Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Általában hozzátápláláskor...

Általában hozzátápláláskor egyből elfogadnak mindent a babák?

Figyelt kérdés

Mi a realitás: mennyi idő míg megszokja az új ízeket? Milyen trükköket vetettél be?

Gondolom nem kell hozzátennem: az enyém szó szerint semmi t nem eszik

2011. szept. 15. 12:18
 1/6 anonim ***** válasza:

Bocs hogy offolok, de ez engem is érdekel, nálunk a főzelékkel vagyok így, főleg h bevezettem a húst, azóta már annyit sem eszik (4-5 kanál), mint korábban.

Tízórainál vszont tudok tanácsot adni,. Ebéddel ellentétben a tízórait szopi előtt kínáltam, már az ebédet is, de nem használ.

Nálam az almát nem nagyon fogadta el, csak a baracck, s meggy, banán (utóbbit ritkán adom, mert szorulása lesz tőle).

Én próbálom olyan gyümölcsökkel keverni az új ízt, amit szívesen elfogad, pl. jóformán a meggy. Eleinte nagyon keveseket evett meggyet kivéve, majd fokozatosan többet adtam neki, nem erőltettem. Már ott tartunk h 3 fajta gyümit egyszerre megeszik, s utána még szopopizik. Trükköt szerintem nem vetettem be, talán annyit h próbáltam a kedvencéből belecsempészni. S voltaképp azóta eszik több gyümölcsöt, hogy egyszer kapott bébiételben alma-banán-barackosat, mert úton voltunk, s egy eghész üveggel megevett, holott csak pár kanállal szokott elfogadni, s másnaptól egyre többet evett a zon gyümikből, amiket én készítettem el.

Hát nem tudom tudtam-e segíteni, de hátha.

2011. szept. 15. 12:30
 2/6 anonim ***** válasza:

Én 1 hónapja kezdtem el a hozzátáplálást az ikerfiaimnál. "Szerencsére" két nagyon különböző pasiról van szó: az egyik mindent megeszik, alig győzöm lapátolni a kajcsit, a másik pedig eleinte mindentől fintorgott. Egyedül a répát utálja mindegyik, de nem adom fel. Fintorgóra nem erőszakolok rá semmit, annyit eszik amennyi neki jól esik. Egyébként vannak napok, amikor mindent visszaköpköd, máskor pedig (most már) 150-200 grammnyi főzeléket, gyümölcsöt is megeszik.

Ebből is látszik, hogy minden gyerek másként "viseli" a hozzátáplálást és nem kell aggódni, ha eleinte nem tetszik neki semmi. Előbb-utóbb úgyis megérik rá mindenféle trükk nélkül, csak légy türelemmel.

2011. szept. 15. 12:30
 3/6 anonim ***** válasza:
Eslő vagyok. Mennyi idős a babád? Azt mondják, ha még nincs 6 hós, akkor várni kell, s 1 hét múlva újra kínálni. Akkor ált. el szokták fogadni.
2011. szept. 15. 12:31
 4/6 anonim ***** válasza:

4 hónaposan kezdtem el a hozzátáplálást. A tízórait nagyon könnyű volt kiváltani, mert a gyümölcsöt szereti. (Kivéve a szilvát és a meggyet.) Aztán 6 hónapos kortól mehetnek a déli gyümik, és az ananászos bébiétel nagyon nagy kedvenc lett.

DE: az ebéddel a mai napig küzdünk, pedig már 6 és fél hónapos a lányom. Az a nagy baj, hogy az édes dolgokat szereti. És nálunk nem jött be az sem, hogy ha nem ízlik neki, akkor 1 hét után újra kell próbálni. Próbáltam én már mindent, de 1-2 kanálnál többet nem eszik meg.

Amit szeret, az a sütőtök, ennek 3 verziója van:

- sütőtök-alma

- sütőtök-krumpli

- sütőtök-hús.

Ezen kívül nagy nehezen megeszi a kukoricás főzeléket, meg a patisszont. És kész, kifújt. Pedig tényleg mindent próbáltam már.

Ma már vettem neki barack-hús és alma-banán-hús főzeléket. Szerintem azt szeretni fogja. A dokinő annyit mondott, hogy ha ennyire nem eszi a főzelékeket, akkor egye a gyümölcsös húst, a lényeg, hogy minden nap egyen fehérjét (hús, hal, máj). De ő csak a húsos dolgokat eszi, a májas-halas dolgok nem jöttek be. De a babajoghurtot, túródesszertet nagyon szereti, így remélem, hogy majd a 7 hónapos kortól adható joghurtos főzelékekkel már jobban ki lesz békülve.

Erőltetni nem szabad. Próbáld te is a gyümölcsöt hússal, hátha az bejön neki.

2011. szept. 15. 12:46
 5/6 anonim ***** válasza:

gyereke válogatja:

lányunk 1.alaklommal furcsálta a dolgot, 2.naptól bármennyit megeszik bármiből, amennyit elérakunk.

de ismerek olyat, akinek az evéstől már rossz kedve lesz.

szerintem a legfontosabb "trükk", hogy együtt egyen a család, nyugalomban. lássa, hogy apa, anya is eszik, nem csak neki kell. jó kedvűen, beszélgetve, nyugodt körülmények között étkezzünk.

2011. szept. 15. 12:58
 6/6 anonim ***** válasza:

At furcsáom, hogy írta egy válaszoló, doki javasolta, hogy ha nem eszi a húst próbálják gyüivel. nekünk meg annyit mond, hogy ha nem eszik, adjuk neki, mert 4 hónaposan volt 5725 g s azóta, most 7,5 hós 6580g. Keveset hízk, viszont havi szinten 1-2 cm-ket nő.

S azt taácsolta, adjuk továbbr is, nem mondta az 1 hét szünetet se, azt se h várunk azzal az ételel. Amúgy 6,5 hós kora óta kap főzeléket, de max 3-4 kanállal eszik meg, de mióta hús is van benne annyit sem. Amikor meg mondtam h azóta a főzeléket kiköpi de csak akkor ha hús van benne, a tanácsa az volt,, h adjak neki akkor májat. De híznia kell.

Védőnő ezzel nem értett egye de a májat még nem vezettem be.

2011. szept. 16. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!