Anyukák, ti mindig úgy büntettek, hogy nem mérlegeltek előtte?
Figyelt kérdés
Úgy értem, csak kijelentitek, hogy ezt vagy azt nem szabad, és kész, aztán meghatároztok valami büntetést a gyereknek? Van olyan köztetek, aki a gyerekkel közösen találja ki, mit miért csinált a gyerek, és az okokból kiindulva, szintén közösen határozzák meg a büntetést?2013. aug. 11. 14:27
1/11 A kérdező kommentje:
*határozza
2013. aug. 11. 14:28
2/11 anonim 

válasza:

Én kitalálom,hogy mi legyen a büntetés. Általában ez úgy zajlik,hogy rászólok;ha tovább csinálja,akkor megint-ekkor figyelmeztetem,hogy ha tovább csinálja amit nem szabad,akkor büntiben kell lennie.
3/11 anonim 

válasza:

Ez nálunk kb. ovis koról működött, de azóta is jó. Azt hozzáteszem, hogy nem minden alkalommal csinálom így. De azt mindig végiggondolom, és megbeszéljük, hogy mit miért csinált és mi volt a hiba, hogyan kellett volna viselkedni, büntetéstől függetlenül.
4/11 anonim 

válasza:

Mondjuk az enyémek még kicsik,akire a legtöbbet kell szólni is csak 4 éves.
5/11 anonim 

válasza:

Pár alkalommal mindig elmondom,hogy nem szabad,mert. Ha már tudja hogy nem szabad,és csinálja,akkor van büntetés,a büntetés alatt mindig kérem,hogy gondolkozzon el,hogy mit lehet és mit nem,és vajon miért nem lehet,utána megbeszéljük.
6/11 anonim 

válasza:

Szólok neki,hogy ne csinálja, ha folytatja még egyszer szólok neki elmondom miért ne csinálja,3szorra elmondom ha nem fejezi be akkor ez meg ez lesz,na és ha még ezután folytatja akkor jön a bünti.
7/11 A kérdező kommentje:
Alkalmazza valamelyikőtök a figyelemelterelős módszert, hogy ne kelljen büntetni és ne is rosszalkodjon a gyerek? És mi volt eddig a legdurvább, amiért büntetnetek kellett, és hány éves volt ekkor a gyerek?
2013. aug. 11. 19:24
8/11 anonim 

válasza:

6. vagyok fiamnál a figyelemelterelés kb 1,5 éves koráig működött max,hú nem tudom mi volt a legdurvább,az egyik amikor ledobta a földre a laptopom pedig tudja hogy nem szabad ez a napokba történt,vigyorogva csinálta még nincs 2,5 éves,de kirohant már az útra szintén vigyorogva,és futott végig az út közepén ez kb 2 hónapja volt szóval már elmúlt 2
9/11 anonim 

válasza:

Én ugy szoktam hogy ha valami nagy csínt követ el a fiam, hogy leültetem egy székre, vagy ha nem marad az ölembe és elmagyarázom neki hogy miért nem szabad azt csinálni amit csinált, és hogy ha megint előfordul akkor bünti lesz. Megkérdezem tőlle hogy szabad e ezt és ezt, és csinálsz e még ilyet. Erre ő persze azt mondja nem. Ha mégis akkor jön a bünti. Mivel két éves két perc egy széken. Ami maga a pokol neki hisz örök mozgó. Ha hisztizik akkor addig amig be nem fejezi. Ez eltart 5 percig is. Utána még egyszer el mondom neki hogy miért lett megbüntetve és miért nem szabad pl felmászni az asztalra. Majd ismét rákérdezek hogy szabad e és csinálsz e még ilyet. Utána mehet játszani. Ezt szoktam csinálni, és szerencsére be vállt. Inkább mint megütni.
10/11 anonim 

válasza:

Kedves kérdező, szerinted az megoldás, hogy minden alkalommal ha valami rosszat vagy veszélyeset tesz a gyerek, akkor eltereled a figyelmét? Mert szerintem ez nem megoldás, így sose tanulja meg mi a jó, mi a rossz, és mi az ami veszélyes. Ha egyszer csak egy pillanatra nem figyelsz, megtörténhet a baj, mert nem tudja, mi az amit sosem szabad csinálni. A kisfiam másfél éves, és volt már büntiben. Nem kell komoly dologra gondolni, pl két percre beteszem a járókába és elmondom, hogy miért kell ott maradnia. Ez átgondoltan és következetesen teszem. Szerintem nincs semmi rossz a büntetésben, ha az arányos a vétekkel, megfelel a gyerek életkorának és következetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!