A te babád is a névnapján született?
szegény :(
Én közel a névnapomhoz születtem, ezért mondom. Azért egy kisgyereknek a névnapozás, szülinapozás nagy dolog.
Nem.
Mi figyeltünk arra, hogy a választott név ne essen túl közel a várható születésnapjához.
Azért nem az anyuka választja ki a szülés napját, a baba dönti el! Kivéve persze a progis császár. Szóval sajnálni semmiképpen nem kell. A másik része meg, hogy manapság már majdnem mindegyik névnek több napja is van, tehát lehet válogatni mikor tartsuk...
A kérdésem arra irányult, hogy kinek jött össze ez a vélelteln dolog.
Eszembe nem jutott volna olyan nevet adni a gyerekemnek, amilyen napon született. Vagy ha nem lett volna aznap lánynév, akkor a hozzá közeli napról adni neki egyet.
A nővérem Éva és és decemberben született. Gondolom, kitalálod melyik napon.
A karácsonyi, szülinapi és névnapi ajándéka egyetlen egy ajándék volt. Míg nekem ugye külön volt mind a három.
Értékben ő kevesebbet kapott bőven.
6 év van köztünk, így szerintem a szüleim hamar rájöttek, hogy a névváűlasztás nem épp a legjobbra siekredett.
Szerintem nincs nagyobb kitolás egy gyerekkel, mint az, hogy minden ünnepe egybe van tartva..
Anyukám pl júli elejére volt kiírva velem, a névnapom meg júni elején van. Akár jöhettem volna 4 héttel előbb is és akkor velem is megtörténhetett volna. Engem soha sem zavart, hogy 1 hónap van a szüli- és névnapom között.
Egyébként nem is tudtam, hogy a fiam a névnapján született (főleg, hogy a szülőágyon derült ki, hogy fiú), utólag mondták. Nekem a név volt fontos és nem az, hogy mikor szerepel a naptárban. Természetesen egy másik időpontban fogjuk tartani amíg kicsi, aztán majd később ő dönt róla, hogy mikor szeretné.
A lányomnál pont "félidő",és nem volt tudatos!:)
Március 9.-én született szeptember 7.-én van a névnapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!