Te azért adsz bolti gyümölcsjoghurtot a babádnak/gyerekednek, mert azt gondolod, hogy az full egészséges?
Ezt most találtam, nagyon érdekes: [link]
Szerintem a legtöbb ember azért eszik joghurtot, mert az egészséges. Pl. tipikus példa a fogyókúrázóknál, hogy vacsorára csak 1 gyümölcsjoghurtot eszik, hiszen az "diétás"... Az Activia reklámban is az van, hogy együnk minden nap és húúúú, de egészségesek leszünk.
És még engem nézett hülyének mindenki, amiért a gyerekeimnek kb. 1,5-2 éves korukig nem adtam semmilyen előre cukrozott dolgot, hanem natúr joghurtot/túrót kevertem össze friss gyümölccsel. Emiatt én voltam a szívtelen anya, aki irigy és megfosztja minden jótól a gyerekeit és szegényeknek nagyon sanyarú gyerekkora lehet, mert nem esznek túró rudit... :)
Nektek mi a véleményetek a témáról?
Ha csak joghurton élnének megértem, hogy jaj egészségtelen.
De mivel esznek valóban vegyszert nem látott gyümit, zöldséget, húst, tészta-pékárú felhozatalt, a megfelelő arányban, így nem aggódok, hogy egészség-nem egészség.
(nyár eleje óta nem vettem nekik joghurtot, mert képesek lennének csak azt enni, amit nem szeretnék, elég lesz télen a plusz cukorbevitel)
Tehát szerintetek vagy odafigyel valaki mindenre és még a levegőt is csak szűrőn keresztül veszi vagy minden mindegy alapon lesz.rja, hogy pl. egy joghurttal kb. az egész napi ajánlott cukorbevitelét fedezte?
Én amire tudok, próbálok odafigyelni és az adalekanyagmentes joghurt vásárlása pont nem egy nagy erőfeszítést igénylő dolog, hogy a témánál maradjunk :)
Nem hiszem egyáltalán, hogy egészséges. SEMMI sem egészséges kb... Még a levegő sem. Nem gyártok plusz problémákat, ha nem muszáj :).
Ha minden káros dologtól távol akarnám, tudnám tartani magunkat, akkor elköltöznénk Új-Zéland vmi érintetlen területére és önellátó életet élnénk. De nyilván oda is eljut minden a szél meg a víz által.
Nem pont a túró rudi meg a joghurt a leggonoszabb dolog a világon. Engem meg amúgy azért szoktak hülyének nézni, mert azt gondolom, hogy ha vmennyire alkalmazkodik a szervezet ezekhez a kikerülhetetlen élelmiszer ipari remekművekhez, akkor az később nem sokkolja annyira.
Azért adom mert:
- szeretik
- kényelmesebb és kevesebb macera mint kutyulni
- 50 ft-ból meg van
Emelett kapnak friss gyümölcsöt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!