) Taj kártya, postán kaptam meg pár nap múlva, ahogy hazaértünk
igazolás, hogy voltál min. 4 alkalommal terhesgondozáson. :)
Ha megvannak ezek a papírok...
ajánlva add fel a MÁKNAK, illetve a ha a céged tb kifizetőhely neki, ha nem, akkor az Oepnek a papírokat.
Ezeket már most előre kinyomtathatod, 1-2 dolgot kell majd utólag beírni. baba adatai...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!