Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Normális hogy a könyvelő csak...

Normális hogy a könyvelő csak szülés után adja le az igényt a TGYÁS-ra?

Figyelt kérdés
November 17-re vagyok kiírva,október 19-ig táppénzen voltam,október 20-tól az orvos terhességi állományba vett,hogy el tudjak menni TGYÁS-ra,mert ugye azt a szülés előtt 28 nappal már el lehet kezdeni.Elvittem a papírjaimat a könyvelőhöz,aki közölte,hogy majd a szülés után adja csak be az igényt,mert kell hozzá a születési anyakönyvi kivonat.Jó ez így?Nekem kicsit fura...
2009. okt. 27. 13:35
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy emlékszem amikor igényeltem hogy kellett az anyakönyvi kivonat, az meg csak szülés után van. Szóval szerintem nem mondott hülyeséget. Visszamenőleg meg fogod kapni majd a pénzt.
2009. okt. 27. 13:38
 2/5 anonim ***** válasza:

Én is úgy tudom,h kellenek az újszülött papírjai!

Mindent a baba megszületése után lehet csak intézni :O( ,amikor már máshol jár az agyunk :O)

2009. okt. 27. 13:42
 3/5 A kérdező kommentje:
De akkor minek kell az orvosi igazolás arról,hogy terhességi állományba vett? Én komolyan nem tudom,hogy miért kell mindent túlbonyolítani.... :S
2009. okt. 27. 13:47
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia,

Én nov.19re vagyok kiírva. Aki ezzel foglalkozik nálunk adott egy adatlapot, amit ki kell töltenem és csatolnom kell hozzá a kórházi zárójelentést, az anyakönyvi kivonatot és a Babám Taj kártyáját. Ezt az egészet pedig a férjem vigye be neki.

Egy bökkenő azért van a dologban: Június 1-től a TAJ kártyát nem lehet átvenni az OEPnél, meg kell várni postai úton... ami 3-4-5hét...

2009. okt. 27. 14:26
 5/5 anonim ***** válasza:

A TGYÁS szülés előtt 28 nappal kivehető, de csak szülés után lehet papírügyileg intézni.

Nekem annyit mondott a könyvelőnk, hogy ha tudom a baba TAJ számát, akkor diktáljam be neki telefonon, mert így már el tudja indítani az igénylést. Felhívtuk az TB-t, ahol nagyon kedvesek voltak, és bediktálták nekünk. Amikor postán megérkezett akkor pedig küldtem a többi papírral együtt.

29-én született a kisfiam, 10-én már kaptam rendesen a pénzt.

2009. okt. 27. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!