Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hozzátápláláskor babáknak...

Hozzátápláláskor babáknak gyümölcsöt mivel pépesítitek? Gyümölcspréssel? Citrus facsaróval?

Figyelt kérdés

Nem tudom hogy készítsem el 5 hónapos babámnak a gyümölcsleveket, pépeket? Csak üvegreszelőm van, de azon nem lehet mindent, és a leve nem külön van.

Érdemes gyümölcs prést, gyümölcs centrifugát venni?

2009. okt. 25. 21:15
 1/9 anonim ***** válasza:
Próbáld inkább turmixolni.A gyümölcscentrifuga elég jó,de nem mindent lehet vele kipréselni.A legnagyobb bajom az vele,hogy az elmosása nagyon macerás.
2009. okt. 25. 21:21
 2/9 anonim ***** válasza:

Én aprítót használok, mindent azon pépesítek. Most 7 hónaposak vagyunk, és nemsokára már kicsit darabosabbat is eszünk majd így már az elején olyan aprítót vettem ami több fokozatú így az 1 cm-es daraboktól a teljesen pépesig tudom az ételeket aprítani. A gyümölcscentrifuga szerintem is nagyon macerás mosogatás szempontjából, gyümölcsprésem nincs. Az ElectroWord-ben vettem 14e Ft-ért, jószívvel tudom ajánlani mert könnyű használni és tisztítani. Nem volt olcsó de nagy a kihasználtsága, ráadásul még habverője is van ami nagyon jó mert szeretek sütni. Turmixot azért nem szerettem, mert abba pl.egy darab almát nem lehetett pépesíteni mert a kés kivágta a cuccot a turmix falára...

[link]

2009. okt. 25. 21:46
 3/9 anonim ***** válasza:
Szia! Almalevet én úgy szoktam neki adni, hogy lereszelem a reszelőn és műanyag szűrőn átnyomom a levét. Pépesíteni botmixerrel szoktam mindent. Meggy, krumpli, barack, sárgarépa, stb. Szerintem egyszerűbb, mint a turmixgép, mert sokkal gyorsabban össze tudod szerelni, és a végén könnyebben el lehet mosni, nem akkoa batár nagy, mit a turmixgép. Gyümölcscentrifugát egyenlőre mi nem használunk, mert 1 alma levéhet feleséleges bekapcsolni, így majd talán ha nagyobb lesz, most a szűrős módszert alkamazom.
2009. okt. 25. 21:50
 4/9 A kérdező kommentje:
huhh, látom mindenkinek más a jó :) gondban leszek. :) praktikus lenne olyan ahol a gyümölcs illetve zöldség leveket külön tudom,mint a gyümi présnél.:) és persze a botmixer is jó,ha már nem turmix gép. :)
2009. okt. 25. 22:35
 5/9 A kérdező kommentje:
mert pl. répaleve kicsit macerás kézzel...vagy van ötlet? :) köszi :)
2009. okt. 25. 22:36
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem értelek. Ha lét akarsz (gyümölcs vagy zöldséglé) akkor gyümölcscentrifuga. Én utálom az elmosás miatt, ezért már jó ideje nem is használom sajnos :o(

Ha pépesíteni, akkor turmix, vagy valóban a botmixer nagyon jó.

Nekünk még van egy hónap a babóig, 7 hónap a pépekig :o) de magunknak a gyümölcsjoghurtot szoktam úgy csinálni, hogy a gyümölcsöt a botmixerrel pépesítem, hozzáadom a joghurtot, édesítőt, zabkorpát, fahéjat és ugyanúgy a botmixerrel el is lehet keverni. Innen jöttem rá, hogy majd a babónak is így fogom a gyümiket adni, főzelékeket készíteni. A turmixot még nem próbáltam ki.

A mosogatása csak annyi, hogy kihúzom, alárakom a csap alá az alsó részét, és kész is.

A gyümölcscentrifugában a lén kívül összegyült cuccot én nem enném meg. Nem tudom, hogy erre gondoltál? Hogy külön lé, és külön a gyümölcshús? Ha már kijön valamiből a leve, akkor a húsa száraz, elvileg (ha jó a centrifuga), az nálunk megy a kukába. Ezért sem használom a centrifugát.

2009. okt. 26. 10:23
 7/9 A kérdező kommentje:
először a gyümi levét kell a babának adni, utána lehet lével a pépet. de máshogy mivel válasszam külön?
2009. okt. 26. 11:15
 8/9 anonim ***** válasza:

A gyümiléből is előszőr egy kanál, majd kettő. Egy almát lereszelsz, kinyomkodot a levét kézzel és átszűröd műanyagszűrőn egy pohárba. Ebből adsz első nap egy-két kanállal, másnap egy másik almát hámozol meg, reszelsz le és ugyanígy. A maradék lereszelt almát meg megeszed Te.

Ha meg már a pénél fogtok tartani akkor fogod az almát, meghámozod lereszeled vagy felkockázod utána leturmixolod pépesre és adhatod a babának. A pépnél nem kell szétválasztani a levétől. És ugyanígy csináld a többi zöldséggel, gyümölccsel is.

Ha meg később házilag készített répalevet, vagy zöldséglevet akarsz itatni a babával akkor vegyél egy gyümölcscentrifugát. Akkor tudsz rendes zöldséglevet csinálni, de az nem csinál neked pépet.

Igazából én sem nagyon értem hogy mi ezzel a baj.

2009. okt. 26. 13:54
 9/9 A kérdező kommentje:
semmi probléma nincs, csupán feltettem egy egyszerű kérdés: érdemes e venni gyümi centrifugát vagy hasonlót. Ennyi, köszi, hogy időt szakítottatok rá:)
2009. okt. 26. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!