Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor csináljátok a (zajos)...

Mikor csináljátok a (zajos) házimunkát?

Figyelt kérdés
Ha alszanak a gyerekek azért, ha fent vannak, akkor pedig azért nem tudok mosogatni, takarítani.....
2009. okt. 26. 11:20
 1/4 anonim ***** válasza:
A hálószobát akkor szoktam porszívózni, mikor leteszem a kiságyba (1 gyerekem van), de még nem alszik. Csinálok egy gyors szellőztetést, aztán betakargatom, hogy aludjon. Becsukom az ajtót (ilyenkor persze még mérgelődik általában), és kint is felporszívózok úgy, hogy előtte nagyon gyorsan minden rendetlenséget egy szinttel feljebb dobálok. Gyorsan felmosok, kimegyek a konyhába, teszem amit kell, ha felszáradt bent minden, akkor kezdek neki a rendrakásnak, ez már nem igazán jár zajjal. Közben elalszik. Mosni, meg teregetni, meg még egy csomó dolgot akkor csinálok, amikor körülöttem sertepertél, mert minden sajna nem fér bele az alvásidőbe. Vannak nagyon ügyes anyukák, de nekem ez a dolog elég nehezen megy, folyton el vagyok úszva valamivel, de úgy gondolom, ez az idő most inkább róla szóljon, mint a csilivili lakásról.
2009. okt. 26. 11:25
 2/4 anonim ***** válasza:
A lányom (5hó) nagyon szereti a porszívónk hangját, képes elaludni is mellette. Általában reggeli után takarítok ki, mert olyankor még nem nyűgös és el tudja magát foglalni.
2009. okt. 26. 11:28
 3/4 A kérdező kommentje:
Viszont nekem 2 gyerekem van. Nem mindig alszanak egy időben. Szóval ilyenkor legtöbbször marad a netezés és a ház úszik...
2009. okt. 26. 11:51
 4/4 anonim ***** válasza:

Egyedül a porszívózás és a mosogatás zajos tevékenység. Mosogatni úgy kell, hogy mindig amikor bekerül valami a mosogatóba, egyből el kell öblögetni, hogy ne gyűljön fel több adag.

Porszívózni azért lehet a gyerekekkel szerintem, jobb is, ha hozzászoktatod őket, hogy "segítsenek", még ha tovább is tart.

Pakolni, teregetni, stb szintén lehet a gyerekekkel. Mondókázni, táncolni, énekelni lehet közben.

Együtt kell velük csinálni mindent. Ha mindig rendet tartasz, sok kicsi sokra megy alapon, ha nem gyűlik össze a kosz, mindjárt könnyebb lesz.

Vagy ha hazajön a férjed este, kösse le 10 percre a gyerkőcöket, amíg te villámgyorsan áttolod a lakáson a porszívót.

Minden csak szervezés kérdése.

2009. okt. 27. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!