Mi az a megélhetési gyermek vállalás?
Figyelt kérdés
Ezt úgy kell értenem,hogy pl anyuka csak azért szül,hogy 3 évig a gyes által ő biztosítva legyen munka nélkül? Vagy mégis mit? Nekem ez elképzelhetetlen csak azért gyerek,hogy mondjuk egy munkanélküli jobban boldoguljon? Nincs még gyerekem.....Csak úgy érdeklődöm:)2013. aug. 9. 11:33
1/5 anonim válasza:
ogy a segélyből élnek amit az állambácsitól akpnak. Pl kisebbség nagy rásze. Beadják a gyerket a gyermek otthonban a nagymama kiveszi ezért ö jó kis pnzt kap havonta de közben ugyanugy a szülő neveli csak papairon az van hogy a nagymama vagy a szomszád a nevelőszülő. Meg ezer iylen ügyeskedés van amit ki si használnak. Mint tudjuk pl a gyerek megnyomoritása a magasabb segély érdekében stb. Sajnos vannak családok akik akár 200-300 e Ft-ot kapnak igy havonta igy minek dolgozna 8-10 órát ha megkaphatja igy is ha van 10 gyereke.
2/5 A kérdező kommentje:
Hát ez szörnyű. Én meg azt hittem eddig,hogy azok akik csak gyesre szülnek és pont mindig akkor jön a baba,mire mondjuk az első betölti a hármat és nem jár rá gyes,ugye gyedet az ilyen nők nem is ismerik szerintem. De ez amit leírtál túl megy minden határon....
2013. aug. 9. 11:38
4/5 anonim válasza:
Aki csak azért szül hogy pénze legyen az olyan is. Nekem van egy fiam és babát várok de nem azért szülök két gyereket hogy a segélyből meg a gyesből éljek, és nem is tervezek több gyereket. Férjem dolgozik és soha nem jártunk senki nyakára hogy pénzt kérjünk. Csak azt kapjuk ami mindenkinek jár. Természetesen én is megyek dolgozni amit lehetséges lesz.
5/5 anonim válasza:
Amikor csp-ből annyi pénz folyik be meg mindenféle támogatásból, hogy vígan élnek mint hal a vízben.
Ugye 3+nál ingyenes az ovi-suli étkezés, kaja kipipálva, könyvek szintén, tanszert kilopják-segélyben kapják, csv ételosztásánál sorban állnak, használtan, de kapnak ruhát innen onnan, vagy csak feltörik a konténert...
A pénz meg elmegy piára-cigire-chipszre, erre arra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!