Hogy utaztok (főleg budapestiek) tömegközlekedéssel picibabával és 2-3 éves tesóval?
Amíg kicsik (babakocsis) voltak a gyerekeim, addig nem nagyon mentünk busszal, villamossal, csak a közelben sétálgattunk gyalogosan, kisebb távolságokra...
Ha messzebb kellett menni néha, akkor autóval mentünk.
Próbáld elkerülni a napi herce-hurcát :
- vásároljatok a közelben
- közeli oviba-bölcsibe írasd a gyerekeket
- távoli ügyintézés idején bízd nagyikra a gyerekeket
Ha mégis muszáj naponta buszon-villamoson utaztatni a gyerekeket, akkor praktikusabb a hordozókendő a picinek (válladon egy táskában a szükséges holmik, egyik kezeddel a nagyobb gyerek kezét foghatod, a másikkal meg kapaszkodni tudsz)...
Nálunk 3 év a korkülönbség.
Jó időben, amikor még csak max. kardigánt hordtunk, akkor általában csatos hordozót(SSC pl.Manduca)vagy mei-tait használtam. Télen viszont, amikor a gyerekek pufi anorákban, én meg a vastag dzsekiben voltam, kényelmetlennek éreztem a hordozó használatát, inkább beszereztem egy extra könnyű babakocsit, és azzal mentünk. Ilyenkor ált. minden csomagot a hátizsákomba tettem, hogy a kocsi teljesen üres legyen, és úgy szálltam fel a magasabb járművekre, hogy kivettem a kicsit, és az üres babakocsit felrakta nekem egy segítőkész valaki pl. a buszra, én meg a két gyerekkel szálltam fel a babakocsink után. Na ez elég macerás volt.
Arra is volt példa, ha tudtam, hogy olyan programunk van, hogy alvásidőre nem érünk haza, akkor vittem babakocsit is, meg hordozót is. Ilyenkor a pici a hátamra kötve aludt, a nagy meg a babakocsiban. Ez azért ritka volt.
Azt mondhatom a hordozó vagy mei-tai használata tömegközlekedésben nálam jobban bejött, mint a babakocsi, de szerintem több dolog függvénye, hogy éppen melyik az ideálisabb. Milyen az időjárás, mi az uticél, éppen csúcsforgalom van-e, amikor a babakocsi alig fér fel bármire, stb.
Igaz nálunk még nincs tesó, de én a pici babámat hordozóban cipeltem szinte mindenhova, télen is (akkor volt 3hós).
Vásárolni, sétálni, kirándulni, piacra.
Ha messzire mentünk, én is kocsiba szálltam.
Overál volt rajta, meg sapi, nem fázott, mert melegítettem.
én ugyan nem Bp-en lakom, de nem sokkal jobb nálunk sem a helyzet, főleg mert a külvárosban lakunk, a bolt drága, játszótér nincs, buszozni kell a városig. Vna egy babakocsink és egy kengurunk. A kisfiam már gyalog jár, 21 hós, útban a kistesó.
Variációk:
- pici kenguruban, nagyfiú gyalog
- pici babakocsiban, nagyfiú gyalog
- pici kenguruban, nagyfiú babakocsiban
Ennől az első a legjobb szerintem, mert a babakocsi mellől elszaladhat, a babakocsit pedig nem tudom kenguruval a hasamon feltenni a buszra.
1 gyerekes, 32 hetes km
Én a nagyot(27hónapos) nagyon hamar a gyaloglásra szoktattam, mondjuk nem volt nehéz. Lassan, lassan. Amíg tudtam csípőkenguruval utaztunk. Aztán csak gyalog.
Azóta, hogy megszületett a kicsi, ő kendőben van, a nagy meg szépen sétál. Nincs hiszti, hogy vegyem fel, gyakorolja a buszra-hévre felszállást is. Korához képest tökéletesen utazik.
Én fognám, kivenném a babakocsiból, és szépen kézen fogva vinném mostantól a nagyot, a babakocsihoz már "nagy", hiszen nemsokára jön a tesó. Minél később kezditek el annál rosszabb lesz nektek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!