Maximum hány perces utat vállalsz be tömegközlekedéssel egy két és fél éves gyerekkel, hogy meglátogass valakit?
Másfél órát bevállalnék. (Bár nekem sosem volt egy db 2,5 évesem, mert akkorra már kettő volt...)
De amikor olyan másfél éves volt a nagy, emlékszem egyszer egy hosszabb útra. Hát haza felé kiakadt rendesen szegényke, üvöltött a buszban, a csizmáját ledobta és vergődött. Kibírtuk. :)
A kulcs szerintem az, hogy bőven legyen Nálad rágcsálni és inni való, esetleg kedvenc állat, mese könyv.
Ilyenkor fel kell adni arra az egy napra az étkezési elveket/szokásokat, nyugodtan ropizzon akár egész úton.
Meg ki kell találni játékokat. Hogy pl. nézitek az embereket, és kinek van kalapja/sapkája, kinek nincs stb.
2,5 éves már elég nagy, és az emberek általában átadnak egy helyet, ha ennyi időssel vagy, tehát tud nézegetni ki az ablakon.
Nekem 30perc hév+nem is tudom mennyi a mexikói út villamossal, onnan Állatkertig megint X, és ugyan ez haza, ugye az Állatkertben nincs lehetőség lefektetni a gyerkőcöket, és eddig egyszer volt, hogy a fiam a villamoson elaludt, de kapsz fagyitra úgy kelt fel, mint aki sose aludna el:)
Bárhová elindulok velük. 2,5éves a lányom 4éves a fiam.
11 vagyok:
ami még ötletem van:
-valamilyen háti hordozóeszközt kéne kölcsönkérni (akár kölcsönözni lehet nem drágán!), és ha haza felé nagyon kibukik, bele teszed.
-az miért nem opció, hogy ebéd után barátnőnél alszik egyet, és ha felkelt, akkor kipihenten mentek haza? (Normálisan beszélgetni úgyis leginkább akkor lehet, amikor alszik)
-végső soron barátnő is mehetne hozzátok, és akkor hazai pálya a gyerekednek, bnő meg marad, ameddig jól esik.
Másfél órát bevállalnék. Vinnék mesekönyvet, valami játékot, innivalót, kekszet az útra.
A lányommal így mentünk strandra anno (tőlünk minden nagyon messze van). Azt nem mondom, hogy nem volt fárasztó, de kibírható, és hazafelé el is aludt a buszon.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!