Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Albérletben gyerek vállalás?

Albérletben gyerek vállalás?

Figyelt kérdés
A párommal 2 és fél éve vagyunk együtt.albérletben élünk!mindketten dolgozunk,nem kiemelkedően jó fizetéssel.nem tervezünk még gyereket,de ha mégis becsúszna,lenne értelme így felnevelni,bizonytalan anyagi háttérrel?
2013. aug. 3. 13:44
 1/8 anonim ***** válasza:
72%
A hitelből vett banki lakásban sem jobb élni. Szerintem ha normális bérlők vagytok és a tulaj is korrekt akkor az albérlet nem akadály.
2013. aug. 3. 13:48
 2/8 anonim ***** válasza:
38%

Elsövel teljesen egyet értek.

Tudod mennyi család van ma magyarországon akiket csak a hiteles ház tart össze? Már utálják egymást, vagy egyszerüen inkább semmilyen a kapcsolat, de elválni nem tudnak mert valamelyik fél az utcára kerülne.

Akkor már jobb egy albérletben.

2013. aug. 3. 13:56
 3/8 anonim ***** válasza:
34%
Nekünk saját házunk van hitel nincs rajta,így én azt mondom,hogy nem vállalnám be.
2013. aug. 3. 14:01
 4/8 anonim ***** válasza:
57%

Ha van munkátok, miért bizonytalan az anyagi háttér?

Persze, hogy lenne értelme felnevelni, ne viccelj. Az a baba nem fogja tudni, hogy a lakás, ahol él, albérlet. Ha ebből indulunk ki, akkor 40 éves kora előtt az átlagember ne is gondoljon családalapításra.

2013. aug. 3. 14:11
 5/8 anonim ***** válasza:
51%
Mi albérletben élünk, és most fogok szülni. Akitől béreljük a lakást nagyon szeret minket, mint barátokat, nem rakna ki minket a gyerek miatt (sokan sajnos nem adják ki a lakást gyerekes családoknak). Van félretett pénzünk, majdnem egy lakás ára, de még nem döntöttük el, hogy hol szeretnénk leélni az életünket, így nem kötelezzük el magunkat egy lakással. Inkább gyűjtögetünk (az albérleti díj nevetségesen kevés, a legtöbben el sem hiszik, hogy ennyit fizetünk), így tudunk félretenni, így pár év múlva inkább már családi házba költözünk majd, nem lakásba, addigra letisztázódik az is, hogy hol szeretnénk hosszú távon élni. Szerintem nem felelőtlenség albérletbe szülni. Az sem jobb, ha a család úgy nyögi a hitelt, hogy hónapról-hónapra él, nem tud megtakarítani, és esetleg hosszú évek küzdelme után mégis megcsúsznak a törlesztéssel és viszi a bank mindenüket. Sokszor az albérleti díj kevesebb lenne mint amit kamatot kifizetnek ezek a családok, így gazdaságosabb lenne nekik albérletben élni, és a különbözetet félrerakni, tehát a tőketörlesztést és amit még a kamatra fizetnének az albérleti díjon felül, így a végén nulla vagy legalábbis jóval kevesebb hitellel juthatnának saját tulajdonú házhoz/lakáshoz.
2013. aug. 3. 14:16
 6/8 anonim ***** válasza:
Én nem merek válaszolni, e pont az a kérdés ahol semmilyen válasz nem felel meg.
2013. aug. 3. 16:24
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Ja,mert aki albérletben él az állandóan a hiteles házzal jön,aki meg hiteles házban az meg azzal,hogy mégis csak ő háza és fizeti a hitelt,erre az albérletben élő vissza vág,hogy nem tudhatod mikor dől be a hiteled,elveszted a munkád nem tudod fizetni,aztán a hiteles meg vissza vágja ugyanezt az albérlettel kapcsolatban. Akinek meg tehermentes háza van,nehogy leírja,mert kivégzik.:))
2013. aug. 3. 16:30
 8/8 anonim ***** válasza:

Pontosan utolsó:-) erre gondoltam én is.

De èn örülök, hogy lakásban lakhatok, ha az albérlet ha nem.:)

Lényeg, hogy tető van a fejünk fölött!:)

2013. aug. 3. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!