Hozzátápláláskor babáknak gyümölcsöt mivel pépesítitek? Gyümölcspréssel? Citrus facsaróval?
Nem tudom hogy készítsem el 5 hónapos babámnak a gyümölcsleveket, pépeket? Csak üvegreszelőm van, de azon nem lehet mindent, és a leve nem külön van.
Érdemes gyümölcs prést, gyümölcs centrifugát venni?
Én aprítót használok, mindent azon pépesítek. Most 7 hónaposak vagyunk, és nemsokára már kicsit darabosabbat is eszünk majd így már az elején olyan aprítót vettem ami több fokozatú így az 1 cm-es daraboktól a teljesen pépesig tudom az ételeket aprítani. A gyümölcscentrifuga szerintem is nagyon macerás mosogatás szempontjából, gyümölcsprésem nincs. Az ElectroWord-ben vettem 14e Ft-ért, jószívvel tudom ajánlani mert könnyű használni és tisztítani. Nem volt olcsó de nagy a kihasználtsága, ráadásul még habverője is van ami nagyon jó mert szeretek sütni. Turmixot azért nem szerettem, mert abba pl.egy darab almát nem lehetett pépesíteni mert a kés kivágta a cuccot a turmix falára...
Nem értelek. Ha lét akarsz (gyümölcs vagy zöldséglé) akkor gyümölcscentrifuga. Én utálom az elmosás miatt, ezért már jó ideje nem is használom sajnos :o(
Ha pépesíteni, akkor turmix, vagy valóban a botmixer nagyon jó.
Nekünk még van egy hónap a babóig, 7 hónap a pépekig :o) de magunknak a gyümölcsjoghurtot szoktam úgy csinálni, hogy a gyümölcsöt a botmixerrel pépesítem, hozzáadom a joghurtot, édesítőt, zabkorpát, fahéjat és ugyanúgy a botmixerrel el is lehet keverni. Innen jöttem rá, hogy majd a babónak is így fogom a gyümiket adni, főzelékeket készíteni. A turmixot még nem próbáltam ki.
A mosogatása csak annyi, hogy kihúzom, alárakom a csap alá az alsó részét, és kész is.
A gyümölcscentrifugában a lén kívül összegyült cuccot én nem enném meg. Nem tudom, hogy erre gondoltál? Hogy külön lé, és külön a gyümölcshús? Ha már kijön valamiből a leve, akkor a húsa száraz, elvileg (ha jó a centrifuga), az nálunk megy a kukába. Ezért sem használom a centrifugát.
A gyümiléből is előszőr egy kanál, majd kettő. Egy almát lereszelsz, kinyomkodot a levét kézzel és átszűröd műanyagszűrőn egy pohárba. Ebből adsz első nap egy-két kanállal, másnap egy másik almát hámozol meg, reszelsz le és ugyanígy. A maradék lereszelt almát meg megeszed Te.
Ha meg már a pénél fogtok tartani akkor fogod az almát, meghámozod lereszeled vagy felkockázod utána leturmixolod pépesre és adhatod a babának. A pépnél nem kell szétválasztani a levétől. És ugyanígy csináld a többi zöldséggel, gyümölccsel is.
Ha meg később házilag készített répalevet, vagy zöldséglevet akarsz itatni a babával akkor vegyél egy gyümölcscentrifugát. Akkor tudsz rendes zöldséglevet csinálni, de az nem csinál neked pépet.
Igazából én sem nagyon értem hogy mi ezzel a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!