Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lánynév ötleteket írnátok?...

Lánynév ötleteket írnátok? Ami két rövidebb névből áll, pl . Lili Emma

Figyelt kérdés
Hosszú a vezetéknevünk, és m-mel végződik.
2009. okt. 28. 08:22
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Az Odett is nagyon tetszik, a Fanni nem hozzá, akkor Odett Sára inkább :) Vagy Emma Odett?
2009. okt. 28. 15:38
 12/18 anonim ***** válasza:
Én Kirának vagy Mirának hívnám a babám ha lány lesz, de apukája nem akarja... :S Mia is szép szerintem.
2009. okt. 28. 17:14
 13/18 anonim ***** válasza:

Próbálgasd a névhez:)))

Az Odett Fannit azért mondtam,mert hát nemtudom a vezetékneved de elképzeltem egy m végűt és ahhoz ment:)))

2009. okt. 28. 17:18
 14/18 anonim ***** válasza:
Odett Sára aranyos :)
2009. okt. 28. 17:21
 15/18 anonim ***** válasza:

Molli Maura :)

barátnőm unokatesójának a kislánya.

2009. okt. 30. 09:55
 16/18 anonim ***** válasza:

13.38-as vagyok:))

Leírom a mi választásunkat is,hátha megtetszik,mert az egyik név rövid végülis:)

Szóval mi is két nevet választottunk,mindkettőnél figyelembe vettük a jelentést és az összecsengést,de legfontosabb szempont a személyes kötődés volt:)

Első névként(de nem ezt fogja használni), az Ida-t választottuk.Mindenképp rövidet szerettünk volt a második név mellé és azért mert így a csengése miatt vált nagyon hangzatossá és teljessé a kicsink neve.Az Ida jelentése harcos hercegnő (szó mi szó,tényleg olyanokat rúg mint Xéna:P), és két gyönyörű,értelmiségi és művészi hajlamokkal megáldott hölgy neve volt.Az egyik Ferenczy Ida,Erzsébet királynénk bizalmasa és felolvasónője (kiskoromban Sissi volt a példaképem), a másik pedig Turay Ida színésznőnk.:) Sokat jelentettek és a magyar történelem,színháztörténelem nagyjai voltak:)

Második névként( de ezt fogjuk használni), az Abigélt választottuk.Ennek a jelentése,az Apa Öröme.Én javasoltam( az Ida, kedvesem ötlete volt), mert párom hamarabb tudta meg,hogy babát várunk (még azt is,hogy kislány) mint én:) Mégsem csak a jelentése miatt esett erre a névre a választás.Amikor kiderült,hogy kisbabát várunk,elmentem sóterápiára,ahol találkoztam egy operaénekessel,aki a kisunokáját hozta oda és hát én nagyon zavarban voltam folyamatosan,mert milyen megtiszteltetés már egy operaénekessel együtt lenni (főleg nekem aki imádja a művészeteket)...mindig nézett,én meg folyton elpirultam egyszer csak azt mondja,hogy teljesen úgy nézek ki mint Szerencsi Éva fiatalkorában,az Abigél idején.A szemeim elkerekedtek,aztán mégjobban elpirultam,mert ekkora megtiszteltetés ritkám ér,ráadásul köztudott rólam,hogy nagy Abigél rajongó vagyok,mindent olvasok nézek ami Abigél:)Úgyhogy onnantól nem volt kérdés,hogy ha kislány Aigélnek fogjuk nevezni:)

2009. okt. 30. 11:51
 17/18 Nevaeh ***** válasza:

Maja Zora

Fanni Lara

Nóra Ivett

Aletta Kitti

2011. aug. 23. 15:59
 18/18 A kérdező kommentje:
De édes vagy, AnniPannim másfél éves lesz már :)
2011. aug. 25. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!