Ha egy nőnek volt már abortusza, szerintetek érdemel
később gyereket?
Figyelt kérdés
Sokan normálisnak tekintik az abortuszt, sőt, 3 hónapos terhesség után is csak az anya egészsége érdekében nem lehet már elvetetni.
Ha anyagi okok miatt nem tudta volna felnevelni, akkor később érdemel? Sztem ha vki nem tud megfelelő anyagi körülményeket biztosítani, az ne dugjon orrba-szájba, vagy védekezzen felelősségteljesen!
Számomra az abortusz csak akkor elfogadható, ha az anya belehalhat a szülésbe, vagy maradandó kásorodást szenvedhet, ill. a császármetszés sem lehet számára megoldás.
Ha vki nem tudja felnevelni, még mindig örökbe lehet adni: rengeteg pár hiába próbálkozik, mit meg nem adna, de nem lehet gyereke...
Senki sem ISTEN szóval itélkezni senki felett nem lehet és szabad. Mivel mindenki a saját életét éli a saját lelkiismeretével neki magának kell elszámolni.
2009. okt. 26. 14:22
2/27 anonim válasza:
Előfordul, hogy valakinek a védekezés ellenére "becsúszik" véletlenül. Én is jártam így és én is átestem abortuszon. Ennek ellenére a sors úgy gondolta "megérdemlem" azt a két gyerkőcöt, akiket a világra hoztam és imádom őket. Valóban örökbe lehet adni, de te tudnál úgy élni, hogy valahol van egy gyereked? 16 éves vagy, ha most teherbe esnél megtartanád? Fel tudnád nevelni? El tudnád tartani? És még van egy csomó kérdés. Mielőtt ítélkezel, gondold bele magad a helyzetbe! Nem lehurrogni akarlak...
2009. okt. 26. 14:23
3/27 anonim válasza:
Úgy látom, hogy te még nagyon gyerek vagy ehhez- ahogy ez a témából is kiderül. Az élet nem fekete-fehér sok minden történhet, amire az ember nem számít, vagy amit nem tud megoldani. Keveseknek adatik meg, hogy ilyen bájos naivitással élhessék végig az életüket -kívánom, hogy neked sikerüljön! Viszont ehhez szerintem elég fontos időben megtanulni -hogy senki felett sem ildomos pálcát törni! Inkább törekedj arra, hogy neked sose legyen abortuszod! Sok szerencsét, és ne bánts másokat! M.
2009. okt. 26. 14:25
4/27 anonim válasza:
Se te, sem én nem mondhatjuk azt, hogy akkor xy megérdemel még egy gyereket, yx meg nem. Ez nem így működik, a világ nem fekete-fehér, ahány ember, annyi történet, ítélkezni pedig csak akkor érdemes, ha ismerjük a történetet.
2009. okt. 26. 14:27
5/27 anonim válasza:
Szerintem azt, hogy megérdemli vagy sem, azt ne mi döntsük el. Majd az élet... Aki túl van egy abortuszon, lehet hogy később teherbe sem esik, de persze ez nem 100%. Vagy később akármilyen okból nem lehet majd gyermeke. Viszont vannak olyan családok, ahol a 15-16 éves gyerekük teherbe esik és azonnal viszik abortuszra, ahol a lány nemtud mit csinálni,mert a szülei állnak felette. Meg a másik, hogy lehet hogy nemtudta volna tisztességesen felnevelni és akkor a baba rossz körülmények között nő fel. Erre csak azt mondom, hogy én sohasem vetetnék el egy gyermeket, de ez én vagyok. Akik megteszik, azoknak a nőknek biztos nyomós okuk van rá.
2009. okt. 26. 14:28
6/27 anonim válasza:
Szia! Szerintem igen is megérdemli a gyereket az, akinek volt abortusza. Talán minden ember bűntelen? Miért ne lehetne később annak, aki elkövetett egy hibát, vagy talán nem is az ő hibájából történt? Ez előfordul, nincs joga ítélkezni senkinek. Szerintem igenis elfogadható, hogy a 12. hétig szociális okokból lehet végezni terhességmegszakítást. Egyébként, ha a magzat az anya életére veszélyes, akkor a 20. hétig végeznek terhességmegszakítást. Szóval én inkább azokat az embereket ítélem el, akik okoskodnak az abortuszról. Akármennyire is szeretnek beleszólni mások életébe, attól még nekik nem lesz jobb, és ugyanúgy engedélyezett marad. Még mielőtt félreértés történik: Nekem még sosem volt abortuszom.
2009. okt. 26. 14:29
7/27 A kérdező kommentje:
Úgy érzem, kicsit mintha lenéznétek, vagy inkább kioktatnátok... Leht, nem kellett volna odaírnom a koromat... Nekem erről határozott véleményem van, és nem gondoltam volna, hogy ennyire ítélkezésnek veszitek, ha elmondom... Tisztában vagyok vele, hogy nem fekete-fehér a világ, általánosságban beszéltem, nem írtam le az összes eshetőséget, hogy milyen esetekben érdemel vki gyereket egy adott abortuszos történetben... Az, hogy mindenki követ el hibákta és nrem bűntelen -igaz, de sztem az abortusz GYILKOSSÁG és nem hiba!! Véleményem írtam, véleményt kértem. Nem bíráskodásnak szántam amit írtam, véleménynek. "Nagyon fiatal vagy..." Igen. És akkor már véleményem és kérdéseim sem lehetnek??
2009. okt. 26. 14:38
8/27 A kérdező kommentje:
Bocs a helyesírási hibákért, szinte mindig helyesen írok, most siettem.
2009. okt. 26. 14:40
9/27 anonim válasza:
Az abortusz gyilkosság? Tudod, ha gyilkosság lenne, nem lenne engedélyezve...Erről született egy döntés, ami nem véletlenül született, és nálad illetve nálam sokkal tanultabb orvosok, jogászok is összedugták a fejüket. Gondolj bele abba az esetbe, amikor valaki gyógyszer mellett lesz terhes. Mondjuk nem szeretne gyereket, nyilván ezért szed gyógyszert, de beleesik abba a 0,2%-ba aki terhes lesz mellette. Talán meg kellene tartania, mikor egy porcikája sem kívánja, és mindent megtett, hogy ne így alakuljon? Vagy adja oda másnak, aki azt sem tudja hogy fogja nevelni? Nem teheti meg mindenki, hogy gyermeket nevel és nem mindig hiba az abortusz. Ennyi erővel ugyanúgy gyilkosság azokat a magzatokat abortálni, akik betegek. Nemde? Ez már kemény elvi vita jobb nem bele menni, hanem elfogadni a döntést és nem ítélkezni mások felett..
2009. okt. 26. 14:43
10/27 A kérdező kommentje:
Már megint az ítélkezés... :S És az előbb írtam le, hogy tisztában vagyok vele, hogy nem minden esetben lehet megtartani a gyereket, de orvosok mondják, hogy igenis gyilkosság, hiszen az egy élőlény! Kamerás felvételeken mutatják, ahogy menekül a megzat, amikor egyszerűen kikaparják és kidobják...
Ne ítélkezzek, írjátok: és akik elvetetik a gyereket, azok megtehetik??
Mindegy, kár volt feltenni ezt a kérdést, de szomorú, hogy ennyi abortuszpárti ember van... :(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!